«M.A.M.»: Μύρισε μαμαδίστικο φαγητό

Με γνωστούς φιλοξενούμενους, η Ναταλία Δραγούμη θα ανακατεύει παιδικές αναμνήσεις, συνταγές σπιτικού φαγητού και... celebrity βιογραφίες στην καινούργια εκπομπή μαγειρικής του ALPHA που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4/5.  

«M.A.M.»: Μύρισε μαμαδίστικο φαγητό

Τα γεμιστά της μαμάς… τα ταπεράκια της μαμάς… το κέικ της μαμάς… και όλα αυτά που μας καλόμαθαν (και μερικές φορές μας πάχυναν), θα σερβίρονται στην καινούργια εκπομπή μαγειρικής του ALPHA, η οποία έχει εντελώς μαμαδίστικο concept. Η Ναταλία Δραγούμη θα υποδέχεται σε κάθε επεισόδιο έναν διάσημο καλεσμένο και μαζί (μερικές φορές και με τη μαμά του) θα ψωνίζουν, θα προετοιμάζουν, θα μαγειρεύουν και στο τέλος θα απολαμβάνουν ένα γεύμα-ανάμνηση με συνταγές που εκείνος ανασύρει από την παιδική ηλικία του. Επειδή η ιδέα του Δημήτρη Αποστόλου, ο οποίος γράφει τα κείμενα, έχει και μια celebrity γεύση, θα υπάρχουν «δραματοποιημένα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα –επαγγελματική και ιδιωτική– του φιλοξενούμενου». Μητέρα δύο παιδιών και συγγραφέας ενός βιβλίου με συνταγές που σκάρωσε με την κόρη της, η Ναταλία Δραγούμη αναφέρει για το «Μ.Α.Μ.»:
Όλη αυτή η νοσταλγική διάθεση για σπιτικό φαγητό και παιδικές αναμνήσεις ξεκίνησε από το βιβλίο μου. Αυτό που έχω ως ανάμνηση από μικρή, εκτός από το ότι ήμουν σκανδαλιάρα και αγοροκόριτσο, είναι η γεύση του φαγητού. Θυμάμαι το «παζάρι» που έκανα με τη μαμά μου για τις υγιεινές τροφές. Ένα «παζάρι» για να φάω όλα τα «μαύρα», τότε ήταν τα «μαύρα» και όχι τα βιολογικά. Τα μαύρα μακαρόνια, το μαύρο ρύζι… Θυμάμαι τα παζάρια που κάναμε για το πόσα σοκολατάκια θα φάω... Θυμάμαι τη σπανακόπιτα της θείας μου… Τα φασολάκια με τη φέτα στη βεράντα στο σπίτι μας στην Αίγινα, το αυγό μελάτο που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου και τη μυρωδιά απ’ το γιασεμί… Όλα αυτά που είναι οι μνήμες μου, οι παιδικές, δεν περίμενα ποτέ ότι θα γίνουν εκπομπή. Η παιδική μας ηλικία είναι τα βιώματά μας. Αυτό είναι και το ζητούμενο της εκπομπής αυτής: οι γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Κάθε φορά, μαζί με τον καλεσμένο μου, θα προσπαθούμε να ξαναθυμηθούμε αυτές τις… μυρωδιές! Να βγουν στην επιφάνεια τα συναισθήματα που νοιώθαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Το «Μ.Α.Μ.» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4/5 στις 20:00 στον ALPHA, με πρώτο φιλοξενούμενο τον Κώστα Βουτσά. Δείτε το τρέιλερ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.