Εικόνες σύγχρονης τέχνης

Η «Εποχή των εικόνων» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 11/6, παρουσιάζοντας στον πρώτο κύκλο της στη ΝΕΡΙΤ σημαντικές εκθέσεις του καλοκαιριού.

Εικόνες σύγχρονης τέχνης

Η μοναδική εκπομπή για τη σύγχρονη τέχνη επιστρέφει (ευτυχώς και επιτέλους) στη δημόσια τηλεόραση με ημίωρα επεισόδια, παρουσιάζοντας μερικές από τις καλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του καλοκαιριού – ευκαιρία να ενημερωθείτε για να τις επισκεφτείτε, αλλά και για να αποδείξετε ότι μια τέτοια εκπομπή πρέπει να έχει θέση στην τηλεόραση. Στην πρεμιέρα την Τετάρτη 11/6, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου ανοίγει τις «χίλιες πόρτες» της έκθεσης «A thousand doors», την οποία οργανώνει ο οργανισμός ΝΕΟΝ στους κήπους και τους εσωτερικούς χώρους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, συζητώντας με την επιμελήτρια της έκθεσης Ιβόνα Μπλάζγουικ (διευθύντρια της λονδρέζικης Whitechapel Gallery στο Λονδίνο), με συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τον συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ιδρυτή του οργανισμού ΝΕΟΝ. Την επόμενη Τετάρτη 18/6 παρουσιάζεται η «Ιστορία Μηδέν» του Στέφανου Τσιβόπουλου, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και μας εκπροσώπησε στην Μπιενάλε Βενετίας 2013. Ο δημιουργός αυτής της βιντεοπροβολής με πρωταγωνιστές μία πλούσια συλλέκτρια, έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη και έναν μετανάστη που κυκλοφορεί στην Αθήνα με το καρότσι του σούπερ μάρκετ, μιλάει για την κεντρική ιδέα πίσω από το έργο, δηλαδή τη διαφορετική αξία που έχει για τον καθένα μας το χρήμα, ενώ σχολιάζει και η επίτροπος της περσινής ελληνικής συμμετοχής στη Βενετία Συραγώ Τσιάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.

5+2 iconic μητέρες της μικρής οθόνης

Γιορτή της Μητέρας με επτά γυναικείους χαρακτήρες της τηλεόρασης που έδωσαν τη δική τους αξέχαστη πινελιά στον ρόλο της μητέρας.

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.