Οι 5 σειρές του Netflix που έγιναν τα απόλυτα guilty pleasure μας

Ποιες σειρές μας εγκλώβισαν σε ένα απενοχοποιημένο (;) απολαυστικό binge-watching και γιατί;

Emily in Paris

Emily in Paris

Τα δέκα νέα επεισόδια των περιπετειών της Αμερικανίδας millenial με τα πολύχρωμα σύνολα στη γαλλική πρωτεύουσα προστέθηκαν πρόσφατα στο Netflix και έπιασαν αμέσως κορυφή. Η δεύτερη σεζόν δεν διαφέρει και πολύ από την πρώτη: το αφελές σενάριο και η ακόμα πιο αφελής πρωταγωνίστρια είναι και πάλι εδώ, όπως εξάλλου και οι αμέτρητοι θεατές που καταβρόχθισαν τη νέα σεζόν το πολύ μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Γιατί; Γιατί ακόμα και οι προβληματισμοί της "Έμιλι στο Παρίσι" είναι light, σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας είναι πολύ βαριά. Ομολογούμε ότι από τη δεύτερη σεζόν μας έλειψε πολύ το Παρίσι – ας είναι καλά η σικάτη Σιλβί της Φιλιπίν Λιρόι Μπολιέ, η κομψή γκαρνταρόμπα της οποίας (αλλά και οι –spoiler alert– επαγγελματικές της επιλογές) την κάνουν να μοιάζει με ακριβή γαλλική σαμπάνια, την ώρα που τα πάντα γύρω της θυμίζουν αμερικανικό fast food… 

You

You

Ο serial killer της καρδιάς μας, Τζο, και η γυναίκα του η Λοβ επέστρεψαν σε έναν νέο κύκλο αιματηρών επεισοδίων. Στην τρίτη σεζόν τους βλέπουμε να παλεύουν με το τέρας μέσα τους, με τις κρυφές σκέψεις του πρωταγωνιστή να συνεχίζουν να προσφέρουν μια πραγματικά απολαυστική νότα μαύρου χιούμορ. Ένα ξαφνικό plot twist εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι ίσως δούμε κάτι διαφορετικό, όμως στη συνέχεια η σειρά τρέχει ακριβώς όπως την περιμένεις. Εντάξει, το γεμάτο απαράδεκτες ευκολίες σενάριο μπάζει από παντού, αλλά έτσι λειτουργεί η εμμονή… Ξέρεις ότι είναι κακό, αλλά συνεχίζεις. Ο πρωταγωνιστής με ένα φόνο ακόμα, κι εμείς με ένα επεισόδιο ακόμα, ανίκανοι να πατήσουμε το pause.

Lupin

Lupin

Γρήγοροι ρυθμοί, δράση, σασπένς και ένας ακαταμάχητος Ομάρ Σι αρκούν να καλύψουν το κενό που αφήνει το γεμάτο τρύπες σενάριο του "Lupin", της μεγάλης heist επιτυχίας του Netflix που έρχεται από το Παρίσι. Σε καθένα από τα επεισόδια θα υπάρξουν στιγμές που ο λωποδύτης Ασάν Ντιόπ θα βρει την άκρη με κραυγαλέα μη ρεαλιστικούς τρόπους, όμως εσύ θα συνεχίσεις να παρακολουθείς όντας παραδομένος στην γοητεία του, αλλά και ως θύμα της πονηρά λειτουργικής μεθόδου του cliffhanger.

The Bold Type

The Bold Type

Κάτι από "Sex and the City" και κάτι από Cosmopolitan συνδυάζονται στους διαδρόμους (και κυρίως στο ατελιέ ρούχων) του γραφείου του περιοδικού μόδας Scarlet, με τις τρεις πρωταγωνίστριες της σειράς να "παλεύουν" (κυρίως συζητώντας) να τα βγάλουν πέρα σε μια πολύβουη Νέα Υόρκη, σε έναν απαιτητικό χώρο εργασίας και σε ένα μπλεγμένο πεδίο ερωτικών σχέσεων. Ρεαλιστικά, ο τρόπος με τον οποίο οι πρωταγωνίστριες βιώνουν όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να ταυτιστεί σε τίποτα με τη ζωή ενός 20κάτι κοριτσιού στη Νέα Υόρκη, όμως η σειρά τολμάει και προσεγγίζει αρκετά αληθινά θέματα ταμπού, καταφέρνοντας έτσι να αποφύγει το απόλυτο "ροζ συννεφάκι".

Valeria

Valeria

Η Βαλέρια, το κορίτσι που παλεύει να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά της, μας κέρδισε με το writer’s block της και όλες της τις σκέψεις/αμφιβολίες/φοβίες γύρω από τη συγγραφή. Εκείνη και οι τρεις φίλες της θυμίζουν σε πολλά την παρέα του "Sex and the City", αλλά στην ισπανική βερσιόν. Που σημαίνει ότι η σειρά είναι πολύ πιο ρεαλιστική (βλέπε ανεργία) αλλά και πολύ πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα (βλέπε καυτά καλοκαιρινά μεσημέρια και μπίρες σε υπαίθρια μπαράκια). H σύγχρονη Μαδρίτη έχει κι αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, όμως αναμενόμενα η δράση κινείται γύρω από τις ερωτικές περιπέτειες των κοριτσιών, με έναν αρκετά εύπεπτο τρόπο. Τα επεισόδια περνούν το ένα μετά το άλλο αβίαστα, ενώ εσύ χαζεύεις τα σπίτια και τα ρούχα των πρωταγωνιστριών που, σημειωτέον, είναι πολύ πιο ζηλευτά από εκείνα της "Εmily στο Παρίσι" και του "Bold Type"…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.