Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μία από τις διασημότερες ταινίες των ‘90s.

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»

Η «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) του Φράνκ Ντάραμποντ, γνωστή και από τον πρωτότυπο τίτλο της «Shawshank Redemption», επανέρχεται στην μικρή οθόνη (Star, 13/12, 23:30) και εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ίσως να μην γνωρίζατε για αυτήν.

Η ταινία αφηγείται την ζωή δυο φυλακισμένων, του Άντι (Τιμ Ρόμπινς) και του Ρεντ (Μόργκαν Φρίμαν), μέσα από την φιλία που αναπτύσσουν μεταξύ τους στην διάρκεια των 20 χρόνων που περνούν μαζί στα κρατητήρια, καθώς και το πως τελικά καταφέρνουν να φτάσουν στην απελευθέρωση.

1. Και δε σου το ‘χα

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» - εικόνα 1

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τον Στίβεν Κίνγκ με τρομακτικές ιστορίες όπως τη «Λάμψη» ή το «Αυτό». Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική, μιας και ο Αμερικανός συγγραφέας διαθέτει μεγαλύτερο εύρος γραφής. Κάτι που αποδεικνύεται σε αυτήν την περίπτωση, καθώς η βασίζεται στο δραματικό διήγημα με τίτλο «Rita Hayworth and Shawshank Redemption».

2. Φέρτε τον γιατρό

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» - εικόνα 2

Στην σκηνή όπου ο Άντι και ο Ρεντ μιλούν για πρώτη φορά, ο Φρίμαν πετά στον Ρόμπινς μια μπάλα του μπέιζμπολ. Τα γυρίσματα της εν λόγω σκηνής διήρκησαν 9 ολόκληρες ώρες. Επί 9 ώρες, λοιπόν, ο Φρίμαν πετούσε αδιαμαρτύρητα την μπάλα στο συμπρωταγωνιστή του. Όπως είναι φυσικό την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στο γύρισμα με νάρθηκα στο χέρι.

3. Πολύ σοβαρά δεν το πήρες;

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» - εικόνα 3

Ο Τιμ Ρόμπινς για να μπορέσει να ενσαρκώσει τον ρόλο του σωστά πέρασε αρκετό χρόνο στην απομόνωση ως μέρος της προετοιμασίας του.

4. Όσκαρ και κουραφέξαλα

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» - εικόνα 4

Ενώ η ταινία ήταν υποψήφια για 7 βραβεία Όσκαρ (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της καλύτερης ταινίας) δεν κέρδισε ούτε ένα. Παρόλα αυτά, θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

5. Ο Μπάτμαν, ο Νονός και η Τελευταία Έξοδος

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το αγαπημένο «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» - εικόνα 5

Αυτή τη στιγμή η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του IMDB με τις 250 καλύτερες ταινίες της πλατφόρμας. Το 2008, όταν βγήκε η ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης» την πρώτη θέση κατείχε ο «Νονός» και την δεύτερη η «Τελευταία Έξοδος». Οι φανατικοί φίλοι του Μπάτμαν θέλησαν ο «Σκοτεινός Ιππότης» να ανέβει στην πρώτη θέση. Έτσι, βαθμολογούσαν τον «Νονό» πολύ χαμηλά ώστε να πέσει στην δεύτερη θέση και να ανέβει ο Ιππότης στην πρώτη. Και το κατάφεραν. Όμως, όταν ο ενθουσιασμός τους καταλάγιασε η ταινία έπεσε στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα η «Τελευταία Έξοδος» να βρεθεί πρώτη. Ο «Νονός» δεν επανήλθε ποτέ παραμένοντας σταθερά δεύτερος στη λίστα. Με άλλα λόγια, αν όλο αυτό δεν είχε συμβεί, πιθανόν ο «Νονός» να βρισκόταν ακόμη στην κορυφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.