«Olive Kitteridge»: Μίνι σειρά υπαρξιακών διαστάσεων

Η αλάνθαστη ερμηνευτικά Frances McDormand δίνει μαθήματα υποκριτικής στην εξαιρετική μίνι σειρά του HBO. Προβάλλεται σε δύο μέρη από τα κινηματογραφικά κανάλια της NOVA την Πέμπτη 15 & 22/1. 

«Olive Kitteridge»: Μίνι σειρά υπαρξιακών διαστάσεων

Το βραβευμένο με Pulitzer μυθιστόρημα της Elizabeth Strout, μια εκτενής τοιχογραφία χαρακτήρων σε μια φανταστική παραθαλάσσια πόλη της πολιτείας του Maine, αποτελεί το υλικό αυτής της εξαιρετικής μίνι σειράς του HBO, που θα προβληθεί σε δύο μέρη από τα κινηματογραφικά κανάλια της NOVA, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της συνδρομητικής πλατφόρμας με το αμερικανικό δίκτυο. Στο επίκεντρο, η Olive Kitteridge (η βραβευμένη με Όσκαρ για το «Fargo» Frances McDormand), μία πικρόχολη δασκάλα η οποία είναι παντρεμένη μ’ έναν καλόκαρδο φαρμακοποιό (ο Richard Jenkins των «The Visitor» και «Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος»), και δεν χάνει την ευκαιρία να τον υποτιμά με δηλητηριώδεις ατάκες: όταν π.χ. της δίνει μία κάρτα για του Αγίου Βαλεντίνου, τη διαβάζει αδιάφορη και την πετά στα σκουπίδια γιατί «ξέρει τι γράφει». Ο χαρακτήρας της αλάνθαστης ερμηνευτικά Frances McDormand παρουσιάζει συμπτώματα μανιοκατάθλιψης, αλλά δεν είναι ο μόνος που είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ο εραστής της (Peter Mullan) είναι καταθλιπτικός, ένας παλιός μαθητής της (Cory Michael Smith) μπορεί να έχει κληρονομήσει τη σχιζοφρένεια της μητέρας του… Ωστόσο, το «Olive Kitteridge» δεν ποντάρει στις εξάρσεις των προβληματικών χαρακτήρων του – αντίθετα λειτουργεί υπόγεια απλώνοντας τα υπαρξιακά θέματά του σε όλη τη διάρκεια. Είναι ένα χαμηλών τόνων κοινωνικό δράμα, το οποίο χάρη στην περίτεχνη δομή του (σκηνοθεσία της Lisa Cholodenko του «Τα Παιδιά Είναι Εντάξει») αφήνει αίσθηση πληρότητας όμοια με εκείνη ενός ολοκληρωμένου μυθιστορήματος. Οι διθυραμβικές κριτικές σφραγίστηκαν με τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και δύο για βραβείο SAG.

Το «Olive Kitteridge» προβάλλεται σε δύο μέρη, την Πέμπτη 15/1 και 22/1 στο Novacinema 1 & Novacinema 1 HD της NOVA, στις 22:00. Δείτε τα trailers:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.