‘’Έξι νύχτες στην Ακρόπολη’’, η νέα σειρά της ΕΡΤ2

Το μοναδικό μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη, που αποτυπώνει την Αθήνα του 1930 μέσα από τα μάτια επτά νέων της εποχής, έρχεται σε μορφή μίνι σειράς.

Έξι νύχτες στην Ακρόπολη

Η υπόθεση

Με αφορμή την επιστροφή από το Παρίσι ενός νέου, του Στράτη Θαλασσινού, μια παρέα επτά αγοριών και κοριτσιών της Αθήνας του 1930, η οποία έχει χαθεί για πολλά χρόνια, αποφασίζει να βρεθεί και πάλι για να θυμηθεί τα παλιά, αλλά και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα ο ένας τον άλλον σε μια εντελώς διαφορετική συνθήκη, πιο ώριμη και πιο κατασταλαγμένη. Για το λόγο αυτό δίνουν ραντεβού στο βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Στράτης, ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, και η Σαλώμη, ο Καλλικλής, η Λάλα, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Σφίγγα, επτά νέοι που επιχειρούν να μιλήσουν για τη φιλία, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στην Ακρόπολη, οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας στον άλλον, ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις ‘’Έξι νύχτες στην Ακρόπολη’’

Η σειρά έξι επεισοδίων ‘’Έξι νύχτες στην Ακρόπολη’’σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26/12 στις 24:00 στην ΕΡΤ2, αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του μοναδικού μυθιστορήματος που έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης. Τα γυρίσματά της έγιναν στην Αττική τους προηγούμενους μήνες, με την ατμόσφαιρα τα δεκαετίας του 1930 να πρωταγωνιστεί στα σκηνικά και τα κοστούμια. Εκτός από την Ακρόπολη, η οποία κυριαρχεί στη σειρά σε πρωινές και νυχτερινές σκηνές υπό την Πανσέληνο, σκηνικά για τις ιστορίες των ηρώων έγιναν χώροι όπως η Αρχαία Αγορά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ σκηνές πραγματοποιήθηκαν σε μέρη όπως η Κηφισιά, η Κερατέα, το Μαρκόπουλο, το Λαύριο, ο Διόνυσος, η ταβέρνα Κοτταρού κ.ά. Τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς θα προβληθούν από 27/12 έως 30/12 (διπλό επεισόδιο) στις 23:45.

Πρωταγωνιστούν: Φοίβος Μαρκιανός (Στράτης), Γρηγορία Μεθενίτη (Σαλώμη), Γιώργος Βουρδαμής (Καλλικλής), Γιώργος Μερτζιάνης (Νώντας), Απόστολος Καμιτσάκης (Nικόλας), Ελίζα Σκολίδη (Λάλα) και η Κατερίνα Μισιχρόνη (Σφίγγα). Συμμετέχουν επίσης στη σειρά: Ο Γιώργος Αρμένης, ο Γιώργης Κοντοπόδης, ο Σταμάτης Τζελέπης, ο Χρήστος Κελαντώνης, η Θωμαϊς Ανδρούτσου, η Νότα Παρούση, η Μαρία Εγγλεζάκη, η Ρένα Λύκου, η Ελένη Βουτυρά, ο Πάνος Κρανιδιώτης, ο Χρήστος Χαλβατζάρας, ο Ντίνος Σούτης, ο Σπύρος Κουβαρδάς, ο Νίκος Καραγιώργης, η Κωνσταντίνα Τζώρτζη, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Αρθούρος Ιωαννίδης, ο Σάββας Καρακατσάνης, ο Σπύρος Κατηφόρης, ο Θοδωρής Προκοπίου, ο Τάκης Δεληγιάννης, η Κατερίνα Αντωνιάδου, η Σοφία Πριαγγέλου. κ.ά. Τη μουσική της σειράς υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.