Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας

Το φιλόδοξο docudrama της COSMOTE TV στήνει το πορτραίτο του πρώτου κυβερνήτη στην ιστορία της Ελλάδας.

Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας

Η βιογραφία ενός εκ των πιο αναγνωρίσιμων προσώπων της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα μεταξύ των πλέον παραγνωρισμένων, έρχεται στη μικρή οθόνη από την COSMOTE TV στην πρώτη του σειρά docudrama.

Όπως προδίδει ο τίτλος της η δραματοποιημένη σειρά «Ιωάννης Καποδίστριας: Η Ζωή και το Έργο του» που κάνει πρεμιέρα στις 28/9, εμπνέεται από την επεισοδιακή ζωή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους αξιότερους πολιτικούς άνδρες της εποχής του όταν ανέλαβε το δύσκολο έργο της συγκρότησης του ελληνικού κράτους. Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια, στα οποία ξετυλίγονται οι λεπτομέρειες της πορείας του Καποδίστρια από τα νεανικά του χρόνια και τη διεθνή σταδιοδρομία του ως διπλωμάτης, μέχρι τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προτού έρθει στην Ελλάδα. Τα γυρίσματά της διήρκησαν 15 μήνες, ταξιδεύοντας από την Κέρκυρα και την εξοχική του κατοικία μέχρι την Αθήνα και το ξενοδοχείο Μπάγκειον, με το νεαρό ηθοποιό Σπύρο Σταμούλη να ενσαρκώνει τον Καποδίστρια.

Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας - εικόνα 1
Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας - εικόνα 2

Το «α» βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση της σειράς από τους συντελεστές της Γιώργο Γκικαπέππα (σκηνοθέτης), Ανδρέα Κούκο (Νομικός – Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ), Μαρία Ευθυμίου (ιστορικός) και Θάνος Βερέμης (ιστορικός). Ο έμπειρος δημιουργός κ. Γκικαπέππας (Silent», «Η Πόλη των Παιδιών») πήρε πρώτος το λόγο και μίλησε για τον Καποδίστρια χαρακτηρίζοντάς τον «κοσμοναύτη της ιστορίας» και την «απόλυτη νιτσεϊκή μορφή», ενώ υπογράμμισε πως «αυτός διέσωσε τη Γαλλία από τους Ναπολεόντιους πολέμους, αυτός ίδρυσε επί της ουσίας το φιλελληνισμό, αυτός αφιέρωσε τη ζωή του στα φιλελεύθερα πολιτικά ιδεώδη. Παρ’ όλα αυτά στην Ελλάδα θεωρήθηκε απολυταρχικός».

Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας - εικόνα 3

Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στους καθηγητές και επιστημονικούς συμβόλου της σειράς. Οι τρεις ακαδημαϊκοί έδωσαν έμφαση στην ανιδιοτέλεια και το πλούσιο έργο που κατάφερε ο Καποδίστριας σε μικρό χρονικό διάστημα και παρά τα αμέτρητα εμπόδια που αντιμετώπιζε στο εσωτερικό της χώρας. Ο κ. Κούκος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Καποδίστριας πρέσβευε πως πρέπει πρώτα να μορφώσουμε τους Έλληνες και μετά να στήσουμε το ελληνικό κράτος. Εκείνος ζήτησε πρώτος να υπάρξει μία ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη και αυτός που επέλεξε να συγκρουστεί μετωπικά με το κεφάλαιο».

Η σειρά προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18.00. Αμέσως μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Τη σειρά πλαισιώνουν οι ιστορικοί και καθηγητές: Θάνος Βερέμης, Γιώργος Κοντογιώργης, Χρήστος Λούκος, Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Μαρία Ευθυμίου, Ανδρέας Κούκος, Γιώργος Λεοντσίνης, Χριστίνα Κουλούρη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Σοφία Μωραϊτη, οι διεθνολόγοι Ιωάννης Παπαφλωράτος και Στέλιος Αλειφαντής, ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας Γιάννης Πιέρης, o πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, ο δ/ντης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν και δύο απόγονοι της οικογένειας Καποδίστρια, η επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια Ντάρια Κοσκόρου και η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια.

Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας - εικόνα 4

Η επεισοδιακή ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια έρχεται στις οθόνες μας - εικόνα 5

Συντελεστές
Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: WCA Productions
Παραγωγός: Βικυ Νικολάου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Σενάριο: Δημήτρης Δεμεσούκας (5 επεισόδια), Νατάσα Μποζίνη (1 επεισόδιο)
Επιστημονικός Σύμβουλος: Ανδρέας Κούκος
Δ/νση Φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Μοντάζ, Μιξάζ: Γιώργος Αργυρόπουλος
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα, Ηλένια Δουλαδίρη
Hair & Make-up Artist: Ντέμη Σταματοπούλου
Compositions-Digital FX: Θανάσης Σταϊκούρας
Casting: Γιώργος Γκικαπέππας, Άκης Γουρζουλίδης
Αφήγηση: Σολ Σαλτιέλ
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Κουτρελάκος

Ηθοποιοί
Σπύρος Σταμούλης (Ιωάννης Καποδίστριας)
Γωγώ Ξηρού (Ρωξάνδρα Στούρτζα)
Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Τσάρος Αλέξανδρος A’)
Σωτήρης Ταχτσόγλου (Αντώνιος-Μαρία Καποδίστριας, πατέρας του)
Μαργαρίτα Καστρινού (Διαμαντίνα Γονέμη, μητέρα του)
Θώμη Καρύδη (Διαμαντίνα Γονέμη, νεαρή ηλιίκα)
Γιάννης Μιχαλόπουλος (Κλέμενς φον Μέτερνιχ)
Βασίλης Κουλακιώτης (Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος)
Μάνος Βαβαδάκης (Νικόλαος Γαλάτης)
Steve Lever (Στράτφορντ Κάνινγκ)
Ελεάννα Στραβοδήμου (Τσαρίνα Αλεξάνδρα Φεοδορόβνα)
Τίτος Γεωργακόπουλος (Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος)
Άγγελος Κουτρελάκος (Ιωάννης Καποδίστριας, παιδί)
Νάσος Λάππας (Πατήρ Συμεών)
Μύρωνας Παβένης (Άνθιμος Γαζής)
Φαίη Ευσταθοπούλου (Φινλανδή Μάντισσα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.