Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3

Ο φακός του «The Slap» πέφτει στην Aisha/Thandie Newton, η Βίκυ Φλέσσα συνομιλεί με τον Γιώργη Γιατρομανωλάκη και η πρώτη γυναίκα ενδυματολόγος του Εθνικού αυτοβιογραφείται.

Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3

Ο φακός του «The Slap» πέφτει στην Aisha/Thandie Newton, η Βίκυ Φλέσσα συνομιλεί με τον Γιώργη Γιατρομανωλάκη και η πρώτη γυναίκα ενδυματολόγος του Εθνικού αυτοβιογραφείται.

Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3 - εικόνα 1

The Slap
22:30, ALPHA
Η Aisha (η βραβευμένη με BAFTA για το «Crash» Thandie Newton) διχάζεται ανάμεσα στη φιλία της με τη Rosie, τη μητέρα του Hugo, και στην πρόκληση να καταθέσει ως μάρτυρας για να «διορθώσει» τη δημόσια εικόνα του Harry, που χαστούκισε τον μικρό. Στο σημερινό επεισόδιο της αμερικανικής δραματικής σειράς (ριμέικ μίας αυστραλέζικης), η Aisha μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο (φτάνει στο παρά πέντε της απιστίας με έναν παλιό έρωτά της), ωστόσο και αρκετοί από τους υπόλοιπους χαρακτήρες αναπτύσσονται επαρκώς, ενισχύοντας τη θετική εντύπωσή μας για τη σεναριακή συμπύκνωση και το ρεαλισμό τού «The Slap».

Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3 - εικόνα 2

Ultimate Braai Master
21:00, Travel Channel (Nova, HOL) – Travel Channel HD (OTE TV)
Το braai είναι η νοτιοαφρικανική εκδοχή του μπάρμπεκιου, άρα αυτό το ριάλιτι δεν πρέπει να το χάσει κανένας κρεατοφάγος. Στον τρίτο κύκλο αυτού του κρεατοφαγικού «Survivor», δεκαπέντε ομάδες των δύο ατόμων δοκιμάζονται σε μία ακραία εμπειρία 52 ημερών και 8.000 χιλιομέτρων, κατά τη διάρκεια της οποίας η τσίκνα αναμειγνύεται με τη σωματική και ψυχολογική εξάντληση των παικτών. Να έχετε παραγγείλει κάτι από το σουβλατζίδικο…

Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3 - εικόνα 3

Στα άκρα
23.00, ΝΕΡΙΤ (επανάληψη στις 02:30)
Παραμονή της εθνικής γιορτής, η Βίκυ Φλέσσα μας υπενθυμίζει ότι η γλώσσα αποτελεί στοιχείο της ταυτότητάς μας. Ο προσκεκλημένος της, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας, μελετητής, μεταφραστής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Γιώργη Γιατρομανωλάκη, θα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι ποιητές είναι οι δημιουργοί της γλώσσας, άρα της πατρίδας, του έθνους», αναδεικνύοντας εμμέσως τους αφανείς ήρωες που πρέπει να τιμάμε. Στην ενδιαφέρουσα συζήτησή τους θα παρελάσουν οι γενάρχες της ελληνικής γλώσσας και οι γενάρχες γλωσσών της Ευρώπης.

Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3 - εικόνα 4

Μονόγραμμα
19:30, ΝΕΡΙΤ Plus (σε επανάληψη στη 01:00)
«Όταν πήγα στο θέατρο ήμουνα η πρώτη γυναίκα που έκανε εντατικά σκηνογραφία και όλοι ήταν εναντίον μου. Και όμως σιγά-σιγά τους κέρδισα, γιατί ήξερα να κάνω τη δουλειά μου καλά. Άρα για μένα δεν υπήρχε “είμαι γυναίκα” και “με βλέπουν διαφορετικά”. Για μένα είναι άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους καλά και τους σέβονται οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται, και άνθρωποι που δεν ξέρουν τη δουλειά τους.» Η Ιωάννα Παπαντωνίου έσπασε την παράδοση αφού ήταν η πρώτη γυναίκα που εργάστηκε ως ενδυματολόγος στο Εθνικό Θέατρο και συγκεκριμένα στην παράσταση του «Ορέστη» στην Επίδαυρο το 1971. Βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, εργάστηκε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με το Θέατρο Τέχνης, το θίασο του Αλέξη Μινωτή και της Κατίνας Παξινού, με Κρατικά Θέατρα και με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Ξεκινώντας από τον Αλέξη Σολομό που αναγνώρισε πρώτος το ταλέντο της και φτάνοντας στο δημιούργημά της, το «Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα “Βασίλειος Παπαντωνίου”», η Παπαντωνίου αυτοβιογραφείται και προστίθεται στην πολύτιμη τηλεοπτική πινακοθήκη του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.

Τι παίζει σήμερα η TV: Τρίτη 24/3 - εικόνα 5

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
21:00, ALPHA
Ο Χάρης αποφασίζει να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό και ανέσεις, η Μαρίνα προσπαθεί να επιβάλει στον Ηλία τις συμβουλές ενός βιβλίου που διάβασε πρόσφατα και η Βούλα και ο Μηνάς κάνουν –στην ηλικία τους!– role playing (αν καταλάβαμε καλά από την περίληψη του επεισοδίου).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.