
Έτσι φαίνεται να πιστεύουν ακόμη ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA, που προσπαθούν να προσελκύσουν το κοινό ο πρώτος με ριάλιτι και ο δεύτερος με πιο ασυνήθιστες για τα δεδομένα της εποχής προτάσεις – εδώ που φτάσαμε, ασυνήθιστη θεωρείται πλέον μια ελληνική σειρά! Όσο για τον ΣΚΑΪ, ετοιμάζει μια ακόμη πρεμιέρα (με την ησυχία του, καθώς τη μετακινεί από τη μία εβδομάδα στην επόμενη) και αυτή δεν είναι ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το «Survivor» ή ένα δελτίο καιρού για τον Άγιο Δομήνικο (που θα μπορούσε να είναι).
«So You Think You Can Dance»
Παρασκευή 21/4, 21:00, ΑΝΤ1, #DanceGR
Μπροστά σ’ ένα τηλεοπτικό κοινό που θα τουιτάρει καθισμένο αναπαυτικά στους καναπέδες του, οι συμμετέχοντες, από τους 3.000 που δήλωσαν συμμετοχή, θα χτυπιούνται κάνοντας latin, breakdancing, hip hop, oriental και άλλες φιγούρες, ώστε να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα χορευτή – και το χρηματικό ποσό των €50.000, που είναι πολύ πιο χρήσιμο σε μια χώρα χωρίς πολλές ευκαιρίες για τους χορευτές. Η μεγάλη ατραξιόν αυτού του χορευτικού talent show είναι φυσικά η κριτική επιτροπή: Κωνσταντίνος Ρήγος, Πάνος Μεταξόπουλος, Ιβάν Σβιτάιλο, Ελένη Φουρέιρα και Ιωάννης Μελισσανίδης κάθονται στο ίδιο τραπέζι, καταργώντας τα όρια που πρώτος και καλύτερος έχει καταργήσει ο Ρήγος, σκηνοθετώντας από τη μία σε θεατρικές σκηνές και από την άλλη σε νυχτερινές πίστες.
«Your Face Sounds Familiar»
Κυριακή 23/4, 21:00, ΑΝΤ1, #yfsf_ant1
Στην ίδια λογική του συμπλησιασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών χώρων κινείται και η κριτική επιτροπή αυτού του ριάλιτι μεταμφιέσεων, αποτελούμενη από τους Σταμάτη Φασουλή, Φώτη Σεργουλόπουλο, Νίκο Μουτσινά και Έλλη Κοκκίνου. Η ομάδα των συμμετεχόντων αποτελείται από τους: Δημήτρη Μακαλιά, Ησαΐα Ματιάμπα, Σαμπρίνα, Άρη Μακρή, Κόνι Μεταξά, Αντώνη Δόμινο, Ιρένε Τροστ, Γιάννη Χατζηγεωργίου, Γιάννη Χατζόπουλο και Παρθένα Χοροζίδου.
«The X Factor»
Πέμπτη 27/4, 21:00, ΣΚΑΪ
«Είστε έτοιμοι;» θα κραυγάσει ξανά ο Σάκης Ρουβάς κηρύσσοντας την έναρξη του «The X Factor», το οποίο αναζητά «τον επόμενο Έλληνα super star» σε μια τηλεόραση στην οποία το ίδιο αναζητούν σε μία σεζόν άλλα τρία talent shows. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Μαζωνάκη, Τάμτα, Γιώργο Παπαδόπουλο και Μπάμπη Στόκα.
«Teen City Vibe»
Σάββατο 29/4, 17:00, ALPHA, #TeenCityVibe
Η τηλεόραση διασταυρώνεται με τα social media σε αυτή την ταξιδιωτική εκπομπή όπου τρεις έφηβοι, άγνωστοι μεταξύ τους, με τη βοήθεια του παρουσιαστή Γιάννη Κορφιάτη σχεδιάζουν, οργανώνουν, σκηνοθετούν και κινηματογραφούν ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών για να μας ξεναγήσουν στην πόλη τους. Τα βίντεο από δέκα πόλεις θα ανέβουν σε μια ιντερνετική πλατφόρμα και όποιο συγκεντρώσει τα περισσότερα likes, shares και comments θα κερδίσει το «Έπαθλο της Πόλης». Στο πρώτο επεισόδιο, η Άννα, ο Τάσος και ο Χριστόφορος μας παρουσιάζουν την πόλη τους, τον Βόλο.
«Παραμύθι αλλιώς»
αναμένεται σύντομα, ALPHA
Ένα κωμικό μεσαιωνικό παραμύθι είναι ριψοκίνδυνη ιδέα για σειρά. Θα έχει γίνει άραγε καλή δουλειά με τα κοστούμια και τα σκηνικά; Θα είναι αστείο; Θα το διαπιστώσουμε σε αυτήν τη συνεργασία ALPHA Ελλάδας και Κύπρου, την οποία γράφει ο Λώρης Λοϊζίδης (της πολύ πετυχημένης σειράς «Αίγια φούξια») και σκηνοθετεί ο αξιόπιστος Αλέξανδρος Πανταζούδης. Η σύνοψη: Σε ένα φανταστικό βασίλειο, κάπου στον Μεσαίωνα, η πανούργα βασίλισσα (Λένια Σορόκου) καταφέρνει να κατακτήσει το θρόνο και να χρίσει βασιλιά τον αδέξιο άντρα της (Γιάννης Μποσταντζόγλου), εξορίζοντας από το αξίωμα τον νόμιμο δικαιούχο. Μαζί με αυτόν, φυσικά, και όλους τους υποστηρικτές του. Παράλληλα, ένας άγνωστος άνδρας (Νίκος Κουρής) δραπετεύει από μια κοντινή χώρα και καταλήγει στις ακτές του βασιλείου. Εκεί, συναντά τρεις απογόνους των ιπποτών τού «καλού» βασιλιά (Λώρης Λοϊζίδης, Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης), οι οποίοι κρύβονται στο χωριό περιμένοντας και μεθοδεύοντας τη ρήξη του καθεστώτος. Ποιος είναι, όμως, στ’ αλήθεια αυτός ο άνδρας και τι προσπαθεί να πετύχει; Και ακόμα, τι θα συμβεί όταν η καρδιά του χτυπήσει για τη νεαρή πριγκίπισσα (Κατερίνα Παπουτσάκη); Πώς θα ξεφύγουν από τα νύχια της πανούργας, μεγάλης αδελφής της (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου);
«Το καλύτερο ζευγάρι»
αναμένεται σύντομα, ALPHA
Ό,τι είναι το «Shopping Star» για τη μόδα και το «Κάτι ψήνεται» για τη μαγειρική θα είναι το «Καλύτερο ζευγάρι» για το γάμο. Κάθε εβδομάδα, τέσσερα ζευγάρια θα περνούν από δοκιμασίες για να αποδείξουν το δέσιμό τους, θα βαθμολογούνται, θα εκτίθενται και θα διεκδικούν το έπαθλο των €3.000. Παρουσιάζει η Βάσω Κολλιδά.