Η ΕΡΤ3 περνάει μία ολόκληρη μέρα στο πλευρό των προσφύγων

Με σύνθημα «Οι πρόσφυγες είμαστε... εμείς, όλοι μας» το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 την Παρασκευή 27/11 είναι αφιερωμένο στο προσφυγικό ζήτημα.

Η ΕΡΤ3 περνάει μία ολόκληρη μέρα στο πλευρό των προσφύγων

Με σύνθημα «Οι πρόσφυγες είμαστε... εμείς, όλοι μας», το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) την Παρασκευή 27/11 είναι αφιερωμένο στο προσφυγικό ζήτημα. Με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, μουσικά προγράμματα και επαναλήψεις που παρουσιάζουν όλες τις πτυχές ενός παγκόσμιου προβλήματος, το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης στέκεται στο πλευρό των προσφύγων καθώς και όσων τους στηρίζουν.

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

08:00 Δύο επεισόδια της σειράς «Equal» που δημιουργήθηκε χάρη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα D.R.E.A.M. για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στα μέσα ενημέρωσης.
09:00 «Αληθινά σενάρια» Θα προβληθεί το επεισόδιο για τον εθελοντισμό, τους Γιατρούς του Κόσμου, τον Ερυθρό Σταυρό και το Κοινωνικό Ιατρείο.
11:00 «Καθημερινά» Η πρωινή καθημερινή εκπομπή εξετάζει πώς βιώνουν τα παιδιά την προσφυγιά.
15:05 «Οδοιπορικό στη Λέσβο των προσφύγων» Σε πρώτη προβολή, μια καταγραφή του προβλήματος στο νησί που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων.
16:05 «Επικοινωνία» Με απευθείας συνδέσεις με την Ειδομένη και τη Μυτιλήνη.
17:30 «Η Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας» Από το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τον Θανάση Βέγγο και την Κάτια Δανδουλάκη, σε σενάριο Κάκιας Ιγερινού και σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, θα μεταδοθεί το επεισόδιο με τίτλο «Οι πρόσφυγες του 1922».
18:05 «Κόσμος των σπορ» Η αθλητική εκπομπή παρουσιάζει τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Συρίας.
20:00 «Mixer» Θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο «Ζητώ άσυλο».
21:05 «Μια κληρονομιά» Μαρτυρίες προσφύγων στο επεισόδιο με τίτλο «Ξένη χώρα» της σειράς ντοκιμαντέρ σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη και σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα.
21:45 Αποσπάσματα από τη συναυλία αλληλεγγύης «Περνάμε τα σύνορα» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
22:05 «Κοντραπούντο» Η εβδομαδιαία εκπομπή για τον πολιτισμό προσκαλεί μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και Σύριους και Έλληνες καλλιτέχνες.
23:00 «Δημόσια» Ειδική εκπομπή για το προσφυγικό με καλεσμένους τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων.
00:30 Ολόκληρη η συναυλία αλληλεγγύης «Περνάμε τα σύνορα» σε μαγνητοσκόπηση.
Σχετικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις θα προβάλλονται και σε όλα τα δελτία ειδήσεων του καναλιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.