«A Path Appears»: Ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργεί ελπίδα

Ο ALPHA προβάλλει ένα αφυπνιστικό ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό για την καταπίεση με βάση το φύλο και την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και τις λύσεις αυτών των παγκόσμιων προβλημάτων.

«A Path Appears»: Ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργεί ελπίδα

Στο «A Path Appears», οι Malin Akerman, Mia Farrow, Jennifer Garner, Regina Hall, Ashley Judd, Blake Lively, Eva Longoria και Alfre Woodard ταξιδεύουν με τους δημοσιογράφους Nicholas Kristof και Sheryl WuDunn στην Αμερική, την Κολομβία, την Αϊτή και την Κένυα για να καταγράψουν τα φαινόμενα της καταπίεσης και κακοποίησης γυναικών, αλλά και να προβάλουν τις λύσεις, προσκαλώντας να γίνουμε παγκόσμιοι πολίτες με την ουσιαστική έννοια του όρου.

Ο –βραβευμένος με Pulitzer– Kristof θεωρεί ότι η παρουσία αυτών των διασημοτήτων εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την ευαισθητοποίηση του κοινού. Πιστεύει επίσης ότι το ευρύ κοινό πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αδύναμο μπροστά στα παγκόσμια προβλήματα. Λέει χαρακτηριστικά: «Ως δημοσιογράφοι καλύπτουμε τα αεροπλάνα που συντρίβονται, όχι όσα πραγματοποιούν κανονικά την πτήση τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση στο κοινό ότι τα αεροπλάνα συντρίβονται συνέχεια, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φοβάμαι πως η έμφαση στα αρνητικά γεγονότα κάνει τους ανθρώπους να τα παρατάνε. Πρέπει να προβάλουμε την πρόοδο που γίνεται, ώστε να παροτρύνουμε τον κόσμο να κάνει περισσότερα

Τα τρία μέρη τού «A Path Appears», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Kristof και WuDunn (δικό τους project ήταν το παρόμοιας θεματολογίας «Half the Sky» που έχει επίσης προβάλει ο ALPHA) καλύπτουν το πρόβλημα της σεξουαλικής διακίνησης και εκμετάλλευσης στις ΗΠΑ, τις δράσεις για το σπάσιμο του κύκλου της φτώχειας και τη βία σε διάφορες μορφές της. Οι δύο δημοσιογράφοι και οι διάσημες γυναίκες του θεάματος θα συναντήσουν τη Marilaine στην Αϊτή που προσπαθεί να διαφύγει από το σπίτι της όπου κακοποιείται, τη Flavian στην Κένυα που δεν μπορεί να περπατήσει και είχε πέσει θύμα βιασμού από τον παππού της ή τη Shana στο Νάσβιλ που είχε πουληθεί από τη μητέρα της σε έναν προαγωγό στην ηλικία των 12. Κι επειδή το ζήτημα δεν είναι μια απλή στατιστική καταγραφή, κάθε περιστατικό συνδέεται με τις αντίστοιχες οργανώσεις και ακτιβιστικές δράσεις που αναλαμβάνουν να ανακουφίσουν τα θύματα.

Το ντοκιμαντέρ «A Path Appears» προβάλλεται από τον ALPHA με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου). Το πρώτο μέρος θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 23/11 στις 00:45, το δεύτερο την Τρίτη 24/11 στις 00:15 και το τρίτο την Τετάρτη 25/11 στη 01:30. Μάθετε περισσότερα για το project εδώ και δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.