Το «Peaky Blinders» είναι η πιο συναρπαστική σειρά εποχής που έχεις δει

Το καλοφτιαγμένο και στιβαρό period drama του BBC, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, είναι επικό, βίαιο και έχει απίθανο καστ και soundtrack.

Το «Peaky Blinders» είναι η πιο συναρπαστική σειρά εποχής που έχεις δει

Μια σειρά όπου ακούστηκε ένα τραγούδι του Leonard Cohen, στην οποία ο David Bowie ζήτησε προσωπικά να χρησιμοποιηθεί η μουσική του αλλά και κάνει σινεφιλικές αναφορές στην αριστουργηματική «Αταλάντη» του Jean Vigo, σίγουρα δεν είναι τυχαία – μπορούν να το επιβεβαιώσουν ο Michael Mann και ο Snoop Dogg που συγκαταλέγονται στους fans της. Πέρα απ’ αυτά τα trivia, το «Peaky Blinders» του BBC είναι ένα καλοφτιαγμένο και στιβαρό period drama του BBC, που περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας γκάνγκστερ από το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεσοπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Και έχει ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχεις ακούσει σε τηλεοπτική σειρά, στο οποίο περιλαμβάνονται τραγούδια των Nick Cave, Artic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes και Radiohead.

Πάμε, λοιπόν, πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα όπου εκτυλίσσεται η επική περιπέτεια του «Peaky Blinders»: στις ταραγμένες κοινωνικά και πολιτικά μέρες μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ευρύτερη οικογένεια των Shelby, με τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείους, συνθέτει τη σφοδρότερη συμμορία της πόλης, τους Peaky Blinders. Έχοντας πάρει την ονομασία τους από την πρακτική να ράβουν λεπίδες ξυραφιού στις κορυφές των καπέλων τους, οι Peaky Blinders βγάζουν χρήματα από αγώνες παράνομου στοιχήματος, την παροχή προστασίας και τις ληστείες. Το αφεντικό τους, ο Tommy (Cilian Murphy, «Inception») είναι ο πιο αδίστακτος από όλους, αλλά η ηγεσία του θα τεθεί σε δοκιμασία, καθώς η δράση της συμμορίας μπαίνει στο στόχαστρο του επιθεωρητή Chester Campbell (Sam Neill). Άλλα μέλη της οικογένειας των Shelby υποδύονται οι Helen McCrory (που βραβεύτηκε για το ρόλο της στο Fipa στο Μπιαρίτζ), Paul Anderson («Η Επιστροφή») και Joe Cole («Το Μυστικό στα Μάτια τους»), ενώ αρχηγούς άλλων συμμοριών υποδύονται από τον δεύτερο κύκλο κι έπειτα ο Tom Hardy και ο Noah Taylor («Game of Thrones»).

Το «Peaky Blinders» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Δες μία σύντομη εισαγωγή στη σειρά:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.