Μια λέξη... μια καλή στιγμή της ιδιωτικής τηλεόρασης

Μια σειρά που αποδεικνύει πως η τηλεόραση, όταν θέλει, μπορεί να κάνει παρέμβαση επί της ουσίας.

Μια λέξη... μια καλή στιγμή της ιδιωτικής τηλεόρασης

Για την «ιστορία» της ιδιωτικής τηλεόρασης από το 1989 μέχρι σήμερα έγινε πολλή κουβέντα το χρόνο που μας πέρασε – και θα συνεχίσει να γίνεται, μια και το ΕΣΡ ακόμη δεν έχει πιάσει ουσιαστική δουλειά. Μέσα σε αυτήν την περίοδο αναλογιστήκαμε πολλές φορές ποιο είναι το ποιοτικό αποτύπωμα της ιδιωτικής τηλεόρασης και η αβίαστη απάντηση είναι ασήμαντο. Πέρα από κάποια δυνατά σίριαλ, κυρίως­ κωμωδίες, δεν έχουμε να θυμηθούμε δουλειές ελληνικής παραγωγής που... έγραψαν ιστορία. Το εύκολο θέαμα ήταν η πιο αγαπημένη συνταγή.

Ανάμεσα στις ελάχιστες καλές στιγμές, ωστόσο, θα πρέπει να περιλάβουμε τη φετινή σειρά του ALPHA «Η λέξη που δε λες», η οποία καθηλώνει όχι μόνο με το θέμα αλλά και με τη συνολική εικόνα της. Ο σκηνοθέτης του «Νησιού» Θωμάς Παπαδουλάκης υπογράφει άλλη μία εκπληκτική δουλειά με ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Καταλειφός (συγκλονιστικός!), η Μαρία Πρωτόπαπα, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Μάξιμος Μουμούρης, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι και στην τηλεόραση έχουν θέση οι δυνατές ερμηνείες.

Η «Λέξη που δεν λες», μια ιστορία για τον αυτισμό και το πώς αυτός βιώνεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας οικογένειας και μιας μικρής κοινωνίας, καταφέρνει να πει περισσότερα από όσα δεκάδες εκπομπές ειδικού περιεχομένου μαζί. Αποδεικνύει έτσι πως η τηλεόραση, όταν θέλει, μπορεί να κάνει παρέμβαση επί της ουσίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Με αυτές τις σειρές θα κολλήσουμε το επόμενο διάστημα

Σειρές που έκαναν αυτές τις ημέρες, πρεμιέρα, σειρές που θα δούμε σε λίγες ημέρες, αλλά και άλλες που αναμένονται στους δέκτες μας τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Απόψε (06/02) στην TV: Μία μαγική ωδή στο σινεμά

Ένα ονειρικό λαβυρινθικό παστίς γαλλικού σινεμά και χιλιανής λογοτεχνίας.

Το τελευταίο νησί: Όλες οι πληροφορίες για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ

Με διπλό επεισόδιο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου η νέα σειρά, που αφηγείται την ιστορία του Παύλου, μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα.

Οι Αθώοι: Τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα σειρά εποχής του Mega

Όλες οι πληροφορίες για τα γυρίσματα, τη μουσική, τους χαρακτήρες και την ιστορία της νέας δραματικής σειράς, που είναι βασισμένη στον "Κατάδικο" του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Απόψε (05/02) στην TV: Φρενιτικό road movie με έναν πρώην σούπερ ήρωα

Αν είσαι νυχτόβιος τύπος το χαοτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της σημερινής προβολής θα σου κρατήσει συντροφιά και πιθανώς να σου αποσπάσει και μερικά γέλια.

Μετά το "Ριφιφί" έρχεται το "Σχέδιο Οδυσσέας": Τι γνωρίζουμε για τη νέα σειρά της Cosmote TV

Το γυρίσματα έχουν ξεκινήσει σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, ενώ θα κάνει πρεμιέρα τη νέα τηλεοπτική σεζόν, σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία.

'Το Ακρωτήρι του Φόβου' γίνεται σειρά από την Apple TV

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ μπαίνει στα παπούτσια του Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, στην πολυαναμενόμενη limited σειρά 10 επεισοδίων που στηρίζεται στο πολυβραβευμένο remake του 1991.