Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s

Με αφορμή το «The Grinder» όπου πρωταγωνιστεί ο Rob Lowe (προβάλλεται στο FOX Life) ξανασυναντάμε νεανικά είδωλα των ’80s σε νέες τηλεοπτικές σειρές.  

Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s

Πόσους αναστεναγμούς είχε προκαλέσει ο Rob Lowe στη νεολαία που τον έβλεπε στο «Μπαράκι του Σαν Έλμο»! Αλλά και ο Judd Nelson στο «Breakfast Club»! Το 1985, το περιοδικό New York περιέγραφε με τον όρο Brat Pack τους εικοσάχρονους πρωταγωνιστές των δύο ταινιών (αλλά και άλλους συνομήλικους συναδέλφους τους), που ρίσκαραν κυκλοφορώντας δημόσια τη σωματική τους ακεραιότητα από τις εκδηλώσεις των μανιασμένων θαυμαστριών. Τριάντα χρόνια μετά, η αμερικανική τηλεόραση έχει ερωτευτεί ξανά τα μέλη του Brat Pack, των οποίων το ώριμο σεξ απίλ έχει επιβάλει το νέο πρόστυχο ακρωνύμιο GILF, και τους δίνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σειρές. Με αφορμή το «The Grinder», όπου πρωταγωνιστεί ο Rob Lowe, αυτοί είναι οι ηθοποιοί που έφερε ξανά στην οθόνη μας το revival των ’80s (ευτυχώς στη λίστα δεν υπάρχει ο Ralph Macchio λόγω κάποιου τηλεοπτικού ριμέικ του «Karate Kid»!).

Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s - εικόνα 1

Rob Lowe: «The Grinder»
Κρατιέται μια χαρά στα 51 του και υποδύεται έναν τηλεοπτικό ηθοποιό (να και το μετα-σχόλιο!), ο οποίος έχει γίνει διάσημος από μια «δικηγορική» σειρά. Όταν η σειρά κόβεται, εκείνος επιστρέφει στην πατρίδα του και, θολωμένος ανάμεσα στη φαντασίωση του ρόλου και την πραγματικότητα, αρχίζει να παριστάνει χωρίς κανένα τυπικό προσόν το δικηγόρο στην οικογενειακή νομική εταιρεία με συνεργάτη τον αδερφό του. Η σχέση των δύο αδερφών, ενός κατά φαντασία κι ενός πραγματικού δικηγόρου, βρίσκεται στο επίκεντρο της σειράς, αλλά πότε πότε περνάνε και κάποια σχόλια για την αντίληψη της πραγματικότητας από τους ηθοποιούς και την επιρροή της διασημότητας στο κοινό. Το «The Grinder» προβάλλεται στο FOX Life (μέσω Nova, OTE TV και Cyta Hellas) κάθε Παρασκευή στις 21:25, ενώ όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play. Δείτε το trailer:

Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s - εικόνα 2

John Stamos: «Grandfathered», «Fuller House»
Στο πρώτο, που βασίζεται στο μοτίβο του ενήλικα που αρνείται να μεγαλώσει, υποδύεται έναν ορκισμένο εργένη, ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος ανακαλύπτει ξαφνικά ότι έχει γιο (ο Josh Peck του «Drake & Josh») και εγγονή. Και στο «Fuller House», σίκουελ του sitcom συγκατοίκησης «Full House» της δεκαετίας του ’80 που γυρίζεται για λογαριασμό του Neftlix, ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός ξαναπιάνει το ρόλο του Jesse Katsopolis. Δείτε το trailer του «Grandfathered»:

Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s - εικόνα 3

Matt Dillon: «Wayward Pines»
Στη μίνι σειρά που βασίστηκε στα μυθιστορήματα του Blake Crouch και έγινε η καλοκαιρινή μας ένοχη απόλαυση στο FOX (αλλά δεν ξέπλυνε τον παραγωγό και σκηνοθέτη του πιλότου M. Night Shyamalan από τα κινηματογραφικά του αμαρτήματα), παγιδεύτηκε σε μία μυστηριώδη πόλη και μια τεράστια συνωμοσία για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s - εικόνα 4

Don Johnson: «Blood & Oil»
Κομψός, όπως τότε που φορούσε κοστούμια του Armani στο «Miami Vice», υποδύεται τον βαρόνο του πετρελαίου σε μια σαπουνόπερα αλά «Δυναστεία», η οποία δεν τα έχει πάει καλά σε τηλεθέαση και θα ολοκληρωθεί κουτσουρεμένη. Δείτε το trailer:

Η αμερικανική TV φλερτάρει τα είδωλα των ’80s - εικόνα 5

Judd Nelson: «Empire»
Στον πρώτο κύκλο της υπερεπιτυχημένης hip hop σαπουνόπερας, εμφανίστηκε σε μερικά επεισόδια ως πρώην συνεργάτης και νυν ανταγωνιστής του Lucious Lyon. Πέρασμα έχει κάνει από το «Nikita» και το «The Neighbors», ενώ έχει δανείσει τη φωνή του στο «Ben 10: Omniverse».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.