Η ΕΡΤ και το ERTFLIX έχουν άρωμα Αγίου Βαλεντίνου

Σειρές ντοκιμαντέρ, μουσικές εκπομπές και ταινίες με πρωταγωνιστή τον έρωτα έρχονται ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Η ΕΡΤ και το ERTFLIX έχουν άρωμα Αγίου Βαλεντίνου

Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων την Κυριακή 14/2, η ΕΡΤ2 παρουσιάζει στις 19:00 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση ένα ξεχωριστό επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Μια μέρα για όλο τον κόσμο». Σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου και με χιουμοριστική και διασκεδαστική διάθεση, το επεισόδιο «14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων» προσεγγίζει τις διαφορετικές εκφράσεις και πτυχές του έρωτα μέσα από τρεις ιστορίες.

Πρωταγωνιστές ο Βασίλης και η Εύα που ο έρωτάς τους έχει κοινό παρονομαστή την τέχνη, η συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων Ελένη Αντωνίου που συνομιλεί με φανατικές της αναγνώστριες για τον ιδανικό έρωτα όπως παρουσιάζεται στις σελίδες των βιβλίων, και τέλος η 18χρονη Μαριεύα και η 92χρονη Μαίρη που αντιδιαστέλλουν τον έρωτα στο σήμερα και στο τότε.

Ο έρωτας θέλει μουσική και η ΕΡΤ1 μεταδίδει ξανά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 19:00 το «Μουσικό Κουτί» του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη, με καλεσμένους τον Μάριο Φραγκούλη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε μια υπέροχη συνύπαρξη γεμάτη μαγευτικές μπαλάντες και όχι μόνο.

ERTFLIX: Ταινίες για τα πολλά πρόσωπα του έρωτα στην κατηγορία «Σπίτι με τον Βαλεντίνο»

Η ΕΡΤ και το ERTFLIX έχουν άρωμα Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 1
«Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη»

Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη (Τζόαν Τσεν, 2000)
Ο Γουίλ, ένας γοητευτικός και επιτυχημένος σεφ γνωστού εστιατορίου της Νέας Υόρκης με πολλές κατακτήσεις, αποφεύγει τις δεσμεύσεις μέχρι που γνωρίζει τη Σάρλοτ. Όταν εκείνη αρρωσταίνει, ο Γουίλ κινεί γη και ουρανό για να τη σώσει. Ρίτσαρντ Γκιρ και Γουινόνα Ράιντερ πρωταγωνιστούν σε ένα δραματικό love story.

Ποτέ δεν Είναι Αργά (Ντέιβιντ Φράνκελ, 2012)
Ύστερα από δεκαετίες έγγαμου βίου, η Κέι αισθάνεται την ανάγκη να αναζωπυρώσει το πάθος με τον πεισματάρη και εργασιομανή σύζυγό της, Άρνολντ. Έτσι, τον πείθει να πάνε σε μια επαρχιακή κωμόπολη όπου θα ακολουθήσουν για μία εβδομάδα την εντατική θεραπεία ενός φημισμένου σύμβουλου γάμου που υπόσχεται να τους βοηθήσει να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους. Ανάλαφρη κομεντί με τους Μέριλ Στριπ (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα), Τόμι Λι Τζόουνς και Στιβ Καρέλ.

Μπάρτον και Τέιλορ (Ρίτσαρντ Λάξτον, 2013)
Ένας παράνομος έρωτας, δύο θυελλώδεις γάμοι, χωρισμοί και μπόλικο αλκοόλ, πλαισιώνουν το ατελείωτο πάθος των δύο αξέχαστων σταρ του Χόλιγουντ. Ο Ντόμινικ Γουέστ και η υποψήφια για Emmy, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Έλενα Μπόναμ Κάρτερ ενσαρκώνουν τους Ρίτσαρντ Μπάρτον και Λιζ Τέιλορ και την πολυτάραχη σχέση τους σε μια τηλεταινία παραγωγής BBC.

