Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών

Τι ετοιμάζουν τα κανάλια παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων; Δείτε τις εορταστικές εκπομπές, τα σπέσιαλ επεισόδια και τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα προβληθούν τις ημέρες των γιορτών.

Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών

Οι μουσικές εκπομπές

Την Τετάρτη 23/12 το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 (22:00) μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη να υποδέχονται τους Νίκο Ζιώγαλα και Θοδωρή Μαραντίνη. Ενώνοντας τους παραδοσιακούς ήχους με ροκ ακούσματα, δύο διαφορετικές γενιές τραγουδοποιών συναντώνται σε αυτό το εορταστικό «Μουσικό κουτί» παρουσιάζοντας ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Το φρέσκο «Έλα και θα δεις» του Θοδωρή Αθερίδη στο Mega, από την Τετάρτη μετακομίζει εκτάκτως στην Παρασκευή 25/12 ανήμερα των Χριστουγέννων (22:00) με άκρως εορταστική διάθεση, με καλεσμένους τους Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννη Ζουγανέλη, Χρήστο Θηβαίο, Τάσο Νούσια, Χάρη Τζωρτζάκη, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Σοφία Κουρτίδου, Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη.

Στα μουσικά ραντεβού της Παραμονής την Πέμπτη 24/12, ο Σπύρος Παπαδόπουλος εύχεται «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με καλεσμένους τους Δημήτρη Μπάση, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Κρατερό Κατσούλη, Αργύρη Πανταζάρα, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, κ.ά. (21:00, ΣΚΑΪ), ενώ το Mega ετοιμάζει λαμπερό λαϊκό ρεβεγιόν με την Νατάσσα Θεοδωρίδου. Μαζί της o Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ελένη Φουρέιρα, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Stan Αντιπαριώτης, η Γωγώ Τσαμπά και οι Άγγελος και Στέλιος Διονυσίου (22:00, Mega).

Τα εορταστικά επεισόδια

Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών - εικόνα 1
«Η Τούρτα της μαμάς»

Με guest τους Ευαγγελία Μουμούρη, Μαρία Καβογιάννη, Τάσο Χαλκιά, Σμαράγδα Καρύδη και Ιωάννα Ζιάνη έρχεται το εορταστικό επεισόδιο της «Μουρμούρας» στον ALPHA (23/12, 21:00). Στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη 24/12 προβάλλεται σε επανάληψη στις 20:00 το επεισόδιο από τα «Καλύτερά μας χρόνια» που θέλει την οικογένεια Αντωνόπουλου να προετοιμάζεται για τις γιορτές, ενώ στις 22:00 έρχεται η «Τούρτα της μαμάς» με ένα δίωρο απολαυστικό χριστουγεννιάτικο νέο επεισόδιο, που θέλει έναν αντιεξουσιαστή διαρρήκτη να φέρνει τα πάνω κάτω στο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι, έχοντας μάλιστα τη στήριξη των γιαγιάδων, της Μαριλούς και της Αλεξάνδρας.

Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών - εικόνα 2
«φλΕΡΤ»

Όπως είναι αναμενόμενο, οι ψυχαγωγικές εκπομπές της πρωινής ζώνης έχουν ήδη μαγνητοσκοπήσει εορταστικά επεισόδια με μουσικούς καλεσμένους τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας στα πλατό, ακόμα όμως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πρόγραμμά τους. Έγκαιρα προετοιμασμένο και με ενδιαφέρον πρόγραμμα έρχεται το «φλΕΡΤ» (16:00, ΕΡΤ1) της Νάντιας Κοντογεώργη: την παραμονή των Χριστουγέννων φιλοξενεί στο πλατό τη σεφ Ντίνα Νικολάου για τα τελευταία απαραίτητα tips του γιορτινού τραπεζιού, και στη συνέχεια συνδέεται με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και το μουσικό συγκρότημα Karmica, τη Μιρέλα Πάχου και τον Παντελή Αμπαζή, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων τη μουσική σκυτάλη παίρνει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Καλδάρας και άλλοι αξιόλογοι μουσικοί και τραγουδιστές σε ένα παραδοσιακό γλέντι απευθείας από τη Νάουσα.

Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών - εικόνα 3
«Δες & Βρες»

Από τα τηλεπαιχνίδια, εορταστικά επεισόδια με φιλανθρωπικό σκοπό και σπέσιαλ καλεσμένους παρουσιάζουν τα: «Still standing» (24/12, 20:00, ANT1), «Τροχός της τύχης» (24/12, 18:40, STAR), «Ένα εκατομμύριο yen» (24&25/12, 18.30, Mega), «Ρουκ Ζουκ» (25/12, 20:00, ANT1), «Δες & Βρες» (25/12, 12:50, EΡΤ1), «Ο πιο αδύναμος κρίκος» (26/12, 18:30, ΣΚΑΪ).

