«American Horror Story: Hotel»: Εσείς θα κάνατε κράτηση;

Το πέμπτο κεφάλαιο της εξωφρενικής ανθολογίας τρόμου που έχουμε πέσει θύματά της, προβάλλεται στο ελληνικό FOX. 

«American Horror Story: Hotel»: Εσείς θα κάνατε κράτηση;

Αν κλείνατε δωμάτιο σε αυτό το ξενοδοχείο, δεν θα καταφέρνατε να γράψετε κριτική στο TripAdvisor για να αποτρέψετε τους επόμενους πελάτες: εκτός του ότι τα κινητά δεν πιάνουν και δεν υπάρχει wifi, όπως ενημερώνει η ρεσεψιονίστ Kathy Bates (σε καλύτερη φόρμα από τους προηγούμενους κύκλος) τις δύο Σουηδέζες επισκέπτριες (και πρώτα θύματα) στο πρώτο επεισόδιο, το πιθανότερο θα ήταν να σας ρουφήξει το αίμα η δημοφιλέστερη ποπ σταρ του πλανήτη ή να σας κάνει κομματάκια κάποιος από τους εκτρωματικούς ενοίκους. Το «American Horror Story: Hotel», το πέμπτο κεφάλαιο στην ανθολογία τρόμου του Ryan Murphy και του Brad Falchuck, θα σοκάρει ακόμη και τους σκληροπυρηνικούς φαν.

«American Horror Story: Hotel»: Εσείς θα κάνατε κράτηση; - εικόνα 1
©TCFTD

Με επίκεντρο το υποβλητικότερο σκηνικό που έχουμε δει μέχρι τώρα, το art deco ξενοδοχείο «Cortez» στο Λος Άντζελες, οι δημιουργοί εμπνέονται από ιστορίες για στοιχειωμένα ξενοδοχεία της πόλης, από το «Se7en» (ο Δαίμονας του Εθισμού «κοπιάρει» το πιο φρικιαστικό έγκλημα από την ταινία του David Fincher), τη «Λάμψη» του Stanley Kubrick, βαμπιρικούς μύθους και την «Κόλαση» του Δάντη, για να πλάσουν μια ιστορία η οποία ίσως να μην έχει και πολλή σημασία! Ας πούμε παρ’ όλα αυτά ότι το «AHS: Hotel» αφορά σε έναν αστυνομικό ερευνητή (Wes Bentley) που διερευνά μια σειρά τελετουργικών φόνων και, παρακινημένος από ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα, κάνει τσεκ ιν στο ξενοδοχείο για να βρει περισσότερα στοιχεία. Το ζητούμενο, βέβαια, σ’ αυτή την εντυπωσιοθηρική σειρά δεν ήταν ποτέ η ταυτότητα του δολοφόνου (υπάρχουν δύο σ’ αυτό το κεφάλαιο), αλλά το ανακάτεμα των κλισέ των ταινιών τρόμου, το σφυροκόπημα της όρασης με σκηνές-σοκ (εδώ υπάρχει μια… τρομακτική εμμονή με τα μάτια) αλλά και του εγκεφάλου με πολιτικά μη ορθές ιδέες.

«American Horror Story: Hotel»: Εσείς θα κάνατε κράτηση; - εικόνα 2
©TCFTD

Μετά την αποχώρηση της Jessica Lange, μεγάλη ατραξιόν ανάμεσα σ’ έναν εξαιρετικό θίασο γνώριμων ονομάτων είναι η Lady Gaga, η οποία μιλάει ελάχιστα (τουλάχιστον στο πρώτο επεισόδιο), αφήνοντας τα συγκλονιστικά ρούχα και τις παγερές πόζες της να κάνουν όλη τη δουλειά. Εξωφρενικό, επιδειξιμανές και προκλητικό ακόμη περισσότερο από τα προηγούμενα, αυτό το κεφάλαιο του «AHS» επιβεβαιώνει ότι η σειρά έχει μπει στον αυτόματο πιλότο ως μια φαντασμαγορία του τρόμου στην οποία δύσκολα μπορείς να αντισταθείς – και πώς να το κάνεις όταν μια σειρά χωράει μέχρι και αρτίστικες αναφορές στον James Turrell ή ξεκινάει με αυτούς τους τίτλους;



Το «American Horror Story: Hotel» κάνει πρεμιέρα στο FOX την Κυριακή 29/11 στις 00:15. Το FOX είναι διαθέσιμο στις πλατφμόρμες Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Hellas, ενώ τα επεισόδια του κύκλου θα είναι διαθέσιμα και on demand στο FOX Play.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.