Μια διάσημη καρδιοχειρουργός στον OTE TV

Η ιατρική δραμεντί «Heartbeat» βασίζεται σε ένα υπαρκτό πρόσωπο και στην ευέλικτη πρωταγωνίστριά της.

Μια διάσημη καρδιοχειρουργός στον OTE TV

Ενώ η δρ. Alex Panttiere πραγματοποιεί μια περίπλοκη μεταμόσχευση καρδιάς και μιλάει γι’ αυτό το ζωτικό όργανο υπό τον γλυκανάλατο ήχο ενός εγχόρδου, ξαφνικά ανακαλύπτει ότι το μόσχευμα είναι κατεψυγμένο και πιάνει ένα πιστολάκι μαλλιών για να το ξεπαγώσει. Τέτοιες απότομες εναλλαγές υπάρχουν πολλές στο πρώτο επεισόδιο του «Heartbeat», της καινούργιας ιατρικής δραμεντί που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 24/3 στο OTE Cinema 4HD λίγες ώρες μετά την πρώτη αμερικανική προβολή της.

Στην πρώτη σκηνή, η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι στη θέση της κάθεται ένας επιβάτης που αρνείται να μετακινηθεί, ενώ την ώρα της πτήσης ένα πιτσιρίκι χτυπάει με το πόδι του την πλάτη του καθίσματός της. Αλλά εκεί που νομίζεις ότι θα συμβούν κι άλλα παρόμοια ψιλο-εκνευριστικά σκηνικά από μια πτήση, μπροστά στα μάτια σου η Alex Panttiere αναγκάζεται να «ανοίξει» το συνεπιβάτη που της είχε πιάσει τη θέση, χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα, τσόπστικ και σπρέι μαυρίσματος (το οποίο ζητά φυσικά από την πιο ηλιοκαμμένη αεροσυνοδό). Καλοπροαίρετα θα έλεγες ότι οι κωμικές ανάσες ενισχύουν την συγκινησιακή δύναμη των δραματικών σκηνών, η τελική όμως διάγνωση είναι ότι η σειρά πάσχει από ελαφρά αρρυθμία.

Μια διάσημη καρδιοχειρουργός στον OTE TV - εικόνα 1

Το «Heartbeat» βασίζεται στα απομνημονεύματα της διάσημης καρδιοχειρουργού Kathy Magliato, η οποία ειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Η ιδέα για τη μεταφορά του βιβλίου της στην τηλεόραση γεννήθηκε όταν σ’ ένα δείπνο αφηγήθηκε τις ιστορίες της στη σύζυγο ενός μεγαλοστελέχους του NBC. Αν κρίνουμε απ’ όσα συμβαίνουν στο πρώτο επεισόδιο, η Magliato δεν θα δυσκολεύτηκε να εντυπωσιάσει τη συνδαιτυμόνα της κι εκείνη με τη σειρά της να πείσει το σύζυγο να σκεφτεί σοβαρά το project...

Εκτός από τη γραφική επέμβαση εν πτήσει, στο πρώτο επεισόδιο η ηρωίδα αποσπά μια τεράστια δωρεά για το νοσοκομείο, προσπαθεί να αποτρέψει την αυτοκτονία του συντρόφου μιας ασθενούς της και πραγματοποιεί σ’ αυτήν τη σωτήρια αλλά ριψοκίνδυνη επέμβαση που περιγράψαμε στην αρχή, προσπερνώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Ανάμεσα σ’ όλα αυτά, συζητάει το ενδεχόμενο συγκατοίκησης με το συνάδελφο σύντροφό της (και παίζουν ένα μονό μπασκετάκι για εκτόνωση), ανταλλάσσει κουβέντες όλο υπονοούμενα με τον πρώην της, επίσης συνάδελφο, δοκιμάζει τη δυναμική της σχέσης της με τη διευθύντρια του νοσοκομείου και στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που της απομένουν χαϊδεύει στοργικά το κεφάλι των παιδιών της, των οποίων τη φροντίδα –πολύ βολικά– έχει αναλάβει ο πρώην σύζυγός της, ένας γκέι ροκ σταρ.

Η Melissa George, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για το «In Treatment», είναι το βασικό ατού του «Heartbeat» καθώς προσπαθεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της παρορμητικής, ανεξάρτητης και σέξι γυναίκας, αλλά και της κορυφαίας και επίμονης καρδιοχειρουργού. Το φωτογενές ερωτικό τρίγωνο συμπληρώνουν ο (νυν) Dave Annable («Brothers & Sisters») και ο (πρώην) Don Hany, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες φαίνονται προς το παρόν διακοσμητικοί (οι γιοι της σίγουρα, κι όπως μαθαίνουμε τα παιδιά που τους υποδύονται αλλάζουν στο δεύτερο επεισόδιο).

Αυτό που ίσως έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι νύξεις για τον τρόπο χρηματοδότησης των αμερικανικών ιδιωτικών νοσοκομείων και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους: ένα μόσχευμα που η γιατρός περιμένει για την ασθενή της εδώ και τρεις μήνες καταλήγει τελευταία στιγμή σ’ έναν μεγαλοδωρητή, ενώ ο George Clooney παρίσταται σε ένα δείπνο για τη στήριξη του νοσοκομείου – αλλά, μη χαίρεστε, δεν εμφανίζεται ποτέ.

Το «Heartbeat» κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στο OTE Cinema 4HD του OTE TV την Πέμπτη 24/3 στις 22:00, λίγες ώρες μετά την αμερικανική πρώτη προβολή. Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.