
«Πολιτική, εξουσία, δύναμη. Και μια διαλυμένη οικογένεια στον βωμό τους». Αυτό είναι το tagline της μίνι σειράς «MotherFatherSon» του BBC (2019) και περιγράφει απόλυτα το σκηνικό που ξετυλίγεται σε οκτώ ωριαία επεισόδια. Η σειρά θρίλερ που κάνει πρεμιέρα στην ελεύθερη τηλεόραση το Σάββατο 13/2 στις 22:00 στην ΕΡΤ2 (με διπλό επεισόδιο), βάζει τον Ρίτσαρντ Γκιρ στον πρώτο του μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο να μπλέκει σε παιχνίδια εξουσίας, στον βωμό τον οποίων αψηφά τα πάντα.
Ως Μαξ, πανίσχυρος μεγιστάνας των ΜΜΕ, βλέπει την αυτοκρατορία του και τις άμυνές του σταδιακά να καταρρέουν όταν οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν και ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος με μια προσωπική τραγωδία που θα πυροδοτήσει την αναγκαστική «επανένωση» της οικογένειάς του.
Στο επίκεντρο της τραγωδίας βρίσκεται ο γιος του, Κάντεν (Μπίλι Χόουλι), που εργάζεται ως συντάκτης εφημερίδας στην καρδιά των επιχειρήσεων του Μαξ. Βρίσκεται όμως έξω απ’ τα νερά του και σύντομα θα λυγίσει επικίνδυνα από την πίεση να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες του πατέρα του. Το σοβαρό θέμα υγείας του Κάντεν θα επαναφέρει στο προσκήνιο την μητέρα του, Κάθριν (Έλεν ΜακΚρόρι), την αποξενωμένη πρώην σύζυγο του Μαξ, που θα θελήσει να σταθεί δίπλα στον γιο της καλύπτοντας το κενό που του άφησε μεγαλώνοντας.
Αντιμέτωπος με δύο ισχυρούς γονείς που θέλουν να ελέγξουν το μέλλον του, ο Κάντεν κρατά και το ρόλο εκείνου που γνωρίζει πολλά από τα μυστικά του μεγιστάνα πατέρα του, ικανά να διαλύσουν ολόκληρη την αυτοκρατορία, και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να αγοράσουν τη σιωπή του.
Το σενάριο της σειράς που θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 22:00 στην ΕΡΤ2 υπογράφει ο Τομ Ρομπ Σμιθ και η σκηνοθεσία είναι των Τζέιμς Κεντ και Τσαρλς Στάριτζ.