Οι Αμερικανοί σεναριογράφοι βραβεύουν «Moonlight» και «Arrival»

Οι συγγραφείς δυτικών και ανατολικών Η.Π.Α. τίμησαν τους συναδέλφους τους, σε μια εξαιρετικά μπερδεμένη χρονιά σε ότι έχει να κάνει με τις κατηγορίες πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου.

Οι Αμερικανοί σεναριογράφοι βραβεύουν «Moonlight» και «Arrival»

Γίνονται και αυτά… Δηλαδή να έχουμε άλλη ταξινόμηση στα Όσκαρ και άλλη στις επαγγελματικές ενώσεις. Για παράδειγμα, το «Moonlight» βρίσκεται στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου στα Όσκαρ (αφού βασίζεται στο θεατρικό έργο «In Moonlight Black Boys Look Blue» του Ταρέλ Άλβιν ΜακΡάνεϊ), ενώ στα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων δυτικών και ανατολικών Η.Π.Α. που δόθηκαν την Κυριακή 19/2, διαγωνίστηκε σε αυτή του Πρωτότυπου!

Έτσι, ο χθεσινός θρίαμβος του «Moonlight» στην ανταγωνιστικότατη φέτος κατηγορία του Πρωτότυπου (έχει απέναντί του τους ογκόλιθους «La La Land» και «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα»), απλώς επιβεβαιώνει την σίγουρη επικράτηση του αφροαμερικανικού δράματος στην πολύ πιο βατή κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου στα Όσκαρ.

Άρα, η επικράτηση του «Arrival» είναι δώρο άδωρο για το φιλμ του Ντενί Βιλνέβ. Γιατί αποκλείεται το αρτ sci-fi να κερδίσει το αγαλματίδιο στην απονομή των Όσκαρ την Κυριακή 26/2. Είπαμε το διασκευασμένο είναι από τώρα καπαρωμένο από το «Moonlight».

Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, για το οποίο κοντράρονται οι Κένεθ Λόνεργκαν του «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» και ο Ντάμιεν Σαζέλ του «La La Land», με τον πρώτο να έχει ελαφρύ προβάδισμα. Βέβαια, υπάρχει, η πιθανότητα το μεταμοντέρνο μιούζικαλ να σαρώσει τα βραβεία φτάνοντας τα 8 με 9 αγαλματίδια αν πάρει σαρωτική οσκαρική φόρα… Σε αυτήν την περίπτωση, όποιο αουτσάιντερ βρεθεί απέναντι στο «La La Land» είναι σίγουρο ότι θα μείνει με άδεια χέρια.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και τις ταινίες που πρωταγωνιστούν στα φετινά Όσκαρ όπως το «La La Land» και ο ελληνικός «Aστακός».

Διαβάστε τους αναλυτικά τους νικητές των βραβείων παρακάτω:

Τα βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Σεναριογράφων (WGA)

Πρωτότυπο Σενάριο

Μπάρι Τζένκινς & Ταρέλ Άλβιν ΜακΡάνεϊ («Moonlight»)

Διασκευασμένο Σενάριο

Έρικ Χέισερερ («Arrival»)

Σενάριο Ντοκιμαντέρ

Ρόμπερτ Κένερ & Ερικ Σλόσερ («Command and Control»)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε στο Netflix

Ο δημιουργός του "Peaky Blinders", Στίβεν Νάιτ, ο Τζουντ Λο και η Τόνι Κολέτ έρχονται στις οθόνες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
11/09/2025

Απόψε (11/9) στην TV: μία ρομαντική κομεντί

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας ερωτεύεται απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η εξωφρενική περίπτωση του Τσάρλι Σιν

Ο αμφιλεγόμενος ηθοποιός μιλάει για το παρελθόν του στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "aka Charlie Sheen". Και σίγουρα θα έχει πολλά να πει.

Το "House of Guiness" μας υπόσχεται ζεστό, οικογενειακό δράμα (trailer)

Η νέα σειρά του Netflix μας μεταφέρει στο ταραχώδες Δουβλίνο του 1868.

Τοπ ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Παλιά αγαπημένα και νέες κινηματογραφικές επιλογές έρχονται στην πλατφόρμα.

Σάρωσε σε τηλεθέαση το Λιθουανία-Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απογείωσε το μέσο μερίδιο τηλεθέασης για την ΕΡΤ1.

Οι καλύτερες σειρές που βλέπουμε αυτή τη στιγμή

Αυτές είναι οι παραγωγές που θέλεις να βάλεις στη watchlist σου για τις επόμενες μέρες.