Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix

Σειρές που βασίστηκαν σε κορυφαία αριστουργήματα της παγκόσμιας και της νεοελληνικής λογοτεχνίας συγκεντρώνονται στη νέα κατηγορία της πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix

Κορυφαία αριστουργήματα της παγκόσμιας και της νεοελληνικής λογοτεχνίας βρίσκουν πλέον τη δική τους ψηφιακή στέγη στο Ertflix, στη νέα κατηγορία με τον σπιρτόζικο τίτλο «Διαβάστηκε». Από την Σαρλότ Μπροντέ και την Τζέιν Όστεν, μέχρι τον Κάρολο Ντίκενς και τις Ζωρζ Σαρή και Άλκη Ζέη, όλοι τους έχουν πλάσει ήρωες που έχουν αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία σειρών οι οποίες έρχονται να ζωντανέψουν ξανά τις σελίδες σπουδαίων λογοτεχνών, αυτή τη αυτή τη φορά μέσα από την οθόνη του Ertflix.

Jane Eyre (Τζέιν Έιρ)

Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix - εικόνα 1

Μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος της Σαρλότ Μπροντέ, παραγωγής BBC. Στο σκοτεινό αυτό παραμύθι, η ορφανή Τζέιν Έιρ, βρίσκεται αντιμέτωπη ως νεαρή με δύσκολες καταστάσεις, μέχρι να φτάσει ως δασκάλα σε νέες προκλήσεις που θα την οδηγήσουν σε ένα σχολείο για άπορα κορίτσια και σε έναν έρωτα με τον πλούσιο και σκυθρωπό ιδιοκτήτη του.

Σκηνοθεσία: Σουζάνα Γουάιτ | Πρωταγωνιστούν: Τόμπι Στίβενς, Ρουθ Ουίλσον

Great Expectations (Μεγάλες Προσδοκίες)

Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix - εικόνα 2

Μεταφορά του αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς, «Μεγάλες Προσδοκίες», της πιο σκοτεινής ερωτικής ιστορίας όλων των εποχών, που βραβεύτηκε με 4 Emmys. Το επικό ταξίδι του Πιπ από τα παιδικά του χρόνια ως την ενηλικίωσή του, με κεντρικό άξονα τις σχέσεις του με τον τρομακτικό Μάγκουιτς, τη χειριστική δίδα Χάβισαμ και την όμορφη αλλά ψυχρή και απόμακρη Εστέλα.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ | Παίζουν: Ντάγκλας Μπουθ, Τζακ Ροθ κ.α

Sense and Sensibility (Λογική και ευαισθησία)

Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix - εικόνα 3

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, η υποψήφια για 2 Emmy σειρά μάς μεταφέρει στη συντηρητική Αγγλία του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας και των τριών κοριτσιών της, οι οποίες μετά το θάνατο του συζύγου και πατέρα τους, Χένρι Ντάσγουντ, πρέπει να εγκαταλείψουν τις ανέσεις μιας αρχοντικής έπαυλης και να ζήσουν πιο φτωχικά. Εκεί, οι δύο μεγαλύτερες αδελφές θα περάσουν διάφορες ερωτικές δοκιμασίες και θα πρέπει να συνδυάσουν τη λογική και την ευαισθησία.

Σενάριο: Άντριου Ντέιβις | Πρωταγωνιστούν: Τσάριτι Γουέικφιλντ, Χάτι Μοράχαν κ.α

Ο θησαυρός της Βαγίας

Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix - εικόνα 4

Τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρή, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημογεροντάκη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1984. Έξι μικροί ήρωες μπλέκονται σε ένα κυνήγι αναζήτησης ενός θησαυρού, που είχε κλέψει από μια ντόπια οικογένεια ένας Γερμανός, ο Χανς Σουλτς, στη διάρκεια της Κατοχής. Μια περιπέτεια με άξονα τη φιλία, τη συνεργασία, την έρευνα, τη διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Πρωταγωνιστούν: Ρίκος Ζερβόπουλος, Ευγενία Μάνδραλη, Άννα Γεραλή, Γιώργος Γεωγλερής, Τέλης Ζώτος κ.α

Το καπλάνι της βιτρίνας

Η λογοτεχνία έρχεται στο Ertflix - εικόνα 5

H διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος της Άλκης Ζέη, με πρωταγωνίστριες δύο αδελφές, τη Μέλια και τη Μυρτώ, και ένα βαλσαμωμένο καπλάνι, την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά. Στη Σάμο, του 1936, αυτές, μαζί με έναν παππού που διηγείται συνεχώς ιστορίες και έναν ξάδερφο, φοιτητή από την Αθήνα, θα μπουν στο «παιχνίδι του καπλανιού», ενός βαλσαμωμένου τίγρη, που βρίσκεται κλειδωμένος μέσα στη βιτρίνα της μεγάλης σάλας του σπιτιού.

Σκηνοθεσία – σενάριο- μοντάζ: Πέτρος Λύκας | Πρωταγωνιστούν: Νίκος Παπαχρήστος, Θάλεια Αργυρίου, Νιόβη Αγγελίδου, Κορίνα Καραγιαννάκου, Γιάννης Τότσικας, Δημήτρης Βαενάς, Καίτη Τριανταφύλλου κ.α.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.