«The White Lotus»: Λωτοφάγοι εγκλωβισμένοι στον Παράδεισο

Aρκούν οι διακοπές σε ένα ειδυλλιακό θέρετρο στη Χαβάη για να αγγίξεις την παραδείσια ευτυχία;

«The White Lotus»: Λωτοφάγοι εγκλωβισμένοι στον Παράδεισο

Aρκούν οι διακοπές σε ένα ειδυλλιακό θέρετρο στη Χαβάη για να αγγίξεις την παραδείσια ευτυχία; Για τους κοινούς θνητούς, για τους οποίους ένα τέτοιο ταξίδι αποτελεί όνειρο ζωής, μάλλον ναι, όχι όμως και για τους επισκέπτες του resort «White Lotus», που καταφθάνουν στο τροπικό νησί γεμάτοι μπαγκάζια, λεφτά και προνόμια. Η ασφυκτική ατμόσφαιρα ξεδιπλώνεται ήδη από την πρώτη σκηνή, όταν αποκαλύπτεται πως ένας θάνατος έχει σημειωθεί στο resort – δεν θα επανέλθουμε, όμως, σε αυτό μέχρι τα τελευταία λεπτά του φινάλε, καθώς η τραγικωμωδία του Μάικ Γουάιτ για το HBO (διαθέσιμη on demand από τη Vodafone TV) δεν εξελίσσεται ως ένα κοινό murder mystery. Η δυσφορία τουριστών, εργαζομένων και θεατών ξεκινά από μέσα τους και όχι από τα γεγονότα, τα οποία εκτυλίσσονται αργά, όπως κυλά ένα πενθήμερο διακοπών, με τις τριβές να κλιμακώνονται συνεχώς.

Οι παραθεριστές και τα προβλήματά τους στέκονται συνεχώς απέναντι στους «σεζονίτες» εργαζόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με τον διευθυντή τους Αρμόντ πρέπει να είναι «άχρωμοι και χωρίς ταυτότητα», λευκά (αν και εθνοτικά ποικιλόμορφα) χαρτιά, που όσοι πληρώνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά μπορούν να γράψουν ελεύθερα πάνω τους. Και αυτό ακριβώς κάνουν με τις παράλογες απαιτήσεις τους που μεταμορφώνονται ξαφνικά σε «δράματα»: Το δωμάτιο των νεόνυμφων είναι απλώς πολύ λουξ αντί για γελοιωδώς λουξ· η αρχηγός της οικογένειας Μοσμπάχερ, Νικόλ, ανησυχεί πως ο λευκός γιος της είναι η νέα μειονότητα. η Τάνια Μακουάν, που έχει έρθει με στόχο να σκορπίσει τις στάχτες της μητέρας της, βρίσκει παρηγοριά στη «σοφή», μαύρη μασέρ Μπελίντα, αφήνοντάς την άθελά της να πιστεύει πως θα τη βοηθήσει επαγγελματικά. Οι χαρακτήρες του «White» είναι αφόρητοι, τους αντιμετωπίζει όμως με τόση κατανόηση ώστε να μη γίνονται καρικατούρες, ούτε υπάρχουν ξεκάθαροι «καλοί» και «κακοί». Το μόνο σίγουρο είναι πως, αν έπαιζαν στο «The Good Place», θα διαπίστωναν ότι βρίσκονταν στο «κακό μέρος» και πως, όπως αποδεικνύεται στο φινάλε, δεν έχουν τρόπο να ξεφύγουν από τα χαρτιά που τους έχει μοιράσει η τάξη, το γένος και το έθνος τους – όπως και κανείς μας σε μια καπιταλιστική κοινωνία λωτοφάγων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.