
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, και ο Πάπας της Ρώμης, Φραγκίσκος, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 16/4 επίσκεψη συμπαράστασης και διεθνούς ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα, και μεγάλο επιτελείο της ΕΡΤ θα τους ακολουθεί για να μεταφέρει το ρεπορτάζ και εικόνες. Αναλυτικά οι λεπτομέρειες για την κάλυψη της επίσκεψης από τη δημόσια τηλεόραση:
Με απευθείας συνδέσεις και αναλυτικά ρεπορτάζ, η ΕΡΤ θα καλύψει το Σάββατο 16 Απριλίου λεπτό προς λεπτό ολόκληρη την ιστορική επίσκεψη συμπαράστασης στους πρόσφυγες και μετανάστες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στη Λέσβο. Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες θα συνοδεύονται από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Από τις 10.00 μέχρι και τις 15.00 θα μεταδοθεί ειδική εκπομπή της ΕΡΤ1 για την ιστορική επίσκεψη των προκαθημένων των Εκκλησιών στον τόπο υποδοχής των προσφύγων.
Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με τον Πάνο Χαρίτο θα μεταδοθεί από τη Λέσβο.
Περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ στη Λέσβο και το σύνολο του δυναμικού των ειδήσεων στην Αθήνα, θα βρεθούν για δύο μέρες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δίνοντας εικόνα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλου του κόσμου.