«Ζακέτα να πάρεις»: Η Ελληνίδα μάνα πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ

Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Φωτεινή Μπαξεβάνη βάζουν στο μικροσκόπιο την πολυσυζητημένη σχέση μάνας-γιου στη νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ, που έχει ως τίτλο μία από τις διαχρονικότερες ατάκες της Ελληνίδας μάνας.

«Ζακέτα να πάρεις»: Η Ελληνίδα μάνα πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ

Αν κάτι ξεχωρίζουμε από το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν που ολοκληρώθηκε το 2020, αυτό δεν είναι άλλο από το άκρως επιτυχημένο άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης στη μυθοπλασία. Η ΕΡΤ, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ενίσχυσε το πρόγραμμά της με σειρές εγχώριας παραγωγής και βγήκε κερδισμένη –δεν μιλάμε για ένα στοίχημα που κερδήθηκε, αλλά για ένα τηλεοπτικό άνοιγμα που όφειλε να πραγματοποιηθεί και που ευτυχώς ήρθε στην καλύτερη μορφή του. «Η τούρτα της μαμάς», «Τα καλύτερά μας χρόνια» και ο καθημερινός «Πλάτανος» ήρθαν με δυνατά πρόσωπα μπροστά και πίσω από τις κάμερες και έβαλαν την ΕΡΤ και πάλι στο παιχνίδι της μυθοπλασίας (και των τηλεμετρήσεων).

Το πολύ θετικό είναι ότι η ΕΡΤ φαίνεται να έχει πιάσει πλέον ρυθμό, καθώς ακόμα ένα δυνατό χαρτί αναμένεται να προστεθεί στο πρόγραμμά της. Πρόκειται για την κωμική σειρά καταστάσεων «Ζακέτα να πάρεις», με τις Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Φωτεινή Μπαξεβάνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος ο οποίος προέρχεται από μία από τις διαχρονικότερες ατάκες της Ελληνίδας μάνας, η σειρά θα έχει κεντρικό θέμα την πολυσυζητημένη σχέση μάνας-γιου με πρωταγωνιστικά πρόσωπα την Αριστέα, την αδελφή της Δέσποινα και την κολλητή της, Φούλη, τρεις μανάδες που έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα για μια σύντομη (;) επίσκεψη στους μοναχογιούς τους.

Πώς είναι να χτυπάει η πόρτα και να σου κάνει έκπληξη η μαμά σου απ’ το χωριό; Πώς είναι να έρχεται για λίγες ημέρες και τελικά να μένει μόνιμα μαζί σου; Μία ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου, μία εισοδηματίας με ύφος λίγο αφ’ υψηλού και μία πρώην τραγουδίστρια σε μπουζούκια, είναι τρεις γυναίκες με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, μα τόσο αγαπημένες μεταξύ τους, που έρχονται να αναστατώσουν τις ζωές των γιων τους, με καμώματα, φωνές, καβγάδες, γέλια, κλάματα, παρεξηγήσεις και, φυσικά, αξεπέραστες συμβουλές όπως το κλασικό και χιλιοειπωμένο «Ζακέτα να πάρεις»…

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Αγγελόπουλος («Είσαι το ταίρι μου», «Παρά πέντε», «Σαββατογεννημένες», «Safe Sex», κ.ά.), το σενάριο ο Νίκος Μήτσας («Το σόι σου», «Σπίτι είναι» κ.ά), ενώ μένει να μάθουμε ακόμα τους ηθοποιούς που θα αναλάβουν τους ρόλους των γιων αλλά και την ημερομηνία της πρεμιέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.