Τέλος, εορταστική θα είναι και η εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου και του Νικόλα Ράπτη «Χιούστον το λύσαμε» όπως μαρτυρά ο τίτλος-λογοπαίγνιο «Χιούστον στολίσαμε» (25/12, 23:00, ΑΝΤ1), ενώ με έξτρα χριστουγεννιάτικη διάθεση ντύνεται και ο ημιτελικός και ο τελικός του «Just the 2 of us» του Open (25/12, 22:00 & 26/12, 21:00).

Οι συναυλίες κλασικής μουσικής

Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών - εικόνα 4
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ έρχεται την Πέμπτη 24/12 στις 19:00 στην ΕΡΤ2 από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με έργα Μ. Πρετόριους, Τζ. Γκαμπριέλι, Μ. Αδάμη, Φρ. Πουλένκ, Β.Α. Μότσαρτ, Γκ. Φρ. Χέντελ και σολίστ τους Μυρσίνη Μαργαρίτη και Γιώργο Πέτρου, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου.

«The Christmas Tree Concert»: Η Μάρτα Άργκεριχ και ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ ενώνουν τα εξαιρετικά ταλέντα τους στην αίθουσα συναυλιών Πιέρ Μπουλέζ στο Βερολίνο, σε ένα χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο-ρεσιτάλ για δύο πιάνα, παρουσιάζοντας έργα των Bizet, Ravel, καθώς και το έργο του List, «Weihnachtsbaum Suite», που συνδυάζει την κλασσική μουσική με τα κάλαντα των Χριστουγέννων (26/12, 08:30, ΕΡΤ3 σε α’ τηλεοπτική μετάδοση).

Ο Μάρις Γιάνσονς με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και ο Λανγκ Λανγκ, ο οποίος ερμηνεύει το ονειρεμένο «Andante» από το Κοντσέρτο για Πιάνο του Μότσαρτ σε ντο μείζονα, μάς ταξιδεύουν στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία στο εορταστικό γκαλά τους. Η κορυφαία στιγμή έρχεται στο τέλος της συναυλίας, όπου ο μαέστρος Γιάνσονς ξεδιπλώνει μια επίδειξη μουσικών πυροτεχνημάτων με τους «Ουγγρικούς Χορούς» του Μπραμς και τη ρουμανική λαϊκή μουσική του Λιγκέτι (27/12, 08:30, ΕΡΤ3, σε α’ τηλεοπτική μετάδοση).

Ατμοσφαιρική έως μυσταγωγική, με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο Μυρτώς Παπαθανασίου και της μικτής χορωδίας Θεσσαλονίκης, η «Μουσική της Ροτόντας» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή που δημιουργήθηκε με σκοπό να αξιοποιήσει και να αναδείξει όλες τις ακουστικές ιδιαιτερότητες του μνημείου, έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Πέμπτη 24/12 στην ΕΡΤ3 (20:15). Αξίζει να σημειωθεί (ως σημάδι των καιρών) ότι κατά την πρόβα τζενεράλε του έργου στις 29/10/2020 ανακοινώθηκε το γενικό lockdown στην πόλη της Θεσσαλονίκης -άρα και το υποχρεωτικό κλείσιμο του μνημείου- την αμέσως επόμενη μέρα, οδηγώντας έτσι την παραγωγή σε έναν αγώνα κόντρα στο χρόνο για την μαγνητοσκόπηση της συναυλίας.

Οι χριστουγεννιάτικες (και μη) ταινίες που ξεχωρίζουμε

Χριστούγεννα στην tv: Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών - εικόνα 5
«The Greatest Showman»

Από την πληθώρα εορταστικών και μη ταινιών που θα κατακλύσουν τη μικρή οθόνη αυτές τις ημέρες, ξέρεις ότι δεν γίνεται να πεις όχι στο «The Holiday» (24/12, 21.00, STAR), στο «Πολικό Εξπρές» (25/12, 21:00, STAR), ακόμα και στα «Happy Feet» (25/12, 08:45, ALPHA) και «Ψάχνοντας τον Νέμο» (23/12, 22:00, ALPHA).

Για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, σημείωσε το πολύ δυνατό back to back της ΕΡΤ2 την Τετάρτη 23/12 («Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη» στις 22:00 και «Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λόρενς» στις 24:00) αλλά και τις αξιόλογες νέες πρεμιέρες: «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» (21/12, 23:00, ALPHA), «The Greatest Showman» (22/12, 21:00, STAR) και «Ντάμπο» (27/12, 21:00, ALPHA).

Κι αν νομίζεις ότι το «Μόνος στο Σπίτι» (23/12, 21:00, STAR) και «Μόνος στο Σπίτι 2» (27/12, 21:00, STAR), είναι το must δίδυμο των ημερών, ο Μπρους Γουίλις σού έχει εναλλακτική: «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» και «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2» σε σερί προβολές (21/12 & 22/12 στις 23:15 στο STAR).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.