Ακούγοντας τις «φωνές των παιδιών» της Αφρικής

Με μια έκτακτη «Έρευνα», ο Παύλος Τσίμας καταγράφει τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα παιδιά στην αφρικανική ήπειρο.

Ακούγοντας τις «φωνές των παιδιών» της Αφρικής

Μια έκτακτη εκπομπή μ’ ένα επώδυνο διαχρονικό θέμα παρουσιάζει ο Παύλος Τσίμας στην «Έρευνα». Δεν είναι μόνο η δράση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που επαναφέρει στην επικαιρότητα τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα παιδιά στην Αφρική – μία νέα πάντως απαγωγή στη βορειοανατολική Νιγηρία, 60 κοριτσιών και γυναικών καθώς και 30 αγοριών, αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εκπομπής, «2.000.000 παιδιά, μόνο στο Τσαντ, αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα υποσιτισμού, ένα στα τρία παιδιά που γεννιόνται είναι καταδικασμένο να πεθάνει πριν από τα 5α του γενέθλια». Ο Παύλος Τσίμας και το συνεργείο του βρέθηκαν στην Αφρική για μία εβδομάδα και αφουγκράστηκε τις «φωνές των παιδιών», όπως είναι ο τίτλος της έκτακτης εκπομπής του.

Η «Έρευνα» με τίτλο «Οι φωνές των παιδιών» μεταδίδεται από το MEGA την Τετάρτη 2/7 στις 23:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.

5+2 iconic μητέρες της μικρής οθόνης

Γιορτή της Μητέρας με επτά γυναικείους χαρακτήρες της τηλεόρασης που έδωσαν τη δική τους αξέχαστη πινελιά στον ρόλο της μητέρας.

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.