Η Γιορτή της Μουσικής ζωντανά από τον Κήπο του Μεγάρου

Για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία κοινού, οι συναυλίες της Γιορτής της Μουσικής στο Μέγαρο θα μεταδοθούν live τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά.

Η Γιορτή της Μουσικής ζωντανά από τον Κήπο του Μεγάρου

Για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία κοινού, οι συναυλίες της Γιορτής της Μουσικής στο Μέγαρο (Κυριακή 21 Ιουνίου) θα μεταδοθούν live τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2, διαδικτυακά από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και την ΕΡΤ Web TV και ραδιοφωνικά από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Το φετινό πρόγραμμα μοιράζεται ανάμεσα στην κλασική, την όπερα, το μιούζικαλ και την τζαζ και λαμβάνουν μέρος τα Έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τον Μιχάλη Οικονόμου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, οι λυρικοί καλλιτέχνες Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος), ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και το George Kontrafouris Trio.

Η Γιορτή της Μουσικής ζωντανά από τον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 1
Μιχάλης ΟΙκονόμου

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Στις 7 μ.μ. από το Αίθριο του Μεγάρου, τα Έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με μαέστρο τον Μιχάλη Οικονόμου παίζουν τη Σερενάτα για έγχορδα, έργο 48 του Τσαϊκόφσκι.

Η Γιορτή της Μουσικής ζωντανά από τον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 2
Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών

Στις 7.30 μ.μ. στον Κήπο του Μεγάρου παίζει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών. Οι βιολονίστες Απόλλων Γραμματικόπουλος και Παναγιώτης Τζιώτης, ο βιολίστας Πάρις Αναστασιάδης και ο τσελίστας Ισίδωρος Σιδέρης ερμηνεύουν αποσπάσματα από γνωστά έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ, Ντβόρζακ αλλά και Τζορτζ Γκέρσουιν και τσιγγάνικα τάνγκο του Δανού Γιάκομπ Γκάντε.

Η Γιορτή της Μουσικής ζωντανά από τον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 3
Πουλίτση, Σταμπόγλης, Χριστογιαννόπουλος, Γιάκας

Στις 8 μ.μ. στο Αίθριο των Μουσών θα ακουστούν αποσπάσματα από όπερες, μιούζικαλ και τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών. Ερμηνεύουν η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλοςκαι ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος) με συνοδό τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Η Γιορτή της Μουσικής ζωντανά από τον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 4
George Kontrafouris Trio

Για το τέλος, στις 8.30 μ.μ., στον Κήπο του Μεγάρου θα παίξει ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης με τον Κίμωνα Καρούντζο (κοντραμπάσο) και τον Τζέισον Γουάστορ (ντραμς).

Το διαδικτυακό link είναι:
http://www.megarononline.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Τοπ ταινίες και σειρές φέρνει το φθινόπωρο στο Disney+

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε το νέο περιεχόμενο που θα παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες στις οθόνες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/09/2025

Απόψε (13/9) στην TV: ισχυροί άντρες

Ένας προανακριτής της αστυνομίας, ο ψυχρός πόλεμος και ένας μονομάχος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Οι guest εμφανίσεις της Άννας Βίσση σε τηλεοπτικές σειρές

Με αφορμή την συναυλία της "Απόλυτης" στο Καλλιμάρμαρο, θυμόμαστε τις εμφανίσεις της ως guest star στην ελληνική τηλεόραση.

Ο "Έλιο" έρχεται στο Disney+

Ένα διαστημικό ταξίδι στο Communiverse μας περιμένει στη streaming πλατφόρμα.

Ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο στο ERTFLIX

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από έλληνες δημιουργούς.

Απόψε (12/9) στην TV: τρεις αγαπημένες επιλογές

Ένα ιταλικό αριστούργημα, ένα αστυνομικό δράμα και μία ελληνική κωμωδία απόψε στην τηλεόραση.

Πού θα δεις το αποψινό Ελλάδα-Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ

Η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης - Τα κανάλια και η ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.