Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun»

Η αγαπημένη ταινία των '80s επιστρέφει στους δέκτες μας έτσι αναζητήσαμε τις παρασκηνιακές πληροφορίες του αγαπημένου χιτ που ίσως δε γνωρίζατε.

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun»

Η αγαπημένη ταινία των '80s επιστρέφει στους δέκτες μας γι' αυτό αναζητήσαμε τις παρασκηνιακές πληροφορίες του διαχρονικού χιτ που ίσως δε γνωρίζατε. Στο «Top Gun» (22/11, 22.00, OPEN) ο Τομ Κρουζ υποδύεται έναν πιλότο μαχητικών αεροπλάνων ο οποίος στέλνεται στην πιο απαιτητική σχολή κι είναι αποφασισμένος να γίνει ο καλύτερος όλων.

1. Στάσου στο ύψος σου

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun» - εικόνα 1

Ο διάσημος πρωταγωνιστής δε φημίζεται για το μπόι του κι αυτό αποδείχθηκε ζήτημα προς επίλυση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Διότι με τον ίδιο να βρίσκεται στο 1.70 και η παρτενέρ του Κέλι Μακ Γκίλις στο 1.78, η υψομετρική διαφορά ήταν προφανής στην κάμερα. Για το λόγο αυτό η παραγωγή αποφάσισε ο Κρουζ να φορά ειδικούς πάτους ώστε να φαίνεται ψηλότερος, ενώ η Μακ Γκίλις όπου μπορούσε να βρίσκεται ξυπόλυτη.

2. Οι παραγωγοί το προτιμούν καυτό

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun» - εικόνα 2

Στο πρώτο cut της ταινίας δεν υπήρχε καμία ερωτική σκηνή. Ωστόσο, μετά από τη χλιαρή υποδοχή της σε δοκιμαστική προβολή, οι παραγωγοί αποφάσισαν πως χρειάζεται κάτι έξτρα για να «ζεσταθούν» τα πράγματα. Έτσι γυρίστηκε η περίφημη σκηνή ανάμεσα στον Κρουζ και τη Μακ Γκίλις, όχι όμως χωρίς ευτράπελα. Γιατί τότε η ηθοποιός είχε προλάβει να κόψει και να σκουρύνει τα μαλλιά της για τις ανάγκες άλλου ρόλου. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα κινηματογραφήθηκε έτσι ώστε να απεικονίζονται μόνο οι σιλουέτες των ηθοποιών.

3. Χωρίς Μπράιαν Άνταμς μπορώ, χωρίς Berlin όχι

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun» - εικόνα 3

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου το πασίγνωστο και αγαπημένο «Take My Breath Away» δεν υπάρχει στο soundtrack του «Top Gun». Κι όμως, αυτό το ενδεχόμενο παραλίγο να γίνει πραγματικότητα, μιας και η πρώτη επιλογή για την ταινία υπήρξε ένα τραγούδι του Μπράιαν Άνταμς. Ο καλλιτέχνης όμως αρνήθηκε, γιατί θεώρησε πως το «Top Gun» θα αποθέωνε τον πόλεμο. Εν τέλει όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε το κομμάτι των Berlin, αλλά μάλιστα απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

4. Το αληθινό «Top Gun»

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun» - εικόνα 4

Κι όμως υπάρχει σχολή με αυτό το όνομα! Μάλιστα, απαγορεύεται σε όσους φοιτούν να χρησιμοποιούν ατάκες της ταινίας. Διαφορετικά υποχρεούνται να πληρώνουν πρόστιμο αξίας 5 δολαρίων!

5. Γυαλιά που... πετάνε

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun» - εικόνα 5

Οι πωλήσεις των πασίγνωστων σήμερα γυαλιών Ray-Ban Aviator κυριολεκτικά απογειώθηκαν όταν κυκλοφόρησε η ταινία, καθώς αυξήθηκαν κατά 40%. Μέχρι σήμερα διατηρούν τη δημοφιλία τους και θεωρούνται δικαίως μεταξύ των πιο διάσημων ζευγαριών παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.