7 ειδήσεις για την ελληνική TV

Η ΕΡΤ χτυπάει υψηλή τηλεθέαση με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες προετοιμάζονται αποκλειστικά στη Nova και η Βίκυ Φλέσσα μας μαθαίνει πώς γράφεται η λέξη «έλλειμμα» (έτσι ακριβώς!).

7 ειδήσεις για την ελληνική TV

Ήταν αναμενόμενο ότι τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ1 θα την έβλεπαν περισσότεροι απ’ ό,τι τους «Συμμαθητές» και το «Ευτυχισμένοι μαζί». Αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης:

Πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης πέτυχε το βράδυ της Τρίτης 14/7 (22:00-23:00) η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ1. Σχεδόν 1 εκατομμύριο τηλεθεατές, κατά μέσο όρο (957.346), παρακολούθησαν τη συνέντευξη, με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 27%, ενώ ο αριθμός των ατόμων που παρακολούθησε για τουλάχιστον ένα λεπτό τη συνέντευξη έφτασε τους 1.649.487. Τα δυναμικά κοινά έδωσαν το «παρών» με τους άνδρες ηλικιακού γκρουπ 25-34 ετών να προσεγγίζουν το ποσοστό του 36,4%, και να ακολουθούν οι γυναίκες ίδιας ηλικίας με ποσοστό 35,5%. Στην Αττική το συνολικό ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 31.1%.

7 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 1

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, καθώς και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ μεταδίδονται ζωντανά και αποκλειστικά από τα αθλητικά κανάλια Novasports.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες με την Ντούκλα Πράγας (Τετάρτη 15/7 στις 19:15), την τουρκική Ρίζεσπορ (Σάββατο 18/7 στις 19:00) και την εθνική ομάδα του Κατάρ (Πέμπτη 13/8 στις 20:00). Οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, καθώς και από την υπηρεσία Nova GO.

Στον πρώτο επί ελληνικού εδάφους φιλικό αγώνα προετοιμασίας του, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό το Σάββατο 18/7 στις 19:30. Ο αγώνας θα μεταδοθεί αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports 2 και Novasports 2 HD, καθώς και από την υπηρεσία Nova GO.

Τέλος, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ξεκινάνε με τον προκριματικό γύρο του Europa League, απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/7 στην Κροατία (στις 21:00) και ο δεύτερος στο γήπεδο της Τούμπας την Πέμπτη 23/7 (στις 20:00). Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD, καθώς και από την υπηρεσία Nova GO.

Κάθε Τρίτη στις 22:05 θα προβάλλεται στην ΕΡΤ3 το νέο μαγκαζίνο «Υγεία», με παρουσιάστρια τη Λέλα Κεσίδου. Αποτελέσματα ιατρικών ερευνών, νέες θεραπείες και συζητήσεις με επιστήμονες και ερευνητές θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων από το χώρο της υγείας.

7 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 2

«Καλωσόρισε έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας» ο Διονύσης Τσακνής την περασμένη Δευτέρα, αναφέροντας υποδεχόμενος τον πρέσβη της Βενεζουέλας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ότι «οι ημέρες που περνάμε είναι δύσκολες, η Ελλάδα μετρά τους φίλους της και η Βενεζουέλα είναι ουσιωδώς φίλη χώρα». Ο κ. Φαρίντ Φερνάντες «υπογράμμισε ότι τόσο ο λαός όσο και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό της Ελλάδας –ιδίως κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία– και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τη χώρα», ενώ «αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, τονίζοντας ότι η ελευθερία στην πρόσκτηση και διάχυση των ειδήσεων αποτελεί βασική δημοκρατική λειτουργία».

7 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 3

Η ταινία του Ροβήρου Μανθούλη «Μπλουζ με Σφιγμένα Δόντια» (1973) είναι ένα ιδιαίτερο μείγμα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για την blues κουλτούρα. Την Πέμπτη 16/7 στις 23:00 στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο σκηνοθέτης θα μιλήσει με την Ντέπυ Βρεττού για την ταινία που θα προβληθεί μία εβδομάδα μετά στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ το soundtrack θα μας μεταφέρει στον αμερικανικό Νότο.

7 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 4

Προς όλους όσοι ποστάρουν ανελέητα στα social media τον τελευταίο καιρό, αλλά χάνουν το όποιο δίκιο τους με την ανορθογραφία τους: η εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα και του Γεωργίου Μπαμπινιώτη «Οι λέξεις φταίνε» ασχολείται με τη γραφή, την έννοια και την ετυμολογία λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Στην εκπομπή της Κυριακής 19/7 (στις 19:00, στην ΕΡΤ1), καλεσμένος είναι ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης και μεταξύ άλλων θα απαντηθεί τι σημαίνει η λέξη «γλίσχρος», από πού προέρχεται η λέξη «κορδόνι» και –το χρησιμότερο– γιατί πρέπει να γράφουμε τη λέξη «έλλειμμα» με δύο «λ» και «μ».

7 ειδήσεις για την ελληνική TV - εικόνα 5

Την Τετάρτη 15/7 στη βιβλιοφιλική εκπομπή «Το βιβλίο» (στις 19:00 και σε επανάληψη στις 02:00, στην ΕΡΤ2), ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου («Ο κύριος Επισκοπάκης», «Tα ανίσχυρα ψεύδη του Oρέστη Xαλκιόπουλου») μιλάει στον Γιώργο Χρονά, ενώ παρουσιάζοντας οι εκδόσεις Απόπειρα, ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Σκαρίμπα, ένα βιβλιοπωλείο στο Ναύπλιο και μια επιλογή από τα νέα βιβλία που φτάνουν στα γραφεία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, που κάνει την παραγωγή της εκπομπής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.