Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049»

Το εξαιρετικό σίκουελ του Ντενί Βιλνέβ με τον Ράιαν Γκόσλινγκ έρχεται στη μικρή οθόνη.

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049»

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία του αριστουργηματικού «Blade Runner» (Ρίντλεϊ Σκοτ, 1982), ο Καναδός auteur Ντενί Βιλνέβ («Prisoners», «Η Άφιξη») σκηνοθέτησε το άξιο και εικαστικά εντυπωσιακό σίκουελ «Blade Runner 2049» (2017) με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Λίγο πριν προβληθεί η ταινία στη μικρή οθόνη (MEGA, 20/12, 01:20), διαβάστε παρακάτω τις πιο ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές πληροφορίες που ίσως να μην γνωρίζατε για αυτήν.

Να θυμίσουμε ότι η ταινία κινείται γύρω από τον Κ., ένα νεαρό μπλέιντ ράνερ (Ράιαν Γκόσλινγκ), ο οποίος ανακαλύπτει ένα επικίνδυνο, καλά κρυμμένο μυστικό που μοιάζει να συνδέεται με το παρελθόν του και μπορεί να αλλάξει τη σχέση ανθρώπων και ανδροειδών για πάντα.

1. Μέθοδος all the way

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049» - εικόνα 1

Ο χαρακτήρας του Τζάρεντ Λέτο στην ταινία ήταν τυφλός. Οι τεχνικοί μεταξύ της χρήσης ειδικών εφέ και των φακών επαφής επέλεξαν το δεύτερο. Ο Λέτο, θεώρησε καλύτερο να μην βγάζει τους φακούς επαφής μεταξύ των λήψεων οπότε ουσιαστικά δεν έβλεπε τίποτα αφού οι φακοί του εμπόδιζαν την όραση. Μάλιστα, στα γυρίσματα είχε μαζί του έναν οδηγό για να τον βοηθά στις μετακινήσεις του.

2. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049» - εικόνα 2

Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το «Blade Runner» ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιμελήθηκε αρκετά διαφορετικά cuts της ταινίας, προκαλώντας εύλογες απορίες στους σινεφίλ σχετικά με ποια εκδοχή θα επιλέξει ο Βιλνέβ ως βάση για το σίκουελ. Ο Καναδός σκηνοθέτης πάντως ήταν ξεκάθαρος εξαρχής πως θα συνέχιζε την ιστορία από το μοντάζ που προβλήθηκε τότε στους κινηματογράφους, ενώ ο ίδιος δε σκόπευε να κυκλοφορήσει εναλλακτικά cuts του «Blade Runner 2049», κάτι που έχει τηρήσει έως σήμερα.

3. Στιβ Τζόμπς, ποιος;

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049» - εικόνα 3

Πως θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε ο Στιβ Τζόμπς; Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος έφτιαξε την ταινία έχοντας στο μυαλό του ότι στο σύμπαν του «Blade Runner 2049» δεν υπάρχει η εταιρεία Apple. Έτσι, επέλεξε να γίνεται στην ταινία μεγάλη αναφορά σε άλλες αντίστοιχες εταιρείες όπως η Atari.

4. Ωραία, αλλά 30 χρόνια τι γινόταν;

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049» - εικόνα 4

Τρεις μικρού μήκους ταινίες δημιουργήθηκαν για να γεφυρώσουν το κενό μεταξύ της αρχικής ταινίας και του «Blade Runner 2049». Κάθε μια είχε διαφορετικό σκηνοθέτη και στυλ και διαδραματίζονταν κάποια χρονική στιγμή μεταξύ του 2019 («Blade Runner») και του 2049 («Blade Runner 2049»). Πρόκειται για τις εξής: «2036: Nexus Dawn» (Λουκ Σκοτ), «2048: Nowhere to Run» (Λουκ Σκοτ) και «Blade Runner Black Out 2022» (Σινιτσίρο Γουατανάμπε).

5. Πες και μια συγνώμη, βρε Χάρισον!

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το sci-fi έπος «Blade Runner 2049» - εικόνα 5

Στα γυρίσματα μιας σκηνής δράσης ο Χάρισον Φόρντ χτύπησε κατά λάθος τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Γκόσλινγκ, ο Φόρντ όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη αλλά του πήρε και τον πάγο που του έφεραν για να βάλει στο πρόσωπο του ώστε να τον χρησιμοποιήσει ο ίδιος στο χέρι του. Φήμες λένε πως μετά ο Φόρντ πρόσφερε στον Γκόσλινγκ ένα ποτήρι ουίσκι και του είπε: «είναι τιμή σου που σε χτύπησε ο Ιντιάνα Τζόουνς». Προς υπεράσπιση του Φόρντ, ο ίδιος λέει πως δεν έφταιγε για το χτύπημα και ότι ο Γκόσλινγκ μπορούσε να το είχε αποφύγει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.