Από πού πάνε για Κάτω Παρτάλι;

Ο σεναριογράφος Λευτέρης Παπαπέτρου («Ντόλτσε βίτα», «Εγκλήματα», «Είσαι το ταίρι μου») υπογράφει την καινούργια κωμική σειρά «Κάτω Παρτάλι» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3/2 στο MEGA.

Από πού πάνε για Κάτω Παρτάλι;

Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από το «Κάτω Παρτάλι». Και το MEGA επίσης, στο οποίο επιστρέφουν μεν οι ελληνικές σειρές, αλλά όχι και οι τηλεθεατές, που το φέρνουν εδώ και λίγο καιρό στη δεύτερη θέση της εβδομαδιαίας κατάταξης κάτω από τον ΑΝΤ1 και ορισμένες φορές στην τρίτη, με τον ALPHA να ανεβαίνει – την εβδομάδα 20-26/1 το μερίδιο του ΑΝΤ1 ήταν 19,5%, του MEGA 17,1% και του ALPHA 17%. Η καινούργια κωμική σειρά του MEGA φέρει τη σεναριακή υπογραφή του Λευτέρη Παπαπέτρου, δηλαδή του ανθρώπου στον οποίο οφείλουμε το «Ντόλτσε βίτα» (μαζί με τον Αλέξανδρο Ρήγα), τα «Εγκλήματα» και το «Είσαι το ταίρι μου», τρεις από τις καλύτερες κωμικές σειρές όλων των ετών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το ’χουμε ξαναπεί ότι η πλειονότητα των κωμικών σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι μια τραγωδία, αλλά εκείνες του Παπαπέτρου έχουν τόσο καταστασιακό χιούμορ για να διασκεδάζει το mainstream κοινό όσο και σατιρικές αιχμές –όπως κι ένα touch σουρεαλισμού– ώστε να βρίσκουν απήχηση, όχι μόνο ως cult, και σε πιο απαιτητικούς τηλεθεατές. Στο «Κάτω Παρτάλι» ο απολυμένος από διαφημιστική εταιρεία Κωνσταντίνος (Γιάννης Τσιμιτσέλης), η σύντροφός του Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) και η αδερφή του Βίβιαν (Νάντια Κοντογεώργη) αποφασίζουν να εγκατασταθούν στην πατρίδα της Μυρτώς. Από τις ξέφρενες διακοπές στη Μύκονο και τα γλέντια στα σκυλάδικα, οι τρεις νέοι φτάνουν σε αυτό το φανταστικό χωριό, όπου πρέπει να συμβιώσουν με τον πατέρα της Μυρτώς Διαμαντή (Τάσος Χαλκιάς), τη μητέρα της Μοσχούλα (Βίκυ Σταυροπούλου) και τον πρώην σύντροφό της Βλάση (χαιρόμαστε που ξαναβλέπουμε τον Σταύρο Σβήγκο από τα «Άγρια παιδιά»). Η προσαρμογή ενός έκπτωτου golden boy σε μια νέα ζωή στην επαρχία δίνει –ελπίζουμε– αρκετές ευκαιρίες στον Παπαπέτρου (όπως και στο καλό καστ) να σχολιάσει τη ματαιοδοξία των φαλιρισμένων νεόπλουτων και τα στερεότυπα περί αγνότητας και απλότητας ανθρώπων της επαρχίας. Θα καραδοκούμε για το αποτέλεσμα στο hashtag #KatoPartali.

Το «Κάτω Παρτάλι» κάνει πρεμιέρα στο MEGA τη Δευτέρα 3/2 στις 22.30. Δείτε το τρέιλερ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.