Τι θα δούμε την Πέμπτη 16/4 στην TV;

Η επιβλητική «Σιωπή» του Μάρτιν Σκορσέζε έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Τι θα δούμε την Πέμπτη 16/4 στην TV;

Ο Πορτογάλος ιησουίτης μοναχός Ροντρίγκες φτάνει μαζί με τον συνοδοιπόρο του Γκάρπε στην Ιαπωνία του 1640 για να προσφέρουν το ιεραποστολικό τους έργο στους χριστιανούς Ιάπωνες που βρίσκονται υπό διωγμό, αλλά και για να μάθουν περισσότερα σε σχέση με τη φημολογούμενη αποστασία του μέντορά τους πατέρα Φερέιρα. Με πρωταγωνιστές τους Άντριου Γκάρφιλντ, Ταντανόμπου Ασάνο, Άνταμ Ντράιβερ και Λίαμ Νίσον, ένας υπαρξιακός, τελετουργικών ρυθμών και υποβλητικών εικόνων Σκορσέζε διασκευάζει με φιλοσοφικό σεβασμό και σκηνοθετικό δέος ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Σιουσάκου Έντο πάνω στη σιωπή του θεού και στο εκκωφαντικό ανθρώπινο μαρτύριο. Η «Σιωπή» που απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ φωτογραφίας έρχεται απόψε στις 21:00 σε πρώτη προβολή στο Star.

Μετά τις καλλιτεχνικές βιογραφίες «Πριν Πέσει η Νύχτα» για τον ποιητή Ρεϊνάλδο Αρένας και «Basquiat» για τον ζωγράφο Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, ο σκηνοθέτης Τζούλιαν Σνάμπελ υπογράφει τη φιλόδοξη «Πύλη της Αιωνιότητας» (Novacinema2HD, 22:00) η οποία επικεντρώνεται στα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του Βαν Γκογκ στην Αρλ και την Οβέρ-σιρ-Ουάζ της Γαλλίας, επιχειρώντας από τη μία να κατανοήσει την εικαστική ιδιοφυΐα του διάσημου Ολλανδού και από την άλλη να εκφράσει, μέσα από τις σκέψεις του ήρωά του, μερικές δικές του απόψεις πάνω στην τέχνη του. Τον ρόλο του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου αναλαμβάνει ο Γουίλεμ Νταφόε, που κέρδισε βραβείο στη Βενετία και υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας.

Ο ΣΚΑΪ στο κλίμα των ημερών προβάλλει απόψε στις 00:45 τη βιβλική υπερπαραγωγή του 1961 «Βαραββάς» με τον Άντονι Κουίν σε κορυφαία ερμηνεία, ενώ στο Open (21:00) έρχεται η πιο πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά του «Μπεν-Χουρ» του 2016 με τους Τόμπι Κέμπελ, Τζακ Χιούστον, Μόργκαν Φρίμαν.

Διαβάστε τις κριτικές και δείτε τα τρέιλερ όλων των σημερινών ταινιών εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι guest εμφανίσεις της Άννας Βίσση σε τηλεοπτικές σειρές

Με αφορμή την συναυλία της "Απόλυτης" στο Καλλιμάρμαρο, θυμόμαστε τις εμφανίσεις της ως guest star στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/09/2025

Ο "Έλιο" έρχεται στο Disney+

Ένα διαστημικό ταξίδι στο Communiverse μας περιμένει στη streaming πλατφόρμα.

Ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο στο ERTFLIX

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από έλληνες δημιουργούς.

Απόψε (12/9) στην TV: τρεις αγαπημένες επιλογές

Ένα ιταλικό αριστούργημα, ένα αστυνομικό δράμα και μία ελληνική κωμωδία απόψε στην τηλεόραση.

Πού θα δεις το αποψινό Ελλάδα-Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ

Η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης - Τα κανάλια και η ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Το 'Wayward' είναι μία ματιά στη σκοτεινή βιομηχανία σωφρονισμού εφήβων

Μέι Μάρτιν και Τόνι Κολέτ παίζουν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix.

Οι "Κακές Ιδέες" έρχονται στην COSMOTE TV

Δράση και χιούμορ συνδυάζονται στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά των Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα.