Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Cosmote TV «42°C»

Μυστικά, εγκλήματα και πάθη ανεβάζουν τη θερμοκρασία σε ένα καυτό θρίλερ μυστηρίου που θα δεις χωρίς ανάσα.

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Cosmote TV «42°C»

Στο άκουσμα των 42 βαθμών Κελσίου, το μυαλό σου ταξιδεύει αυτόματα στο ελληνικό καλοκαίρι. Επιλέγεις να μην επικεντρωθείς στα τσιμέντα που βράζουν στην πόλη, αλλά αφήνεις τις σκέψεις σου να τρέξουν σε καυτές αμμουδιές και να βουτήξουν σε δροσερά, καταγάλανα νερά. Κάπως έτσι ξεκινούν και οι τίτλοι αρχής της νέας μυθοπλαστικής σειράς της Cosmote TV με τίτλο «42°C»: ήλιος, θάλασσα, κύματα, αγγίγματα, κοχύλια, τζιτζίκια· όλα παραπέμπουν σε ένα ιδανικό ανέμελο ελληνικό καλοκαίρι. Σε λίγα δευτερόλεπτα όμως τα χρώματα θα σκοτεινιάσουν, το αίμα θα αρχίσει σταδιακά να χύνεται και να βάφει τις θάλασσες και ιστοί από αράχνες θα απλώνονται έως ότου να καλύψουν τα πάντα. Είναι τελικά οι «42°C» το καλοκαίρι που ονειρεύεσαι ή είναι ο χειρότερός σου εφιάλτης;

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Cosmote TV «42°C» - εικόνα 1

Σε ένα ξεχωριστό διαδικτυακό event, παρουσία συντελεστών και εκπροσώπων της Cosmote TV, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς «42°C», ενός ερωτικού-ψυχολογικού θρίλερ που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14/5 στις 20:00 στο COSMOTE SERIES MARATHON HD. Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαβασιλείου μάς ανέλυσε τον αινιγματικό τίτλο της σειράς. «Οι 42 βαθμοί είναι το σημείο όπου οι ήρωες καίγονται και φτάνουν στα άκρα», δήλωσε, με έναν από τους πρωταγωνιστές, τον Theo Alexander, να συμπληρώνει εύστοχα: «Στους 42 βαθμούς βλέπεις πραγματικά ποιος είσαι. Βγαίνεις εκτός εαυτού, χάνεις τη λογική και λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης στην πιο παράλογη μορφή του».

Κάπως έτσι λοιπόν οι ήρωες της σειράς «καίγονται» και μαζί τους καίγεται, δηλαδή ισοπεδώνεται και ο μύθος της αγαπημένης, δεμένης ελληνικής οικογένειας. Σε ένα νησί του Ιονίου, ένα επιβλητικό αρχοντικό στεγάζει μια πολυμελή, μητριαρχική οικογένεια. Όπως οι τοίχοι του που βρίσκονται υπό διάλυση, έτσι και τα προσωπεία των μελών της οικογένειας αρχίζουν σταδιακά να γκρεμίζονται όταν ένας ακόμα συγγενής τους βρίσκεται νεκρός. Πρόκειται για την έφηβη Άννα (Σεμίραμις Αμπατζόγλου), η οποία θα εντοπιστεί νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρέθηκε και η σωρός της μητέρας της, της Μαρίας (Μπέτυ Αποστόλου), πριν από έξι χρόνια.

Η Λένα (Ναταλία Swift), η μεγαλύτερη κόρη της Μαρίας, έπειτα από την εξάχρονη απουσία της από το νησί επιστρέφει για το μνημόσυνο της μητέρας της, ενώ ο θάνατος της αδερφής της που συνέβη λίγες ώρες μετά την άφιξή της στο σπίτι θα φέρει στην επιφάνεια τις χειρότερες αναμνήσεις της από το μέρος αυτό.

Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους υπεύθυνους, η Λένα θα βρει ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του εφηβικού της έρωτα, του Νίκου (Κώστας Νικούλι), ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της: από την αυταρχική θεία της, Καίτη (Κατερίνα Λέχου) που είναι και η κεφαλή της οικογένειας, μέχρι την συγκαταβατική και γλυκομίλητη θεία Ελένη (Έμιλυ Κολιανδρή) αλλά και τον σκοτεινό σύζυγό της, τον Μάρκο (Theo Alexander), που είχαν αναλάβει από κοινού το μεγάλωμα της μικρής Άννας. Παράλληλα με τη Λένα και τον Νίκο, που στοχοποιείται και ο ίδιος για τον θάνατο της Άννας, το μυστήριο προσπαθεί να λύσει και ο αστυνομικός του νησιού (Χρήστος Λούλης).

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Cosmote TV «42°C» - εικόνα 2

Από την αρχή γίνεται ξεκάθαρο ότι όλα τα μέλη της οικογένειας, μαζί και τα ξαδέρφια της Λένας (Μιχαήλ Ταμπακάκης, Μαριέλλη Μανουδάκη) και φίλοι τους από το νησί, είναι το ίδιο ένοχοι και το ίδιο αθώοι σε αυτό το μπλεγμένο παζλ ευθυνών – ό,τι πρέπει δηλαδή για να ξεκινήσει ιδανικά ένα θρίλερ μυστηρίου. Και όσο οι μεταξύ τους σχέσεις αλλά και το παρελθόν του καθενός ξετυλίγεται αργά (τα flashback είναι συχνά σε κάθε επεισόδιο, ενώ οι πραγματικές αναμνήσεις μπλέκονται ακόμα και με παραισθήσεις), τόσο βυθίζεσαι στην ιστορία και αρχίζεις να θες να ξεδιαλύνεις το μυστήριο που εντείνεται μέσα από αλληγορικές αντιθέσεις.

Η εντυπωσιακή έπαυλη με τα σάπια θεμέλια, το φως του ήλιου που δεν λούζει γαλήνιες θάλασσες και αμμουδιές αλλά τα πιο τραχιά μέρη του νησιού, τα ανέμελα πάρτι των παιδιών που γίνονται κυρίως τα βράδια, αγνοί έρωτες κόντρα σε παραβατικές συμπεριφορές, ανιδιοτέλεια και κτητικότητα, το φαίνεσθαι και το είναι, όλα έρχονται για να υπογραμμίσουν τον διχασμένο ψυχισμό όλων των ηρώων, αλλά και τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, στην αλήθεια και το ψέμα.

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της Cosmote TV «42°C» - εικόνα 3

Μετά το τηλεοπτικό σύμπαν του «Έτερος Εγώ», η Cosmote TV εμπιστεύεται ακόμα μία δυνατή πλοκή και παρουσιάζει μια τηλεοπτική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με στρωτή αφήγηση και φροντισμένη κινηματογράφηση, φτιαγμένη ιδανικά για back to back παρακολούθηση. Η βραβευμένη ως καλύτερη τοποθεσία για γυρίσματα στην Ευρώπη Κέρκυρα γίνεται το ιδανικό σκηνικό για μια ιστορία που γίνεται όλο και πιο dark, ενώ το δυνατό χαρτί της σειράς κρύβεται στο καστ της.

Έμπειροι και επιβλητικοί σε κάθε πλάνο ηθοποιοί (Κατερίνα Λέχου, Χρήστος Λούλης, Έμιλυ Κολιανδρή, Theo Alexander, Αλέξανδρος Λογοθέτης) έρχονται πλάι σε ανερχόμενους ηθοποιούς που δίνουν τα καλύτερα δείγματα (Ναταλία Swift, Κώστας Νικούλι, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μαριέλλη Μανουδάκη, Στεφανία Σωτηροπούλου). Η ελληνική μυθοπλασία έχει πλέον αλλάξει, επενδύει και τολμάει, και το «42°C» είναι σίγουρα ένα καυτό αλλά και ολόφρεσκο παράδειγμα.

iΤα συνολικά 8 επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 14/5 στις 20:00 στο COSMOTE SERIES MARATHON HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.