Κάνε... κλικ στο «Mr. Robot»

Μία σειρά για το hacking είναι η μεγάλη καλοκαιρινή έκπληξη που όποιον κι αν ρωτήσετε σίγουρα τη βλέπει ή έχει ακούσει ότι δεν πρέπει να τη χάσει.

Κάνε... κλικ στο «Mr. Robot»

«Μου είχαν πει πολλές φορές ότι κανείς δεν θα θέλει να δει έναν τύπο πάνω από το πληκτρολόγιό του», αναφέρει ο Σαμ Εσμαΐλ, ο δημιουργός της σειράς για την οποία κάποια στελέχη έπεσαν εντελώς έξω, καθώς η φήμη της κυκλοφορεί έντονα από στόμα σε στόμα.

Το «Mr. Robot», αυτή η μεγάλη καλοκαιρινή έκπληξη που όποιον κι αν ρωτήσετε σίγουρα τη βλέπει ή έχει ακούσει ότι δεν πρέπει να τη χάσει, είναι η πρώτη σειρά που ασχολείται με το hacking – και το κάνει πολύ στα σοβαρά, κερδίζοντας έτσι ακόμη και την εκτίμηση της underground κοινότητας των hackers, κάποιοι από τους οποίους χρησιμοποιούνται ως σύμβουλοί του. Πρωταγωνιστής είναι ο Έλιοτ, που όσο καλά κατέχει τη γλώσσα του προγραμματισμού τόσο υπολείπεται σε κοινωνικές δεξιότητες.

Πρόκειται για άλλον έναν αντι-ήρωα της αμερικανικής τηλεόρασης, έναν μορφινομανή­ νεαρό με ψυχιατρικό ιστορικό, ο οποίος εργάζεται σε μια εταιρεία δικτυακής ασφάλειας όταν δέχεται πρόταση από τον Mr. Robot (Κρίστιαν Σλέιτερ) να συμμετάσχει σε μια ακτιβιστική παράνομη ομάδα hackers που έχει βάλει στο στόχαστρο τη «διαβολική» E Corp. – η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι ο Έλιοτ δουλεύει γι’ αυτήν την εταιρεία.

Κάνε... κλικ στο «Mr. Robot» - εικόνα 1

Ο Ράμι Μάλεκ («Need for Speed», «Μια Νύχτα στο Μουσείο») είναι μια αποκάλυψη ως Έλιοτ, ενώ η παρανοειδής, συνωμοσιολογική ατμόσφαιρα φέρνει στο νου συγκρίσεις με το «Twin Peaks» και το «Fight Club».

Σχετικά με αυτήν την τελευταία σύγκριση, που έχει ξεσηκώσει διάφορες θεωρίες, ο δημιουργός της σειράς Σαμ Εσμαΐλ λέει τα εξής: «Το ερώτημα τι είναι αληθινό και τι όχι δεν αφορά μόνο τον Mr. Robot, αλλά οτιδήποτε. Στο internet δεν γνωρίζεις αν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινωνείς είναι αυτός που νομίζεις. Ακόμη και η περσόνα σου στα social media μπορεί να απέχει από το ποιος είσαι στην πραγματική ζωή. Ποιος είναι, λοιπόν, ο πραγματικός εαυτός; Η πραγματικότητα είναι μπερδεμένη και η σειρά βουτάει βαθιά στα θολά νερά της».

Το «Mr. Robot» ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο προτού καλά καλά ξεκινήσει και είναι μια σειρά που σίγουρα θα σας κάνει… κλικ – το εγγυάται και ο διάσημος hacker Κέβιν Μίτνικ, ο οποίος τουιτάρισε το θαυμασμό του γι’ αυτήν.

Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.