Τι αξίζει να δούμε την Τετάρτη 25/11 στην TV;

Το αφιέρωμα της ΕΡΤ2 στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ξεκινά με τον «Κονφορμίστα», ένα από τα σημαντικότερα φιλμ του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού σινεμά.

Τι αξίζει να δούμε την Τετάρτη 25/11 στην TV;

Ταινίες-αριστουργήματα του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι που σφράγισαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο προβάλλονται στην ΕΡΤ2 στο πλαίσιο του αφιερώματος της δημόσιας τηλεόρασης στον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη με αφορμή την επέτειο του θανάτου του. Την Τετάρτη 25/11 στις 22:00 προβάλλεται το «Τσάι στη Σαχάρα» (1990), ενώ στις 00:20 ακολουθεί η ταινία-ορόσημο του 20ού αιώνα «Ο Κονφορμίστας» (1970).

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν στις 22:00 το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 με τον Χρήστο Θηβαίο και την Τζώρτζια Κεφαλά των ΜΠΛΕ. Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια της ζωής τους, μιλούν για την φιλία που χρόνια τώρα τους ενώνει και ενώνουν τις φωνές τους με τους παρουσιαστές στο «Knockin' on Heaven's Door» του Bob Dylan, μία διασκευή από την μπάντα της εκπομπής αποκλειστικά για το Μουσικό Κουτί.

Τι αξίζει να δούμε την Τετάρτη 25/11 στην TV; - εικόνα 1
«Το μυστικό της λίμνης»

Αργότερα στην ΕΡΤ1 (00:15) κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος της σειράς «Lucifer», όπου ο Λούσιφερ καλείται να ανακαλύψει ποιος οργάνωσε την απαγωγή του και γιατί έχουν επιστρέψει τα αγγελικά φτερά του, ενώ το δεύτερο επεισόδιο της πολυβραβευμένης μίνι σειράς «Το μυστικό της λίμνης» με την Ελίζαμπεθ Μος προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 21:00.

Τέλος, η εκπομπή «24 Ώρες στην Ελλάδα» (18:00, ΕΡΤ3), ξεκινά τα ταξίδια της στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, με το πρώτο επεισόδιο να αφιερώνεται στη Λευκάδα, το νησί των ποιητών. Η εκπομπή θα περιηγηθεί στη λιμνοθάλασσά του, ένα σημαντικό υδροβιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας, θα επικεντρωθεί στις πεντανόστιμες φακές Εγκλουβής μέσα από μαγειρέματα και γευστικές δοκιμές, θα περιπλανηθεί στους δρόμους του νησιού με τους μοτοσικλετιστές, θα επισκεφθεί το νησάκι του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη, ενώ ο Ιάπωνας πρέσβης στην Ελλάδα θα απαγγείλει ποιήματα του εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκάδα.

Διαβάστε τις κριτικές και δείτε τα τρέιλερ όλων των σημερινών ταινιών εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.