«Tehran»: H σειρά που έκανε την Αθήνα Τεχεράνη

Παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της ισραηλινής σειράς που γυρίστηκε στην Αθήνα με τη συμπαραγωγή της CosmoteTV.

«Tehran»: H σειρά που έκανε την Αθήνα Τεχεράνη

Ένα τεχνικό πρόβλημα στην πτήση από το Αμάν με κατεύθυνση το Νέο Δελχί αναγκάζει το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Τίποτα όμως σε αυτήν τη σύντομη ενδιάμεση στάση δεν είναι τυχαίο, καθώς πρόκειται για την αρχή μιας πολύπλοκης και άκρως επικίνδυνης επιχείρησης της ισραηλινής Μοσάντ, που θέλει την 22χρονη χάκερ-φαινόμενο Ταμάρ να φτάνει στην ιρανική πρωτεύουσα υπό άκρα μυστικότητα. Έχοντας λοιπόν αλλάξει ρούχα και ταυτότητα με μια Ιρανή, η μυστική πράκτορας της Μοσάντ ξεκινά αμέσως το παράτολμο σχέδιο να προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση. Όμως ο έρωτας με τον εχθρό αλλά και το ίδιο της το παρελθόν θα αλλάξουν τα πλάνα της Ταμάρ, καθώς ανακαλύπτει ότι η καταγωγή της είναι ιρανική και ότι βρέθηκε στο Ισραήλ σαν πρόσφυγας σε μικρή ηλικία.

Αυτή είναι η υπόθεση της ισραηλινής σειράς «Tehran», το πρώτο επεισόδιο της οποίας παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον μέσω YouTube live, σε ένα preview event που διοργάνωσαν οι συντελεστές του. Πώς όμως και κυρίως γιατί είδαμε τη συγκεκριμένη σειρά;

«Tehran»: H σειρά που έκανε την Αθήνα Τεχεράνη - εικόνα 1

Το «Tehran» γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα με επιχορήγηση που πήρε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και με την CosmoteTV να συμμετέχει στην πρώτη της διεθνή συμπαραγωγή στον τομέα της μυθοπλασίας. Το Πεδίον του Άρεως, η πλατεία Θεάτρου και διάφορα άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας με multicultural χαρακτήρα αναπαριστούν τη σημερινή Τεχεράνη, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι που παραχωρήθηκαν μεταξύ άλλων για τα γυρίσματα μοιάζουν αγνώριστα με τις πινακίδες και επιγραφές στα φαρσί. To γεμάτο δράση «Tehran», πίσω από το οποίο βρίσκεται το δημιουργικό team του πολύ φιλόδοξου «Fauda» που βλέπουμε στο Netflix, έχει παραδόξως ένα αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς έμμεσα επικεντρώνεται στις ομοιότητες των δύο χωρών. Το twist αυτό ενθουσίασε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας της AppleTV, η οποία αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία προβολής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (13/9) στην TV: ισχυροί άντρες

Ένας προανακριτής της αστυνομίας, ο ψυχρός πόλεμος και ένας μονομάχος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/09/2025

Οι guest εμφανίσεις της Άννας Βίσση σε τηλεοπτικές σειρές

Με αφορμή την συναυλία της "Απόλυτης" στο Καλλιμάρμαρο, θυμόμαστε τις εμφανίσεις της ως guest star στην ελληνική τηλεόραση.

Ο "Έλιο" έρχεται στο Disney+

Ένα διαστημικό ταξίδι στο Communiverse μας περιμένει στη streaming πλατφόρμα.

Ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο στο ERTFLIX

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από έλληνες δημιουργούς.

Απόψε (12/9) στην TV: τρεις αγαπημένες επιλογές

Ένα ιταλικό αριστούργημα, ένα αστυνομικό δράμα και μία ελληνική κωμωδία απόψε στην τηλεόραση.

Πού θα δεις το αποψινό Ελλάδα-Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ

Η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης - Τα κανάλια και η ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Το 'Wayward' είναι μία ματιά στη σκοτεινή βιομηχανία σωφρονισμού εφήβων

Μέι Μάρτιν και Τόνι Κολέτ παίζουν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix.