Στο (σέξι) ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων

Πού (και για πόσες ώρες) θα βλέπουμε τον Αύγουστο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τι ετοιμάζει ο Fernando Meirelles για την τελετή έναρξης.

Στο (σέξι) ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων

Με το supermodel Gisele Bündchen να χορεύει στους ρυθμούς του «The girl from Ipanema» που θα παίζει στο πιάνο ο Paulo Jobim, γιος του συνθέτη του τραγουδιού Antônio Carlos Jobim, και με τον Pelé να ανάβει την ολυμπιακή φλόγα θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στο περίφημο Μαρακανά την Παρασκευή 5/8 προς το Σάββατο 6/8, στις 02:00. Την τρίωρη τελετή έναρξης της δημοφιλέστερης αθλητικής διοργάνωσης έχουν σχεδιάσει και σκηνοθετήσει οι κινηματογραφιστές Fernando Meirelles (της υποψήφιας για Όσκαρ «Πόλης του Θεού»), Andrucha Waddington («Εγώ, Εσύ, Αυτοί») και Daniela Thomas («Οριακή γραμμή»), βάζοντας αναφορές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το καρναβάλι και την αγάπη των Βραζιλιάνων για το χορό – οι φήμες αναφέρουν ότι στην «πιο σέξι τελετή έναρξης που θα έχουμε δει ποτέ» 6.000 performers θα φορούν τα εντελώς απαραίτητα δηλώνοντας την εξοικείωση των Βραζιλιάνων με το σώμα και τη γύμνια του.

Κοντά στις 1.000 ώρες (ζωντανού και μαγνητοσκοπημένου) προγράμματος θα μεταδώσει η δημόσια τηλεόραση μέσω ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ HD (με την ΕΡΤ2 να μετατρέπεται σε «ολυμπιακό» κανάλι και την ΕΡΤ HD να ακολουθεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ2), ενώ τα δικαιώματα μετάδοσης έχει και ο OTE TV, που θα καλύπτει τους αγώνες στα OTE Sport1HD, OTE Sport2HD, ΟΤΕ Sport3HD και OTE Sport4HD.

Αυτή η αθλητική πανδαισία, που θα διαρκέσει από τις 5 μέχρι και τις 21/8 (με τη φάση των ομίλων του γυναικείου ποδοσφαίρου να ξεκινά απ’ την Τετάρτη 3/8) περιλαμβάνει 28 αγωνίσματα, στα οποία πάνω από 10.000 αθλητές θα διεκδικήσουν 306 σετ μεταλλίων.

Κατά τ’ άλλα, η κινδυνολογία έχει χτυπήσει κόκκινο: σαν να μην έφταναν τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας (διαφθορά κ.λπ.), οι επιστήμονες τρέμουν για την εξάπλωση του ιού Zika εξαιτίας της ανεβασμένης θερμοκρασίας αλλά και της ανεβασμένης λίμπιντο των αθλητών (θα τους διανεμηθούν πάντως 450.000 προφυλακτικά!), η πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος προκαλεί πονοκεφάλους στις αρχές, ενώ το ολυμπιακό χωριό δεν προβλέπεται να είναι και πολύ ευχάριστος τόπος διαμονής λόγω βουλωμένων ειδών υγιεινής, έλλειψης φωτισμού και «γυμνών» καλωδίων. Τουλάχιστο λύθηκε όπως όπως το θέμα του αποκλεισμού της ρωσικής ομάδας λόγω ντόπινγκ, καθώς η ΔΟΕ πέταξε το μπαλάκι στις διεθνείς ομοσπονδίες κάθε αθλήματος προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις…

Στο (σέξι) ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων - εικόνα 1

Οι λεπτομέρειες της κάλυψης από τη δημόσια τηλεόραση:

Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, που θα διεξαχθούν από τις 3 μέχρι και τις 21 Αυγούστου.
Η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ HD θα μεταφέρουν σε όλους τους Έλληνες τον παλμό, το πάθος και τα επιτεύγματα των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περισσότερες από 920 ώρες προγράμματος από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.
Συγκεκριμένα: Η ΕΡΤ1 θα μεταδίδει τα κεντρικά αθλήματα (στίβο, κολύμβηση, κ.ά.) καθώς και τις τελετές έναρξης και λήξης, η ΕΡΤ2 μετατρέπεται σε αμιγώς ολυμπιακό κανάλι, καλύπτοντας όλα τα υπόλοιπα αθλήματα με 24ωρο ολυμπιακό πρόγραμμα και με έμφαση κυρίως στις ελληνικές συμμετοχές, ενώ και η ΕΡΤ3 θα μεταδίδει καθημερινά 15 ώρες απευθείας πρόγραμμα ολυμπιακών αγώνων.
Η ΕΡΤ HD θα μεταδώσει σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας το 24ωρο πρόγραμμα των αγώνων που θα μεταδίδονται και μέσω της ΕΡΤ2.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διαδικτυακά, αναμεταδίδοντας για τους εντός Ελλάδας χρήστες τα ολυμπιακά αθλήματα μέσα από την υπηρεσία WebTV, από τα τρία αθλητικά διαδικτυακά κανάλια, ενώ συνεχή πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει στους αγώνες θα προσφέρει η δημοσιογραφική ομάδα του www.ert.gr.
Σε ολυμπιακή τροχιά μπαίνει και η ΕΡΑ Σπορ, το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, με ειδικώς διαμορφωμένο 24ωρο πρόγραμμα μεταδόσεων και εκπομπών σε ανοιχτή γραμμή με το Ρίο και τους απεσταλμένους της ΕΡΤ.

Οι λεπτομέρειες της κάλυψης από τον OTE TV:

Όπου και αν βρίσκεστε, ό,τι και αν κάνετε είναι βέβαιο πως δεν θα χάσετε τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του πλανήτη! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ξεκινούν την Παρασκευή 5/8 και ο ΟΤΕ TV έχει προετοιμαστεί, ώστε να καλύψει τη χιλιομετρική απόσταση, αλλά και τη διαφορά της ώρας, προκειμένου να σας κρατά ενήμερους για όσα θα κάνουν οι μεγαλύτεροι αθλητές της υφηλίου έως τις 21/8!
Τέσσερα κανάλια ΟΤΕ Sport θα αφιερώσουν το πρόγραμμα τους στα όσα θα συμβούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός […] Φυσικά, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους 91 εκπροσώπους της Ελλάδας! Τα OTE Sport1HD, OTE Sport2HD, ΟΤΕ Sport3HD και τα OTE Sport4HD θα μεταδώσουν περισσότερες από 700 ώρες live προγράμματος, αρχής γενομένης από την τελετή έναρξης που θα ξεκινήσει στις 02:00 του Σαββάτου 6/8 και θα την απολαύσετε ζωντανά και σε HD από το OTE Sport1HD.
Όπως συμβαίνει κάθε τετραετία, οι πρώτοι αγώνες που θα διεξαχθούν θα αφορούν στο ποδόσφαιρο. Η επίσημη εκκίνηση θα δοθεί με το παιχνίδι Σουηδία-Νότιος Αφρική για τη φάση των ομίλων στην κατηγορία των γυναικών, την Τετάρτη 3/8 στις 19:00 (OTE Sport1HD). Το πρώτο ματς αντρών που θα αποτελέσει πραγματικότητα είναι το Ιράκ-Δανία, την Πέμπτη 4/8, στις 19:00 (OTE Sport1HD).
Οι Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη (διπλό σκιφ γυναικών), Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος και Γιάννης Τσίλης (τετράκωπος ανδρών) θα αναλάβουν να αρχίσουν τις εμφανίσεις των αθλητών μας, το Σάββατο 6/8 στις 14:25, οπότε θα ξεκινήσει η κωπηλασία ανδρών-γυναικών (OTE Sport3HD).
Την ίδια ημέρα, στις 16:25 θα δοθεί η έναρξη των προκριματικών στην ενόργανη γυμναστική ανδρών (OTE Sport4HD), με τους Λευτέρη Πετρούνια και Βλάση Μάρα να μπαίνουν στο επίκεντρο της προσοχής μας.
Το Σάββατο 6/8 θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της και η ομάδα πόλο αντρών, που θα εμφανιστεί σε Αγώνες για 14η φορά στην ιστορία. Στο πρώτο παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία (20:00, delay, OTE Sport1HD).
[…] Μπορείτε να «συνδεθείτε» με όσα γίνονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο απ’ όπου και αν βρίσκεστε μέσω της υπηρεσίας OTE TV GO, που παρέχεται στους συνδρομητές του OTE TV…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.