9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση

Νέες παιδικές σειρές στην ΕΡΤ2, ρεκόρ τηλεθέασης για την πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα», ο Tonis Sfinos στο «Όλοι οι καλοί χωράνε» και ο Γιώργος Τράγκας στο Action24.

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση

Νέες, γλυκύτατες σειρές animation θα ξυπνούν τα μικρά παιδιά από τη Δευτέρα 30/11 στην ΕΡΤ2. Στην «Μπέτσι στο νηπιαγωγείο» (07:00), παρακολουθούμε τη μετάβαση ενός μικρού κοριτσιού από την ασφάλεια του σπιτιού στον νέο κόσμο του σχολείου· στην «Παιχνιδούπολη» (07:30), μια παρέα αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η σύνθεση ενός τραγουδιού, το βάψιμο ενός σπιτιού… ακόμη και το λόξυγκα· στα «Παπούτσια της Φράνι» (08:00) ένα πεντάχρονο κορίτσι δοκιμάζει τα παπούτσια που επιδιορθώνει ο παππούς της και κάθε ζευγάρι την παρασύρει σε μια νέα περιπέτεια· τέλος, στον «Γουάι στο Παραμυθοχωριό» οι ήρωες αγαπημένων παραμυθιών ζωντανεύουν για να δώσουν απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις που έχουν τα παιδιά.

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση - εικόνα 1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το επεισόδιο του «Εξάντα» με τίτλο «Η πόλη των νεκρών γυναικών». Σ’ αυτή την έρευνα του Γιώργου Αυγερόπουλου, μια μυστηριώδης σειρά εκατοντάδων δολοφονιών γυναικών στη μεξικανική πόλη Χουάρες συνδέεται με την έναρξη εφαρμογής της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA), το εμπόριο ναρκωτικών και τη διαφθορά των τοπικών αρχών.

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση - εικόνα 2

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (δηλαδή με ξεθυμασμένο χιούμορ «κλεμμένου» tweet), οι «Ράδιο Αρβύλα» έκαναν πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα με μέσο όρο τηλεθέασης 47,5% στο κοινό 15-44 και 40,1% στο σύνολο του κοινού στους άντρες 15-24 έφτασαν στο 63! Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοίνωσε τριετή επέκταση της συνεργασίας του με τον Αντώνη Κανάκη και την Tony Productions. Η συνεργασία προβλέπει όχι μόνο δημιουργία τηλεοπτικών προγραμμάτων αποκλειστικά για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, αλλά και δισκογραφικές παραγωγές.

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση - εικόνα 3

Τι και αν οι δρόμοι χωρίζουν, τι και αν η ζωή αλλάζει πορεία; Όταν ένας κύκλος δεν έχει κλείσει οριστικά, αναπόφευκτα η μοίρα σε οδηγεί στην ολοκλήρωση. Η ζωή γράφει δικά της σενάρια και η μοίρα ορίζει πέρα από τα πρέπει και τα θέλω των ανθρώπων… Μια παράνομη σχέση γεννιέται και ένας παράφορος έρωτας ξαναζωντανεύει μόνο που αυτήν τη φορά και οι δύο είναι αποφασισμένοι να τον ζήσουν μέχρι το τέλος.

Αυτή είναι η γενική σύνοψη, σαν τέσσερα μαζεμένα ρομαντικά tweets, της νέας κυπριακής σειράς του ΑΝΤ1, που αντικαθιστά το «Ρουά ματ». Το «Χωρίς εσένα», μια «σύγχρονη, ρεαλιστική και ανθρώπινη ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα» (περί μιας εξωσυζυγικής σχέσης ο λόγος!), κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 29/11 και θα προβάλλεται τις καθημερινές στις 18:45.

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση - εικόνα 4

Charms και Tonis Sfinos πρωταγωνιστούν σε ένα cult ’60s και ’70s party στην εκπομπή «Όλοι οι καλοί χωράνε» του E TV την Παρασκευή 27/11 στις 21:00.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ (συγκεκριμένα από το αρχείο του Πέτρου Πουλίδη), λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η έκθεση αποτελεί μέρος μιας εκδήλωσης με ελεύθερη είσοδο που διοργανώνεται από το Κ.Ε.Θ.Ι. τη Δευτέρα 30/11 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 16:30. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, την ορχήστρα Mobile Orchestra, τη Ραλλία Χρηστίδου και την ηθοποιό Μαρία Κανελλοπούλου, που θα διαβάσει κείμενα και ποιήματα σχετικά με την ημέρα.

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση - εικόνα 5

Αν και έχουμε ένα ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας μέχρι να ξαναπέσουμε στη θάλασσα, ο Χάρης και ο Αλέξανδρος μας ξεναγούν στις παραλίες της Κρήτης στη web σειρά του MEGA «Life Is a Beach». Κάτι δηλαδή σαν το «World Party» στο θαλασσινό του…

9 ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση - εικόνα 6

Άλλο ένα βραβείο για τη Μαρί Κυριακού, αυτήν τη φορά από την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF «για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και την προώθηση των δικαιωμάτων τους». Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Παιδιών βραβεύτηκε και το Λιμενικό Σώμα για τη «διάσωση και προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών».

Τηλεοπτική στέγη βρίσκει στο Action24 ο Γιώργος Τράγκας. Από την Κυριακή 29/11 και κάθε Κυριακή στις 23:00 θα παρουσιάζει την εκπομπή «Ελεύθερος σκοπευτής».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.