8 μνηστήρες για 4 άδειες

Η ιστορικής σημασίας δημοπρασία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 30/8 – εκτός το MEGA και, τελευταία στιγμή το E TV.

8 μνηστήρες για 4 άδειες

Πλήρης απομόνωση κάθε επιτελείου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κάμερες για να παρακολουθούν τις κινήσεις τους, πλούσιο μενού (από την εταιρεία κέτερινγκ Ο Απόλους των Γεύσεων) για να κρατηθούν όρθιοι όσοι θα συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι 3 ημέρες... Δεν είναι το «Hunger Games» ή κάποιο reality τύπου «Survivor», αλλά η τελευταία φάση της αδειοδότησης των καναλιών, η οποία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 30 Αυγούστου υπό συνθήκες υψίστης ασφαλείας – μια διαδικασία-θρίλερ που περιμένει τον Έλληνα κινηματογραφιστή της... Η δημοπρασία των τεσσάρων αδειών για κανάλι γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας έχει μπει, λοιπόν, στην τελική ευθεία μετά την οριστικοποίηση των υποψηφίων καθώς και την ανάθεση στη SingularLogic (η εταιρεία που μεταδίδει τα εκλογικά αποτελέσματα) του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της εγκατάστασης του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας.

Οι τελικοί υποψήφιοι για τις άδειες είναι οκτώ: οι εταιρείες που ελέγχουν τα κανάλια ALPHA, ANT1, ΣΚΑΪ και STAR καθώς και οι νεοεμφανιζόμενες εταιρείες Άλτερ Έγκο ΜΜΕ Α.Ε., Dimera Media Investments Limited, ITV CP και ΤΠΚ ΜΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι το MEGA βρίσκεται οριστικά εκτός διεκδίκησης άδειας εξαιτίας του ελλιπούς φακέλου του. Το ίδιο ισχύει και για το E TV εξαιτίας παρατυπίας που σημειώθηκε τελευταία στιγμή με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» ενόψει της δημοπρασίας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε και πάλι σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης: «Οι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή. Κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα. Η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα ανάγλυφα. Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα δηλαδή από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων. Αποτέλεσμα; Πλούσιοι μέτοχοι με πτωχευμένες εταιρείες, κανάλια με χαμηλό ή ανύπαρκτο προϊόν και δάνεια σχεδόν 1 δισ.» Στο ερώτημα για πιθανή αύξηση των αδειών γενικού περιεχομένου λόγω αύξησης της διαφημιστικής δαπάνης ο υπουργός απάντησε ότι «αυτή είναι μια συζήτηση η οποία συντηρείται για να σηκώνει σκόνη, αφορά το μακρινό μέλλον και δεν έχει κανένα νόημα», ενώ διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και των θεματικών καναλιών.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής της δημοπρασίας (και απαντώντας ενδεχομένως σε αντιδράσεις ορισμένων καναλιών), ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει. Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν.»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Griselda": Η Σοφία Βεργκάρα μεταμορφώνεται στην "Βασίλισσα της Κοκαΐνης"

Η Κολομβιανή ηθοποιός εντυπωσιάζει ως Γκριζέλντα Μπλάνκο στο τρέιλερ της νέας σειράς που θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο.

Χριστούγεννα στην COSMOTE TV με πάνω από 120 ταινίες

Από την Παρασκευή 8/12 έως και την Κυριακή 7/1, η COSMOTE TV γιορτάζει τα Χριστούγεννα μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD.

Το σπαρακτικό "Normal People" ήρθε στο Cinobo

Μια από τις πιο όμορφες και δύσκολες ιστορίες αγάπης, το "Normal People" έφτασε στην streaming πλατφόρμα. Μαζί του, και η ισπανική σειρά "Dating in Barcelona".

6 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση

5+1 κινηματογραφικές προτάσεις για τους φαν της δράσης και του suspense που θα προτιμήσουν να περάσουν το πρώτο ΣΚ του Δεκέμβρη στο σπίτι.

Tι επιφυλάσσει ο Δεκέμβριος στο Disney+;

Αυτές είναι οι νέες ταινίες, σειρές και σεζόν σειρών που υπόσχονται έναν συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο μήνα στο Disney+.

H EΡΤ2 αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό

Ένα ειδικό επεισόδιο της εκπομπής "Το μαγικό των ανθρώπων" θα μεταδόσει απόψε η ΕΡΤ2, εις μνήμην του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.