«Η Γενιά του ‘30»: Το νέο ιστορικό docudrama της CosmoteTV

Η νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο κορυφαίων λογοτεχνών και ποιητών της γενιάς του ‘30 έρχεται στην COSMOTE TV, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα.

«Η Γενιά του ‘30»: Το νέο ιστορικό docudrama της CosmoteTV

Η σειρά «Η Γενιά του ‘30» αποτελεί ένα docudrama αφιερωμένο στη γενιά-ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης σημαντικών ιστορικών γεγονότων της ιστορίας της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Μέσα από την σειρά, θα έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε, μεταξύ άλλων, καλλιτέχνες όπως τον Μ. Καραγάτση, τον Κοσμά Πολίτη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Γιώργο Σεφέρη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Θεοτοκά, Στράτη Μυριβήλη και πολλούς άλλους σημαντικούς συγγραφείς και ποιητές που με το έργο τους διαμόρφωσαν μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό.

«Η Γενιά του ‘30»: Το νέο ιστορικό docudrama της CosmoteTV - εικόνα 1

Η σειρά θα αποτελείται από 15 αυτοτελή επεισόδια, το καθένα αφιερωμένο και σε έναν άλλο σημαντικό λογοτέχνη ή πεζογράφο της εποχής. Σε αυτό το docudrama, θα πρωταγωνιστούν κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί οι οποίοι αναλαμβάνουν να υποδυθούν σημαντικές προσωπικότητες της λογοτεχνίας, όπως ο Νίκος Ψαρράς στον ρόλο του Κοσμά Πολίτη, ο Όμηρος Πουλάκης στον ρόλο του Άγγελου Τερζάκη, ο Πέρης Μιχαηλίδης ως ο Νίκος Εγγονόπουλος, ο Στέλιος Ξανθουδάκης στον ρόλο του Στρατή Μυριβίλη, αλλά και πολλοί ακόμη, όπως ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Κωστής Καλλιβρετάκης, ο Αντίνοος Αλμπάνη και ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου. Συμμετέχουν επίσης οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφία Σεϊρλή, Βίκη Παπαδοπούλου, Σπύρος Σταμούλης, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή, Βασιλική Τρουφάκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.α.

«Η Γενιά του ‘30»: Το νέο ιστορικό docudrama της CosmoteTV - εικόνα 2

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει και προγραμματίζεται να προβληθεί το 2022 αποκλειστικά στο COSMOTE TV HISTORY HD. Ωστόσο, στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έγινε ειδική, Α’ πανελλήνια προβολή του επεισοδίου της «Στρατής Μυριβήλης» στον θερινό κινηματογράφο «John Cassavetes Open Air» στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Το επεισόδιο αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου συγγραφέα από τη Λέσβο, ο οποίος καθώς μέσα σε 7 επτά χρόνια συμμετείχε σε τρεις πολέμους, κατέγραψε τις εμπειρίες του, αλλάζοντας τη μορφή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος, γράφοντας όχι μόνο για τα τραύματα των πολεμιστών, αλλά και αυτών που έμεναν πίσω.

Το τρέιλερ του επεισοδίου «Στράτης Μυριβήλης»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι σειρές που δε χάνονται στο Apple TV το 2026

Με Ted Lasso, Anya Taylor-Joy και ένα από τα πιο δυνατά νέα projects της χρονιάς, το Apple TV μπαίνει στο 2026 με αυτοπεποίθηση και πολλούς λόγους να μας κρατήσει κολλημένους στην οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
02/01/2026

Απόψε (02/01) στην TV: Η ταινία που χάρισε το Όσκαρ στον Ράμι Μάλεκ

Ένα biopic για ίσως τον πιο σημαντικό τραγουδιστή της ροκ μουσικής.

Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται τον Ιανουάριο στο Netflix

Μία λίστα με όλες τις ταινίες που μπορούμε να περιμένουμε από την streaming πλατφόρμα.

Απόψε (01/01) στην TV: Ένας ύμνος στο σινεμά του Χόλιγουντ

Νοσταλγικοί αδερφοί Κοέν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (31/12) στην TV: Μία κλασική κωμωδία των 90s

Ντάνι ΝτεΒίτο και Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η 31η Τελετή Απονομής των Critics’ Choice Awards καταφθάνει στην Cosmote TV

Ο θεσμός των Critics’ Choice Awards θεωρείται προάγγελος για τις επερχόμενες φετινές απονομές των βραβείων Oscars και των Emmy.

Απόψε (30/12) στην TV: Μία από τις πιο κλασικές ρομαντικές κομεντί

Σάντρα Μπούλοκ και Ράιαν Ρένολντς απόψε στην ελληνική τηλεόραση.