Τι θα δούμε την Τετάρτη 15/4 στην TV;

Με βραβεία στις Κάνες και το Σάντανς αλλά και με μία υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, το «Στην Αγκαλιά του Φιδιού», ένα ονειρικό ταξίδι στον Αμαζόνιο, έρχεται σε πρώτη προβολή στην ΕΡΤ2.

Τι θα δούμε την Τετάρτη 15/4 στην TV;

Βασισμένος στα ημερολόγια του Ολλανδού εξερευνητή Θίοντορ Κοχ-Γκρίνμπεργκ και του Αμερικανού Ρίτσαρντ Ίβανς Σόλτες, ο Κολομβιανός δημιουργός Σίρο Γκέρα παρουσιάζει το «Στην Αγκαλιά του Φιδιού», μια διπλή αποστολή στα άδυτα του Αμαζονίου με διαφορά τεσσάρων σχεδόν δεκαετιών, που έρχεται απόψε στις 23:15 στην ΕΡΤ2 σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Αρχικά ένας Γερμανός εθνολόγος και στη συνέχεια ένας Αμερικανός βιολόγος συναντούν τον Καραματάκε, τελευταίο απόγονο της φυλής των Κοχιουάνο, και αναζητούν μαζί του ένα σπάνιο θεραπευτικό φυτό, σε ένα ασπρόμαυρο ποιητικό φιλμ που κέρδισε βραβεία στις Κάνες και το Σάντανς, αλλά και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Το γαλλικό animation του Ρεμί Σαγέ που ζωντανεύει τη χαμένη γοητεία του χειροποίητου σκίτσου, του 2D και της κλασικής περιπέτειας μέσα από πανέμορφα εικαστικά τοπία και απαλά χρώματα προβάλλεται στο NovaCinema1HD (20:00). Το «Στην Κορυφή του Κόσμου» ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής Ρωσίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα της οποίας ο εξερευνητής παππούς δεν έχει επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της.

Εξαιρετικές animation προτάσεις έρχονται και στα ελεύθερα κανάλια με τα οσκαρικά «Ψυχρά και Ανάποδα» (Alpha, 13:20) και «Ψηλά στον Ουρανό» (Star, 21:00) να προβάλλονται μεταγλωττισμένα, ενώ, τέλος, η ζοφερή πολιτική απεικόνιση του μέλλοντος του Αλφόνσο Κουαρόν στα «Παιδιά των Ανθρώπων» έρχεται στο Star (00:15) και το βραβευμένο με πέντε Όσκαρ υπερθέαμα του Μελ Γκίμπσον «Braveheart» έρχεται στο Οpen (20:50).

Διαβάστε τις κριτικές και δείτε τα τρέιλερ όλων των σημερινών ταινιών εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι guest εμφανίσεις της Άννας Βίσση σε τηλεοπτικές σειρές

Με αφορμή την συναυλία της "Απόλυτης" στο Καλλιμάρμαρο, θυμόμαστε τις εμφανίσεις της ως guest star στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/09/2025

Ο "Έλιο" έρχεται στο Disney+

Ένα διαστημικό ταξίδι στο Communiverse μας περιμένει στη streaming πλατφόρμα.

Ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο στο ERTFLIX

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από έλληνες δημιουργούς.

Απόψε (12/9) στην TV: τρεις αγαπημένες επιλογές

Ένα ιταλικό αριστούργημα, ένα αστυνομικό δράμα και μία ελληνική κωμωδία απόψε στην τηλεόραση.

Πού θα δεις το αποψινό Ελλάδα-Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ

Η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης - Τα κανάλια και η ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Το 'Wayward' είναι μία ματιά στη σκοτεινή βιομηχανία σωφρονισμού εφήβων

Μέι Μάρτιν και Τόνι Κολέτ παίζουν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix.

Οι "Κακές Ιδέες" έρχονται στην COSMOTE TV

Δράση και χιούμορ συνδυάζονται στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά των Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα.