Τα 10 χιονισμένα ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζουμε στο ERTFLIX

Στη νέα κατηγορία του ERTFLIX με τίτλο «Χιόνια πολλά», το snowboard, οι κατάλευκες βουνοκορφές, τα περιπετειώδη ταξίδια σε παγωμένους προορισμούς και… οι πιγκουίνοι έχουν τον πρώτο λόγο.

Riders

Δέκα συνολικά παραγωγές στρώνουν ένα λευκό ταξίδι στα πιο απίθανα μέρη με τις καλύτερες παρέες στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Η νέα κατηγορία του ERTFLIX με τίτλο "Χιόνια Πολλά", φέρνει μέσα στα Χριστούγεννα μαζί με τα πρώτα χιόνια, τρία ελληνικά ντοκιμαντέρ με περιπέτειες στο βουνό, extreme αθλήματα σε λευκές κορυφές, προσωπικές ιστορίες που συγκινούν και πολύ snowboard. Ακόμη, επτά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο μάς στέλνουν στις πιο απίθανες γωνιές της γης: από τον υπερσιβηρικό παρέα με snowboarders, μέχρι τις αποικίες των πιγκουίνων αλλά και παγωμένα μέρη όπου η απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ξεκάθαρη.

Snowboard στην Ελλάδα

"Ο Μάκης Καλαράς στον δρόμο για την Κορέα" (Makis Kalaras / Road to Korea)
Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς βάζει στόχο την πρόκριση του στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς του 2018. Όμως, πριν ξεκινήσει η πορεία του προς τους προκριματικούς, ένας σοβαρός τραυματισμός στο αριστερό του χέρι, απειλεί να του στερήσει την πρόκριση. Παρά τις δυσκολίες, ο Μάκης μάχεται για το όνειρό του αποδεικνύοντας πως με πίστη, ελπίδα και επιμονή, μπορεί κανείς να καταφέρει το ανέφικτο. Σκηνοθεσία: Θεμιστοκλής Λαμπρίδης

"Η ζωή σε ένα Ιγκλού" (The igloo protzekt)
Τι θα λέγατε αν σας προτείναμε να πάμε για δύο εβδομάδες σε ένα από τα πιο γνωστά βουνά της Ελλάδας και να μείνουμε σε ιγκλού; Θα ερχόσασταν; Αυτή λοιπόν είναι η περιπέτεια που θα βιώνατε. Ελεύθεροι όπως θέλετε να ζείτε, απόλυτα εναρμονισμένοι με τη φύση. Αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο ονειρεμένη εμπειρία. Ή και όχι. Σκηνοθεσία: Θεμιστοκλής Λαμπρίδης

Το snowboard στην Ελλάδα (The Thing About Greece… A Snowboard Documentary)
Μια συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης των ελληνικών βουνών με οδηγό το snowboard και το σκι. Στόχος; Η απομυθοποίηση του ρητού που λέει ότι η Ελλάδα είναι μόνο το καλοκαίρι και οι παραλίες της. Ο Θέμης και οι φίλοι του ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα ανακαλύπτοντας νέες τοποθεσίες για να κάνουν το άθλημα που αγαπούν, δημιουργούν νέες φιλίες και αποκαλύπτουν μια Ελλάδα που σίγουρα παραμένει για πολλούς, άγνωστη. Σκηνοθεσία: Θεμιστοκλής Λαμπρίδης

Spy in the snow

Επτά επιλογές από χιονισμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο
Το ταξίδι που άρχισε από την Ελλάδα, συνεχίζεται με χιόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσα από 7 ντοκιμαντέρ με ιστορίες που τα έχουν όλα. "Snowboarders του κόσμου (Les Riders)" που αναζητούν την αδρεναλίνη. Τα πιο εμβληματικά "Ζώα του Χιονιού" (Snow animals) και τα μυστικά της επιβίωσης τους σε αντίξοες συνθήκες. Μια "Υπερσιβηρική περιπέτεια με την Τζοάνα Λάμλεϊ" (Joanna Lumpley’s Trans-siberian adventure) σε ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων με προορισμό τη Μόσχα. Ένα ανθρώπινο οδοιπορικό "Ο πάγος και ο ουρανός" (La glace et le ciel), στο παγωμένο και αχανές τοπίο του Νότιου Πόλου σε μία αναζήτηση για τα αίτια της οικολογικής ωρολογιακής βόμβας. "Το τραγούδι του πάγου" (The ice flow requiem). Ένα ταξίδι "Εκεί στην άκρη του κόσμου" (High Artctic Haulers) μαζί με την ετήσια αποστολή για την ανεφοδιασμό του Βορρά. Τέλος, μια βόλτα στις αποικίες των πιγκουίνων "Πιγκουίνοι: Κατάσκοποι στο πλήθος" (Penguins: Spy in the Huddle), καταγράφοντας με τρόπο ανεπανάληπτο τον πραγματικό χαρακτήρα τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.