Η ΕΡΤ και το ERTFLIX έχουν άρωμα Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 2
«Γάμος σε Δόσεις»

Γάμος σε Δόσεις (Πασκάλ Σομέιγ, 2012)
Η Ιζαμπέλ είναι ερωτευμένη με τον Πιέρ, αλλά μια οικογενειακή παράδοση την εμποδίζει να τον παντρευτεί. Όλοι οι πρώτοι γάμοι των συγγενών της έχουν τελειώσει άσχημα, οπότε εκείνη αποφασίζει να παντρευτεί τον πρώτο τυχόντα, να τον χωρίσει και κατόπιν να ζήσει με τον άντρα των ονείρων της. Η επιλογή του γαμπρού όμως κρύβει πολλά απρόοπτα… Γαλλική ρομαντική κομεντί, με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Ντανί Μπουν, Αλίς Πολ.

Η Πρώτη Αγάπη (Μάικλ Χόφμαν, 2014)
Ο Ντόσον και η Αμάντα, δύο πολύ ερωτευμένοι νέοι στο σχολείο που χώρισαν με δραματικό τρόπο, θα ξαναβρεθούν είκοσι χρόνια μετά με αφορμή τον θάνατο ενός αγαπημένου τους φίλου και θα συνειδητοποιήσουν ότι η αγάπη τους δεν έχει σβήσει. Ταινία βασισμένη στο συγκινητικό μπεστ σέλερ του Νίκολας Σπαρκς, με τον Τζέιμς Μάρσντεν και τη Μισέλ Μόναγκαν.

Το Ανθρώπινο Στίγμα (Ρόμπερτ Μπέντον, 2003)
Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 κι ενώ έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι, o καθηγητής Φιλολογίας Κόουλμαν Σιλκ, παραιτείται από τη θέση του όταν κατηγορείται άδικα για ρατσιστικά σχόλια απέναντι σε δύο Αφροαμερικανούς μαθητές του. Η γυναίκα του πεθαίνει αμέσως μετά από τον «καημό» της αφήνοντάς τον μόνο, χωρίς δουλειά και έχοντας χάσει την κοινωνική του θέση. Εκείνος δημιουργεί ερωτικό δεσμό με την 40χρονη καθαρίστρια Φόνια Φάρλεϊ, όμως η σχέση του απειλείται από τον ψυχωτικό πρώην σύζυγό της. Μεταφορά στον κινηματογράφο της νουβέλας του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Φίλιπ Ροθ, με τους Άντονι Χόπκινς, Νικόλ Κίντμαν, Εντ Χάρις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Τοπ ταινίες και σειρές φέρνει το φθινόπωρο στο Disney+

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε το νέο περιεχόμενο που θα παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες στις οθόνες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/09/2025

Απόψε (13/9) στην TV: ισχυροί άντρες

Ένας προανακριτής της αστυνομίας, ο ψυχρός πόλεμος και ένας μονομάχος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Οι guest εμφανίσεις της Άννας Βίσση σε τηλεοπτικές σειρές

Με αφορμή την συναυλία της "Απόλυτης" στο Καλλιμάρμαρο, θυμόμαστε τις εμφανίσεις της ως guest star στην ελληνική τηλεόραση.

Ο "Έλιο" έρχεται στο Disney+

Ένα διαστημικό ταξίδι στο Communiverse μας περιμένει στη streaming πλατφόρμα.

Ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο στο ERTFLIX

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από έλληνες δημιουργούς.

Απόψε (12/9) στην TV: τρεις αγαπημένες επιλογές

Ένα ιταλικό αριστούργημα, ένα αστυνομικό δράμα και μία ελληνική κωμωδία απόψε στην τηλεόραση.

Πού θα δεις το αποψινό Ελλάδα-Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ

Η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης - Τα κανάλια και η ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.