Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για Emmy;

Κάνουμε προβλέψεις λίγο πριν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα κορυφαία τηλεοπτικά βραβεία.

Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για Emmy;

Αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες των Emmys και η μεγάλη μας απορία είναι πώς κατάφεραν τα σχεδόν 22.000 μέλη της Ακαδημίας Τηλεόρασης να βγάλουν άκρη και να ξεδιαλέξουν τις καλύτερες ανάμεσα στις εκατοντάδες σειρές της περασμένης σεζόν. Η επιλογή ήταν σίγουρα δύσκολη, γιατί ζούμε στην εποχή της peak TV, αλλά και σε μια δημιουργικά χρυσή περίοδο. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Τηλεόρασης, Χέιμα Ουάσινγκτον: «Ήταν μια απίθανη χρονιά για την τηλεόραση. Η βιομηχανία δεν έχει υπάρξει ποτέ πιο δυναμική και εφευρετική. Οι σεναριογράφοι και οι δημιουργοί περιεχομένου δεν έχουν υπάρξει ποτέ πιο παραγωγικοί.»

Σίγουρα οι ευφάνταστες καμπάνιες που διοργανώθηκαν για να φρεσκάρουν τη μνήμη των εκλεκτόρων θα έπαιξαν το ρόλο τους – αίσθηση έκαναν οι γυναίκες που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λος Άντζελες ντυμένες όπως οι ηρωίδες του «The Handmaid’s Tale», τα πάρτι του Netflix και η πολιτικού νοήματος δωρεά των συντελεστών της σειράς «Mom» στην οργάνωση Planned Parenthood. Πέρα όμως απ’ αυτές τις υπενθυμίσεις της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν κάποια δεδομένα που ίσως διευκόλυναν τις αποφάσεις των εκλεκτόρων.

Καταρχάς, φέτος δεν υπάρχει «Game of Thrones» (λόγω καθυστερημένης έναρξης του νέου κύκλου) και «Downton Abbey», που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μια τεράστια συγκομιδή υποψηφιοτήτων και η απουσία τους θα ανοίξει κάποιες θέσεις. Αν και οι εκλέκτορες των Emmys είναι συνήθως συντηρητικοί και αποφεύγουν τους πειραματισμούς, θα ήταν σκανδαλώδες να μη συμπεριλάβουν το μελοδραματικό «This Is Us», το δυστοπικό «The Handmaid’s Tale», το αστραφτερό «The Crown», το cult «Stranger Things» και το μελλοντολογικό «Westworld» – όλες αυτές οι σειρές ξεχώρισαν προκαλώντας συζητήσεις και πηγαίνοντας το είδος τους ένα βήμα παρακάτω. Από τις παλιές σειρές, θα ήταν άδικο να μην κερδίσουν κάποιες υποψηφιότητες το εντελώς παραγνωρισμένο «The Leftovers» (που τα έδωσε όλα στον τρίτο και τελευταίο κύκλο του) και το σταθερά αδικημένο «The Americans». Στις προβλέψεις μας θα πέσουμε σίγουρα μέσα στις κατηγορίες των ερμηνειών, καθώς αποκλείεται να μείνουν χωρίς υποψηφιότητες οι αστραφτερές πρωταγωνίστριες του «Big Little Lies» (Νικόλ Κίντμαν, Ρις Γουίδερσπουν και Σαϊλίν Γούντλεϊ) και του «Feud: Bette and Joan» (Σούζαν Σάραντον και Τζέσικα Λανγκ).

Τις τελικές εντυπώσεις, θετικές και αρνητικές, θα τις εκφράσουμε, όταν θα έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες (6.30 μ.μ., σε live streaming εδώ) και τα Emmys θα έχουν μπει στην τελική ευθεία για την απονομή στις 17/9 με οικοδεσπότη τον Στίβεν Κολμπέρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι "Κακές Ιδέες" έρχονται στην COSMOTE TV

Δράση και χιούμορ συνδυάζονται στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά των Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2025

3 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε στο Netflix

Ο δημιουργός του "Peaky Blinders", Στίβεν Νάιτ, ο Τζουντ Λο και η Τόνι Κολέτ έρχονται στις οθόνες μας.

Απόψε (11/9) στην TV: μία ρομαντική κομεντί

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας ερωτεύεται απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η εξωφρενική περίπτωση του Τσάρλι Σιν

Ο αμφιλεγόμενος ηθοποιός μιλάει για το παρελθόν του στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "aka Charlie Sheen". Και σίγουρα θα έχει πολλά να πει.

Το "House of Guiness" μας υπόσχεται ζεστό, οικογενειακό δράμα (trailer)

Η νέα σειρά του Netflix μας μεταφέρει στο ταραχώδες Δουβλίνο του 1868.

Τοπ ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Παλιά αγαπημένα και νέες κινηματογραφικές επιλογές έρχονται στην πλατφόρμα.

Σάρωσε σε τηλεθέαση το Λιθουανία-Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απογείωσε το μέσο μερίδιο τηλεθέασης για την ΕΡΤ1.