5 ποδοσφαιρικές σειρές που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια

Με την έναρξη του Euro και του Copa America, το ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του αυτή την εβδομάδα. Διαλέγουμε πέντε σειρές που αποθεώνουν τη στρογγυλή θεά, αλλά απευθύνονται ακόμα και στους όχι και τόσο πιστούς της φαν.

5 ποδοσφαιρικές σειρές που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια

Η έλλειψη αγωνιστικής δράσης στα γήπεδα και στη συνέχεια της παρουσίας οπαδών στις κερκίδες, λόγω πανδημίας, άλλαξε τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο, από τη θέασή του μέχρι τους πανηγυρισμούς. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο, όμως, είναι ο τίτλος του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο, αλλά και η ικανότητά του να παρασύρει στους ρυθμούς του φανατικούς και μη. Ύστερα από πολύμηνες αναβολές, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και το Copa America, δύο από τις πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, επιστρέφουν στα γήπεδα αυτή την εβδομάδα και μας δίνουν την ευκαιρία να ανατρέξουμε σε σειρές που έχουν ως πρωταγωνίστρια τη στρογγυλή θεά.

«Ted Lasso»

Εδώ δεν χωράνε οπαδικά: η AFC Richmond είναι πλέον η αγαπημένη μας στην Premier League. Η φανταστική ομάδα της Apple TV+ σε κερδίζει είτε μοιράζεσαι τον ενθουσιασμό του παίκτη-κρυφό διαμάντι Ντάνι Ρόχας είτε δεν έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο, όπως και ο Αμερικανός προπονητής της, Τεντ Λάσο (ο βραβευμένος Τζέισον Σουντέικις). Ο τελευταίος ήρθε από (δόλια) σπόντα μεσούσης της σεζόν για να διατηρήσει την ομάδα στην κατηγορία, και αυτό που κατάφερε είναι να μας δώσει την πιο feelgood σειρά των τελευταίων χρόνων. Αν υπάρχει κύπελλο γι’ αυτό, τότε το κέρδισε!

«The English Game»

5 ποδοσφαιρικές σειρές που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια - εικόνα 1

Γραμμένα από τον οσκαρικό Τζούλιαν Φέλοους και δημιουργό του «Downton Abbey», τα έξι ατμοσφαιρικά επεισόδια μάς γυρνούν στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου χωρίς προπονητές και συστήματα, το ποδόσφαιρο άρχισε να περνά από τον ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό. Με τις ιστορίες δύο ανθρώπων από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα στο επίκεντρο, η σειρά του Netflix παρουσιάζει μια απρόσμενη έκφανση της πάλης των τάξεων, η οποία συντέλεσε στο να αναδειχθεί το ποδόσφαιρο στο δημοφιλέστερο σπορ του κόσμου.

«Club de Cuervos»

5 ποδοσφαιρικές σειρές που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια - εικόνα 2

Όταν ο πατριάρχης της επιφανούς οικογένειας Ιγκλέσιας πεθαίνει απρόσμενα, οι κληρονόμοι του μπαίνουν σε μια απίστευτη διαμάχη για το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο της αγαπημένης του ομάδας επαγγελματικού ποδοσφαίρου: των Κουέρβος του Νέου Τολέδο. Η πρώτη ισπανόφωνη παραγωγή του Netflix ήρθε το 2015 από το Μεξικό και, με τέσσερις σεζόν γεμάτες σουρεαλιστικά, ξεκαρδιστικά, αλλά και συγκινητικά σκηνικά, απογειώνει τα ποδοσφαιρικά… συστήματα εκτός γηπέδων και εντός αποδυτηρίων.

«Home Ground»

5 ποδοσφαιρικές σειρές που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια - εικόνα 3

Η παραγνωρισμένη νορβηγική σειρά του SBS ακολουθεί την ιστορία της Χελένα, μιας κορυφαίας προπονήτριας γυναικείου ποδοσφαίρου, η οποία αναλαμβάνει τον πάγκο μιας αντρικής ομάδας της Α΄ εθνικής που βρίσκεται κοντά στη χρεοκοπία. Κι ενώ παίκτες, παράγοντες και οπαδοί τη μειώνουν, παράλληλα απαιτούν από αυτή να χαμογελά συχνότερα on camera – επειδή έτσι πρέπει να κάνει μια γυναίκα. Τα στερεότυπα μπαίνουν στη σέντρα και διαλύονται χωρίς ίχνος επιφανειακού χαβαλέ που συνοδεύει συνήθως τέτοιες ιστορίες, με τη σκοτεινιά των Σκανδιναβών να φωτίζει έναν άλλο φεμινισμό που λείπει από τα γήπεδα.

«This is Football»

5 ποδοσφαιρικές σειρές που βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια - εικόνα 4

Από τα πολλά ντοκιμαντέρ γύρω από τη στρογγυλή θεά και τους ανθρώπους που υποκλίθηκαν σε αυτήν, ξεχωρίζουμε εκείνο του Amazon Prime, καθώς στα έξι επεισόδιά του χωράνε σχεδόν τα πάντα. Λύτρωση, πίστη, τύχη, περηφάνια, αγάπη και θαύμα είναι οι τίτλοι τους, και οι λέξεις αυτές καθρεφτίζονται μέσα από συγκινητικές ιστορίες: από την ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών της Αγγλίας και την (χωρίς επαγγελματικό πρωτάθλημα) Ισλανδία, τη μικρότερη χώρα που προκρίθηκε ποτέ στα τελικά του Μουντιάλ, μέχρι τα αουτσάιντερ που ακυρώνουν τα προγνωστικά και την αξιοθαύμαστη πορεία του Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.