Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σε πολικό ψύχος

Η διοργάνωση, που ξεκινάει επίσημα στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας την Παρασκευή 9/2, θα καλυφθεί από τη δημόσια τηλεόραση – μάθε τις λεπτομέρειες των μεταδόσεων.

Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σε πολικό ψύχος

Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκινούν στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου με τα πρώτα αγωνίσματα και επίσημα αύριο Παρασκευή με την τελετή έναρξης στις 13:00, προβλέπεται να είναι οι πιο κρύοι όλων των εποχών: σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής τυλίχθηκε με μια κουβέρτα fleece και φόρεσε ένα σκούφο για να διαβεβαιώσει τους θεατές ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλείς από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες – υποθέτουμε ότι κουβέρτες και σκούφους θα προμηθεύσουν και στην αδερφή του Κιμ Γιονγκ-ουν, το πιο κοντινό συγγενικό πρόσωπο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας που περνάει τα νότια σύνορα της χώρας για να βρεθεί στην τελετή έναρξης σε μία προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών.

Εμείς θα παρακολουθήσουμε τη διοργάνωση μακριά από ψυχρά κλίματα και ψυχρούς πολέμους στη ζεστασιά του σαλονιού μας μέσα από τις μεταδόσεις της δημόσιας τηλεόρασης. Οι προσπάθειες των 2.952 αθλητών από 92 χώρες σε 15 αθλήματα θα καλυφθούν με περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος στην ΕΡΤ2, την ΕΡΤ HD και διαδικτυακά από το www.ert.gr στα κανάλια ERTPlay1 και ERTPlay2 της υβριδικής πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι ανάμεσα στους αθλητές βρίσκονται και οι Έλληνες Απόστολος Αγγέλης (δίαθλο), Γιάννης Αντωνίου (αλπικό σκι), Μαρία Ντάνου (σκι αντοχής) και Σοφία Ράλλη (αλπικό σκι), ότι αφού βρισκόμαστε στη Νότια Κορέα η τελετή έναρξης θα βασιστεί σε προχωρημένη τεχνολογία και ότι αν παρακολουθείς φανατικά τα χειμερινά αθλήματα σ’ αυτήν τη διοργάνωση θα δεις για πρώτη φορά πατινάζ ταχύτητας μαζικής ταχύτητας, θεαματικό big air snowboarding και μεικτό αλπικό σκι.

Όλο το πρόγραμμα των μεταδόσεων της ΕΡΤ, η οποία θα επιστρατεύσει 15 σχολιαστές και ανάμεσά τους, φυσικά, τον Αλέξη Κωστάλα, βρίσκεται εδώ. Το πιο χρήσιμο βίντεο που βρήκαμε είναιγια το πώς προφέρεται το όνομα της πόλης η οποία φιλοξενεί τους αγώνες:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

The Beauty: Η νέα πρωτότυπη σειρά του FX έρχεται αποκλειστικά στο Disney+

Πρωταγωνιστούν οι Evan Peters, Anthony Ramos, Jeremy Pope, Ashton Kutcher και Rebecca Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Απόψε (9/12) στην TV: Ένταση και Αποπλάνηση

Ανδρική και γυναικεία υπόθεση η σημερινή βραδιά στην ελληνική τηλεόραση.

Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλες οι υποψηφιότητες της TV

Μπροστά το Severance, με το Adolescence να επιστρέφει στο μυαλό μας.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Περιπέτειες, συναυλίες, animation και μικρές καταστροφές έρχονται αυτήν την εβδομάδα στις streaming πλατφόρμες.

Πρώτη φωτογραφία της Ζεντάγια στο σετ της τρίτης σεζόν του Euphoria

Μετά από αναμονή πολλών χρόνων και σκάνδαλα με τους συντελεστές, η σειρά ετοιμάζεται να επιστρέψει.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλο το 24ωρο σε ένα pop up κανάλι

Την καλύτερη συντρόφια θα μας κρατήσει και φέτος τα Χριστούγεννα η COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Απόψε (8/12) στην TV: Ένα κοινωνικό θρίλερ και μια διαστημική περιπέτεια

Pop και κλασικός κινηματογράφος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.