5 ειδήσεις για την ελληνική TV

Ο ΑΝΤ1 απαντά στην «παραφιλολογία», η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα παρουσιάζει το πρωινάδικο του MEGA και το «True Detective» τελειώνει την Κυριακή.

5 ειδήσεις για την ελληνική TV

Ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με αφορμή τις απολύσεις των τελευταίων ημερών και τις φήμες για το μέλλον του καναλιού:

Αναφορικά με τη συνολική αναδιάρθρωση στον τρόπο λειτουργίας του σταθμού καθώς και την παραφιλολογία που έχει προκύψει από δημοσιεύματα, ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τα εξής:

Ο ΑΝΤ1 σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το προφίλ και το μείγμα του προγράμματός του. Αντιθέτως, θα ενισχύσει την ηγετική του θέση τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχαγωγία παρά τη δραματική μείωση των διαφημιστικών εσόδων για το 2015.

Ο ΑΝΤ1 παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης στο χώρο των media στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους από όσους απασχολούσε πέρυσι την ίδια εποχή.

Ο ΑΝΤ1 σέβεται και τηρεί απολύτως τους νόμους που διέπουν τη σχέση της εταιρείας με τους εργαζόμενους.

Η αναδιοργάνωση του ΑΝΤ1 στα πρότυπα προηγμένων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, ολοκληρώνεται. Ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας τίθεται σε νέες βάσεις, η οργάνωσή της προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, χωρίς να αλλοιώνεται ο όγκος και η ποιότητα του παραγόμενου τηλεοπτικού περιεχομένου.

Η αναδιοργάνωση της εταιρείας κατ’ ουδένα τρόπο δεν σχετίζεται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση.

5 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 1

Άλλη μια προσπάθεια κάνει το MEGA να τονώσει την καθημερινή πρωινή ζώνη του, αναθέτοντάς την στην Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η ηθοποιός που δοκιμάστηκε στο «Music School» και στο «Ελλάδα σ’ αγαπώ», θα παρουσιάζει την «ανανεωμένη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού» – όσο ανανεωμένο μπορεί να είναι ένα πρωινάδικο.

5 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 2

«Πρέπει να δείτε ολόκληρη τη σειρά. Το φινάλε της σεζόν είναι το πιο ικανοποιητικό από οποιαδήποτε άλλη σειρά έχουμε παρουσιάσει... Ο Nick Pizzolatto είναι ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους. Αν θέλει να κάνει κι άλλο κύκλο, η πόρτα είναι ανοιχτή. Εμείς θα το επιθυμούσαμε.» Με αυτά τα λόγια ο διευθυντής προγράμματος του HBO Micheal Lombardo προσπάθησε να υποστηρίξει τον δεύτερο κύκλο του «True Detective», το οποίο έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τους τηλεκριτικούς και το κοινό, αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα για τον ορισμό της λέξης «hatewatching».

Το τελευταίο, 90λεπτο επεισόδιο, αυτό που είναι πιθανό να αποζημιώσει τους hatewatchers, προβάλλεται την Κυριακή 9/8 ταυτόχρονα με την Αμερική στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD – αν δεν μπορείτε να ξενυχτήσετε μέχρι τις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, θα προβληθεί και τη Δευτέρα 10/8 στις 22:00 και θα είναι διαθέσιμο από τις υπηρεσίες Nova on Demand και Nova GO, ενώ όσοι διαθέτουν αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορούν να το γράψουν για να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε ώρα.

5 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 3

Συνάντηση με την Κινέζα υφυπουργό, αρμόδια για θέματα ραδιοτηλεόρασης, Λι Κιούφανγκ είχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο Προέδρου του ΔΣ της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου:

Η κυρία Λι Κιούφανγκ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θεσμικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία και το ρόλο της ΕΡΤ Α.Ε. Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την υφυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής, Μητρώου on-line Μέσων Ενημέρωσης και Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

«Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνέχιση μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της CCTV, η οποία διακόπηκε βίαια με το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του CCTV στους τομείς της ανταλλαγής προγραμμάτων με έμφαση στις ειδήσεις και στον πολιτισμό, αλλά και στις διμερείς συμπαραγωγές.

Στη συνέχεια, αναμένεται να υπογραφεί πρωτόκολλο ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο αρμόδιο κινεζικό υφυπουργείο, καθώς και αντίστοιχα πρωτόκολλα ανάμεσα στην ΕΡΤ Α.Ε. και στο CCTV και την Κινεζική Κρατική Ραδιοφωνία.

5 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 4

«Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα, νέες συνήθειες... Στην τηλεόραση έχουμε επιλογή» υπόσχεται το E TV και ολοκληρώνει το revival των τηλεοπτικών ’90s και ’00s αποκτώντας στο δυναμικό του την Τατιάνα Στεφανίδου. Τι μας λείπει τώρα; Μια Μαριέττα Χρουσαλά;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.