Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3

Λογοτεχνία, θέατρο σκιών και ένα χορταστικό block ευρωπαϊκών σειρών στη δημόσια τηλεόραση, και τα δύο καθιερωμένα πολιτικά talk shows στην ιδιωτική.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3

Λογοτεχνία, θέατρο σκιών και ένα χορταστικό block ευρωπαϊκών σειρών στη δημόσια τηλεόραση, και τα δύο καθιερωμένα πολιτικά talk shows στην ιδιωτική.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 1
Φωτογραφία από τις παραστάσεις του Αθηναϊκού Θιάσου Σκιών του Άθω Διανέλλη

Παρασκήνιο
16:45, ΝΕΡΙΤ Plus (επανάληψη στις 06:00 την επόμενη ημέρα)
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας και όχι του Θεάτρου Σκιών, η οποία γιορτάζεται την 28η Μαρτίου. Μ’ αυτή την ετεροχρονισμένη αφορμή, η ΝΕΡΙΤ προβάλλει ένα επεισόδιο από την ιστορική της δημόσιας τηλεόρασης για την ιστορία και την τέχνη του μεγάλου ήρωα του ελληνικού θεάτρου σκιών, με τίτλο «Πού το πάει ο Καραγκιόζης», σε σενάριο και σκηνοθεσία Λευτέρη Ξανθόπουλου. Γι’ αυτό το «χαρτονόμουτρο», όπως αποκαλούσε τον Καραγκιόζη ο Γιάννης Σκαρίμπας, και το πέρασμά του στη σύγχρονη εποχή μιλούν ο πανεπιστημιακός Συμεών Σταμπουλού και οι νεότεροι καραγκιοζοπαίχτες Άθως Δανέλλης, Πάνος Καπετανίδης και Τάσος Κώνστας, ενώ το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βάγγου Κορφιάτη.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 2

Downton Abbey
22:00, ΝΕΡΙΤ (επανάληψη στη 01:30)
Broadchurch
23:00, ΝΕΡΙΤ (επανάληψη στις 02:40)
Οι κληρονόμοι
00:30, ΝΕΡΙΤ
Ένα από τα καλύτερα block σειρών στην ελεύθερη τηλεόραση… Σε πρώτη προβολή θα δούμε το 5ο επεισόδιο του 4ου κύκλου του βρετανικού costume drama το οποίο καλύπτει τα γεγονότα του Μαΐου του 1922 (μεταξύ αυτών η προσπάθεια του Alfred να μπει ως εκπαιδευόμενος στην κουζίνα του λονδρέζικου ξενοδοχείου The Ritz με σεφ τον περίφημο Escoffier), και το 3ο επεισόδιο του 2ου κύκλου της πολύ καλής βρετανικής αστυνομικής σειράς «Broadchurch». Και στο 3ο επεισόδιο των δανέζικων «Κληρονόμων», που προβάλλονται σε επανάληψη, η Gro προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτιάξει το μουσείο για τη μητέρα της.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 3
Ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος

Βιβλία στο κουτί
19;00, ΝΕΡΙΤ Plus
Στο «Καρρέ-Καρρέ» (από τις εκδόσεις Άγρα) ο Κώστας Καλφόπουλος συγκεντρώνει διηγήματα μίας τριακονταετίας, ενώ στο «Μυστικό της Έλλης» (από τις εκδόσεις Πατάκη) ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης μιλάει για την οικονομική κρίση «χωρίς να γίνει διδακτικός ή καταγγελτικός» μέσα από τη σχέση της πενηντάχρονης καθηγήτριας γαλλικών Έλλης με τον νεότερό της παντρεμένο Αντώνη. Οι δύο συγγραφείς μιλούν στον Σπύρο Γιανναρά και στον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου αντίστοιχα.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 4

Στον ενικό
23:30, STAR
Ανατροπή
23:30, MEGA
Μια συνέντευξη με την Marine Le Pen αλλά και μια συζήτηση για τις απειλές που δέχεται η Ευρώπη (με τον Μάκη Βορίδη που είχε καιρό να εμφανιστεί εδώ, την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Ρεπούση μεταξύ άλλων στο πάνελ) στο πολιτικό talk show του Γιάννη Πρετεντέρη, καθώς και μια αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη ενώπιον Νίκου Χατζηνικολάου και ζωντανού κοινού, θα ανάψουν σήμερα φωτιές στο Twitter.

Τι παίζει σήμερα η TV: Δευτέρα 23/3 - εικόνα 5

Happy Cook
16:15, ΣΚΑΪ
Ο τηλεπαρουσιαστής που φτιάχνει καλύτερα στιχάκια απ’ ό,τι φαγητά επινοεί σήμερα ένα πιάτο με το –σεφερλικής έμπνευσης– όνομα σαρδελιάρος σκορδαλιά. Θα μπορούσε να είναι χειρότερο: λουτσιάρος ή τσουχτριάρος σκορδαλιά!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.