
Τι περιμένει τον Ανδρέα Λέοντα, νικητή του «The X Factor», τον Ίαν Στρατή, τους Stereo Soul ή τη Νώαινα, που κατάφερε να συζητηθεί για τους εντελώς λάθος λόγους, δηλαδή για το ότι κατέβασε το παντελόνι της; Λίγη σημασία έχει ποια θα είναι η πορεία τους στο τραγούδι (και μάλλον προδιαγεγραμμένη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη μουσική μας βιομηχανία), καθώς ο σκοπός του ΣΚΑΪ, δηλαδή να κάνει νούμερα τηλεθέασης και να συζητηθεί στον εύπεπτο Τύπο και τα social media στέφτηκε με επιτυχία.
Με τον ίδιο σκοπό, άλλα δύο talent shows έρχονται στην ιδιωτική τηλεόραση την επόμενη σεζόν. Στον ΑΝΤ1 θα δούμε τελικά το «Rising Star», το οποίο είχε αποκτήσει κάποτε το MEGA αλλά δεν το έβγαλε ποτέ στον αέρα. Βασισμένο σε format του ισραηλινού ομίλου Keshet, το «Rising Star» διαφοροποιείται από τα άλλα shows του είδους ως προς τον τρόπο αξιολόγησης των συμμετεχόντων: τον πρώτο λόγο έχουν οι τηλεθεατές, οι οποίοι μέσα από μια εφαρμογή στέλνουν στο σπίτι ή στον επόμενο γύρο τους διαγωνιζόμενους. Φυσικά υπάρχει μια επιτροπή ειδικών, με περιορισμένη όμως επιρροή στα αποτελέσματα, που εξυπηρετεί τη celebrity λάμψη του show και τροφοδοτεί τα δημοσιεύματα των media (όπως φαίνεται και από το ότι θα περάσουμε ένα καλοκαίρι να συζητάμε ποια θα είναι τα μέλη αυτής της επιτροπής).
Το STAR θα μπει στον ανταγωνισμό με το «The Voice», το άλλο γνωστό format από την τριάδα των δημοφιλέστερων talent shows στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου. Οι οντισιόν θα ξεκινήσουν σύντομα και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν «ταλέντα από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και άλλες χώρες όπου υπάρχουν Ελληνόπουλα με ταλέντο».
Δηλώσεις συμμετοχής στο «Rising Star» του ΑΝΤ1 εδώ.