"Το Κοριτσάκι Με τα Σπίρτα": Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους σινεφίλ έρχεται από την ΕΡΤ3

Ένα από τα τελευταία έργα του βωβού κινηματογράφου, γυρισμένο από τον Ζαν Ρενουάρ το 1928, έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.

Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα

Ίσως η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική έκπληξη έρχεται φέτος από την ΕΡΤ3. Το κανάλι της Θεσσαλονίκης, που τον τελευταίο καιρό έχει φτιάξει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καθημερινά προγράμματα που εμπλουτίζεται συνεχώς με ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή, πρωτοτυπεί και προβάλλει ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 22:00 τη μικρού μήκους ταινία του 1928 "Το Κοριτσάκι Με τα Σπίρτα". Πρόκειται για ένα από τα πρώτα έργα του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν Ρενουάρ, ένα κομψοτέχνημα λυρισμού και ονειρικής εξπρεσιονιστικής εικονογράφησης, το οποίο παράλληλα αποτελεί και μία από τις τελευταίες ταινίες του βωβού κινηματογράφου, ενός είδους που δυστυχώς σπάνια πλέον βρίσκει τηλεοπτικό χρόνο στη μικρή οθόνη.

Βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η σαραντάλεπτη ασπρόμαυρη ταινία του Ζαν Ρενουάρ ακολουθεί μία φτωχή κοπέλα (τον ρόλο ενσαρκώνει η σύζυγος του Ρενουάρ, Κατρίν Χέσλινγκ), η οποία περιπλανιέται στους δρόμους του χιονισμένου Παρισιού μια παγωμένη νύχτα. Προκειμένου να ζεσταθεί, καίει ένα ένα τα απούλητα σπίρτα της, όμως το κρύο και η πείνα θα την κάνουν να παραδοθεί στις παραισθήσεις που βλέπει στις φλόγες τους.

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (28/11) στην TV: Marvel και Disney σε μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους

Μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες κόμικ της εικοσαετίας και μία αγαπημένη animation ηρωίδα απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2025

Τα καλύτερα Thanksgiving επεισόδια στην ιστορία της τηλεόρασης

Από τα Φιλαράκια μέχρι και το Succession, βάζουμε σε σειρά τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά thanksgiving episodes.

Απόψε (27/11) στην TV: Δράση ξανά και ξανά

Action heroes όπως ο Κιάνου Ριβς, ο Μπρους Γουίλις και ο Νίκολας Κέιτζ απόψε στην ελληνική TV.

Τρεις σειρές που έχουν αγαπηθεί πολύ επιστρέφουν στο Apple TV

Ένα δυνατό lineup για το 2026 ετοιμάζει η γνωστή streaming πλατφόρμα με επιστροφές που σίγουρα θα συζητηθούν.

H Εύα Γκριν επισήμως στο cast του Wednesday στο Netflix

H γνωστή ηθοποιός θα δουλέψει ξανά με τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον και μόλις μάθαμε ποιος θα είναι ο ρόλος της.

Απόψε (26/11) στην TV: Δύο iconic ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες

Μέριλ Στριπ και οσκαρική Γουίνεθ Πάλτροου απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Όλα Επιτρέπονται: Η πολυσυζητημένη σειρά του Ράιαν Μέρφι ανανεώνεται για δεύτερη σεζόν

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και πού μπορείς να δεις τον πρώτο κύκλο επεισοδίων.