
Η τελετή απονομής των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, είχε πολλά highlights: την παρουσιάστρια, stand up κωμικό Κατερίνα Βρανά, να μην αφήνει σε ησυχία το σκηνοθέτη της τελετής Παναγιώτη Φαφούτη, την Κόρα Καρβούνη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΚ, να εκθέτει τα προβλήματα του ελληνικού σινεμά, τον Κώστα Βουτσά να τιμάται για το έργο του παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τη Μάρθα Καραγιάννη, καθώς και τον δικό μας Χρήστο Μήτση, τη μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου και την Τάμτα να απονέμουν βραβεία.

Όλα αυτά θα τα δείτε αποκλειστικά στην COSMΟΤΕ TV, συγκεκριμένα στο κινηματογραφικό της κανάλι COSMOTE CINEMA 2HD, όπου θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση η τελετή τo Σάββατο 1 Απριλίου στις 22:00. Η συνδρομητική πλατφόρμα ήταν ο μεγάλος χορηγός της βραδιάς. Συνέχισε επίσης και φέτος το διαγωνισμό χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους, Film Factory Short Film Fund, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στηρίζοντας τους νέους δημιουργούς. Φέτος, νικητές αναδείχθηκαν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος με το «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος» και η Νικολέττα Λεούση με το «Τζένη και Γιάννης», που θα λάβουν από 15.000 ευρώ για να ολοκληρώσουν την ταινία τους.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το «Suntan» με 6 βραβεία, ενώ βραβεία κέρδισαν οι συμπαραγωγές της COSMOTE TV «Νοτιάς», «Η Ρόζα της Σμύρνης» και «Limbo».