Τι αξίζει να δούμε την Τετάρτη 25/11 στην TV;

Το αφιέρωμα της ΕΡΤ2 στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ξεκινά με τον «Κονφορμίστα», ένα από τα σημαντικότερα φιλμ του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού σινεμά.

Τι αξίζει να δούμε την Τετάρτη 25/11 στην TV;

Ταινίες-αριστουργήματα του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι που σφράγισαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο προβάλλονται στην ΕΡΤ2 στο πλαίσιο του αφιερώματος της δημόσιας τηλεόρασης στον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη με αφορμή την επέτειο του θανάτου του. Την Τετάρτη 25/11 στις 22:00 προβάλλεται το «Τσάι στη Σαχάρα» (1990), ενώ στις 00:20 ακολουθεί η ταινία-ορόσημο του 20ού αιώνα «Ο Κονφορμίστας» (1970).

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν στις 22:00 το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 με τον Χρήστο Θηβαίο και την Τζώρτζια Κεφαλά των ΜΠΛΕ. Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια της ζωής τους, μιλούν για την φιλία που χρόνια τώρα τους ενώνει και ενώνουν τις φωνές τους με τους παρουσιαστές στο «Knockin' on Heaven's Door» του Bob Dylan, μία διασκευή από την μπάντα της εκπομπής αποκλειστικά για το Μουσικό Κουτί.

Τι αξίζει να δούμε την Τετάρτη 25/11 στην TV; - εικόνα 1
«Το μυστικό της λίμνης»

Αργότερα στην ΕΡΤ1 (00:15) κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος της σειράς «Lucifer», όπου ο Λούσιφερ καλείται να ανακαλύψει ποιος οργάνωσε την απαγωγή του και γιατί έχουν επιστρέψει τα αγγελικά φτερά του, ενώ το δεύτερο επεισόδιο της πολυβραβευμένης μίνι σειράς «Το μυστικό της λίμνης» με την Ελίζαμπεθ Μος προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 21:00.

Τέλος, η εκπομπή «24 Ώρες στην Ελλάδα» (18:00, ΕΡΤ3), ξεκινά τα ταξίδια της στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, με το πρώτο επεισόδιο να αφιερώνεται στη Λευκάδα, το νησί των ποιητών. Η εκπομπή θα περιηγηθεί στη λιμνοθάλασσά του, ένα σημαντικό υδροβιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας, θα επικεντρωθεί στις πεντανόστιμες φακές Εγκλουβής μέσα από μαγειρέματα και γευστικές δοκιμές, θα περιπλανηθεί στους δρόμους του νησιού με τους μοτοσικλετιστές, θα επισκεφθεί το νησάκι του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη, ενώ ο Ιάπωνας πρέσβης στην Ελλάδα θα απαγγείλει ποιήματα του εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκάδα.

Διαβάστε τις κριτικές και δείτε τα τρέιλερ όλων των σημερινών ταινιών εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Όλα τα επεισόδια του 'Ludwig' σε περιμένουν στο Cinobo

Στη σειρά, η ζωή του λύτη γρίφων Τζον "Λούντβιχ" Τέιλορ ανατρέπεται όταν ο δίδυμος αδελφός του, ο αστυνομικός Τζέιμς Τέιλορ, εξαφανίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Απόψε (22/01) στην TV: Μία αληθινή ιστορία με τον Τομ Χανκς

Ο Κλιντ Ίστγουντ μεταφέρει μια αληθινή ιστορία στην οθόνη απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Πότε και πού θα κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα το "Ριφιφί" του Σωτήρη Τσαφούλια

Μετά τα ρεκόρ τηλεθέασης στην πλατφόρμα της Cosmote TV, η σειρά-φαινόμενο έρχεται στην ελεύθερη τηλεόραση.

To ΗΒΟ Max παίζει στην Ελλάδα και αυτές είναι οι μάλλον καλύτερες ταινίες και σειρές

Μια πλούσια συλλογή περιεχομένου, που εκτείνεται από φετινές ταινίες και σεζόν τηλεοπτικών σειρών ως παλιές αγαπημένες προτάσεις φιλοξενείται στην πλατφόρμα.

Είναι το "Ριφιφί" η καλύτερη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια;

Όταν μια ληστεία γίνεται καθρέφτης μιας κοινωνίας που ράγιζε από μέσα. Ένα αναλογικό θρίλερ για την Ελλάδα του '92 που μετέτρεψε το "μεγάλο κόλπο" σε μια σπαρακτική κοινωνική κραυγή και έγινε μια σειρά που συζητιέται όσο καμία άλλη. Είναι όμως η κορυφαία δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη έως τώρα;

True Detective: Γιατί ο Γούντι Χάρλεσον ήθελε να ‘δείρει’ τον Μάθιου ΜακΚόναχι στα γυρίσματα της σειράς

Ο γνωστός ηθοποιός είπε ότι ήθελε να ‘δώσει μπουνιά’ στον συμπρωταγωνιστή του καθόλη την διάρκεια των γυρισμάτων.

H ταινία που μόλις έκανε ντεμπούτο στο Netflix και σκαρφάλωσε κατευθείαν στην κορυφή

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρεμιέρα της πλατφόρμας εδώ και μήνες, με πρωταγωνιστές δύο από τα πιο καυτά όνόματα του Χόλιγουντ στον 21ο αιώνα, τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον.